Bruno Baptistelli tárlatával új kiállítótér nyílik

Magyar gazdaság | Világgazdaság

Az Artkartell online kortárs képzőművészeti magazin Bruno Baptistelli Sao Pauló-i művész For a While – Egy időre című, szeptember 15-én nyíló kiállításával új kiállítóteret avat Artkartell project­space néven a Szentendrei úti PP Centerben. A 2017 szeptemberében elinduló White Cube galéria lehetőséget teremt az élvonalba tartozó, fiatal, középgenerációs és idősebb képzőművészek számára, hogy a budapesti palettáról hiányzó, közepes méretű, független kiállítótérben önálló projekteket tudjanak megvalósítani. Az intézmény a Pátkai Marcell vezetésével működő Artkartell – mely a PP Center támogatásával megvalósuló művészeti, kulturális projekteket fogja össze – tagja, szakmai programjáról pedig az Artkartell magazin főszerkesztője, Rieder Gábor gondoskodik.

Forrás: MW

Baptistelli Budapesten él és alkot. 2016-ban az ICCo/SP-Arte program díjazottja volt, mely Latin-Amerika első számú művészeti vására, s a Sao Paulo International Art Fair keretében kiállító alkotókat méltatja. A hazai közönség a Dorottya Udvarban néhány hónapja megrendezett, szabadtéri képzőművészeti kiállításon találkozhatott a brazil művész helyspecifikus installációival. Baptistelli alkotói gyakorlata az alapozatlan vászonra festett geometrikus, monokróm ábrázolásoktól a talált tárgyakból összeállított installációkig terjed. Jelen kiállítás darabjai érzékenyen reflektálnak mind ipari jellegű közvetlen környezetükre, mind tágabb értelemben vett közegükre, a budapesti atmoszférára.

10:59
Gazdaság

Innovációra biztosan jut még uniós pénz

Újabb európai uniós források odaítélésére júliustól lehet számítani, a kombinált hiteltermékekre várók mellett a kapacitást bővítő, illetve beszállító cégek bizakodhatnak.
18:09
Gazdaság

Vannak még tartalékok a hazai munkaerőpiacon

A potenciális munkaerő-tartalék egy év alatt 70 ezer fővel zsugorodott, miközben a területi eloszlása továbbra is igen egyenetlen.
Világgazdaság Piactér