Az újranyitás kapcsán a termékdokumentációban az alábbi főbb módosítások történtek:

  • az „A” hitelcél keretösszege 103,181 milliárd forintra,
  • a „B” hitelcélé pedig 208,514 milliárd módosult.
ATInox Kft.Lemezek megmunkálása, nagy konyhai bútorok és elszívó berendezések gyártása. 2022.03.03. Miskolc Fotó: Bujdos Tibor (BT) Észak-Magyarország
Fotó: Bujdos Tibor / Észak-Magyarország

A mostani változások értelmében a maximálisan igényelhető hitelösszeg 25 millió forintra csökkent, a rendelkezésre tartási idő fix 3 hónapra változott, a türelmi idő maximumát pedig 12 hónapban határozták meg.

Legalább ilyen fontos, hogy a program újranyitásának keretében mostantól egészen 2022. szeptember 30-ig lehet hitelkérelmet benyújtani.

Az is tisztázódott, hogy a hitelprogram keretében utoljára 2023. március 31-én lehet kölcsönszerződés alapján a végső kedvezményezetteknek kifizetést teljesíteni.

A hitelprogramból kizárt az a kölcsönigénylő, aki a Ginop-8.3.5-18 „B” hitelcél, illetve a Ginop-9.1.1-21 kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogramban már részesült pozitív hitelbírálati döntésben.

Emellett az elszámolható költségek köréből a vevőkövetelés finanszírozását törölték, a biztosítékok körét egyszerűsítették. Továbbá a hitelprogram keretében a folyósításra egyszeri alkalommal a hitelösszeg 100 százalékát elérő előleg igénybevételével van lehetőség. A mostani változások eredménye az is, hogy aktualizálták az indikátor célértékeket, az átmeneti támogatási kategóriát pedig törölték.