Továbbjutása esetén a Ferencváros a cseh Slavia Praha együttesével találkozik a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában – derült ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni központjában tartott sorsoláson. Ezt megelőzően azonban az előző idényben csoportkörös magyar bajnokcsapatnak túl kell jutnia a litván Zalgiris Vilniuson, amellyel először kedden, a budapesti Groupama Arénában csap össze. Az FTC hazai pályán kezdené a következő párharcot is. A harmadik forduló első mérkőzéseit augusztus 3-4-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik. A BL-főtábláért még egy további párharcot kellene nyerni.

Amennyiben Peter Stöger együttese bejut a harmadik fordulóba, biztos, hogy valamelyik nemzetközi kupa főtábláján játszhat majd.

Érdemes megjegyezni, hogy az első kvalifikációs kör sikeres megvívása 230 ezer eurót hoz a konyhára, a második 280 ezret, a harmadik 480 ezret. A nagy ugrást azonban a csoportkörös részvétel kiharcolása jelenti, az érintett egyesületeknek egyúttal 15,25 millió euró landol a számláján.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Viszonyításképp a Transfermarkt.de szakportál szerint

  • a magyar bajnok FTC játékoskerete 34,9 millió eurót ér,
  • míg a Slavia futballistáit 90,1 millióra taksálja.

A zöld-fehéreket önmagában az is felértékelte, hogy a HNK Rijekától 2,5 millió euróért megszerezték a 24 éves bosnyák válogatott középpályást, Stjepan Loncart. Nála a keretben jelenleg a 3 millió euróra értékelt albán válogatott szélső, Myrto Uzuni, a kenyai születésű, de norvég válogatott támadó, Tokmac Nguen (2,8) ér többet, míg a csapat kapusa, egyben – Lovrencsics Gergő távozósa óta – kapitánya, Dibusz Dénes ugyanúgy 2,5 millió eurót ér.

A sorsolás előtt szóba jöhető ellenfelek közül a cseh gárdánál csak a skót Glasgow Rangerst (106,3 millió euró) tartják többre, a szerb Partizan Beogradnál (30,7), illetve a kazah Kairat Almatynál (21,4) viszont papíron a zöld-fehérek az erősebbek. Jelzésértékű, hogy az első két körhöz képest mekkora a minőségbeli ugrás: a kvalifikációs szakasz rajtján Peter Stöger együttese a 3,4 millió euróra becsült FC Prishtinán jutott kettős győzelemmel (3–0, 3–1), vagyis a koszovói bajnoknál a magyar NB I. mind a 12 tagja erősebb, még az újonc Gyirmót is (4,4). A második fordulóban a Zalgiris Vilnius (5,8 millió euró) már keményebb dió, de nem szabadna gondot okoznia.

Az új vezetőedző irányításával tehát mindkét eddigi európai kupatalálkozón három gólt szerezve diadalmaskodott a magyar bajnokcsapat, amelyben az albán Myrto Uzuni a visszavágón mesterhármast ért el. Sigér Dávid, az együttes magyar válogatott középpályása szerint hasonló párharc vár ezúttal is az együttesre.

A Prishtina elleni meccshez hasonlóan a Zalgiris ellen is nekünk kell dominálni, nekünk kell megszabni a játék ritmusát. A Prishtina ellen mind a két összecsapáson voltak olyan periódusok, amikor meg tudtak lepni minket és kimondottan jó játékkal rukkoltak elő. Nekünk arra kell figyelni, hogy ezúttal ne adjuk meg az esélyt az ellenfélnek, hogy éljen az ilyen lehetőségekkel, ehhez pedig az kell, hogy sokkal jobban koncentráljunk

– idézte a klub honlapja a futballistát, aki szerint nagy türelemre lesz szükségük és gyorsan kell járatniuk a labdát.