Magyarországon négy új töltőállomást tervez a Tesla, írja villanyautosok.hu, miután a vállalat péntekről szombatra virradóra frissítette a Supercharger térképeit. A Tesla jelenleg nyolc helyszínen összesen 82 töltőoszlopot üzemeltet hazánkban, és ezek közül hat lokáció egy-egy Auchan áruház parkolójában található. 

Az oldal azt valószínűsíti, hogy a 4 új helyszín közül hármat ismét az Auchan parkolójába helyeznek el.

Fotó: KALLUS GYÖRGY / VG

Bár a jelölők egyelőre csak a közeli csomópontokra lettek helyezve, szerintük az előzmények alapján szinte biztosra vehető,  hogy nem az autópálya felüljáró közepén, hanem a közeli nagyáruház parkolójában lesznek az oszlopok. Így a jelenleg Budapest North néven futó helyszín az Auchan Aquincum Óbuda, az M5 fővárosi szakaszán található tervezett töltő az Auchan Soroksár, az M7 Székesfehérvár melletti részén lerakott pötty pedig a francia áruházlánc helyi boltjának parkolójába kerülhet. 

Ugyanakkor nemcsak Székesfehérvár térsége kap egy villámtöltőt, de a főváros XI. kerülete is felkerült a térképre. Itt a Tesla a jelölőt a kelenföldi villamos remiz elé tette, a Bartók Béla út külső szakaszára.

Ugyanakkor azt is megjegyzik a honlap üzemeltetői, hogy Szombathely és Kőszeg térségében, Kaposvár vagy Zalaegerszeg irányába, Szolnok és Gyula felé még mindig "elég cudar a helyzet" és szívesebben láttak volna itt új Superchargereket. 

A székesfehérvári csomópont viszont még a forgalmi nehézségek mellett is remek választás volt és sokaknak segít majd a Nyugat-Magyarország, a Balaton, illetve déli szomszédaink felé.

- írja a villanyautosok.hu.