Bruno Baptistelli tárlatával új kiállítótér nyílik

Magyar gazdaság | Világgazdaság

Az Artkartell online kortárs képzőművészeti magazin Bruno Baptistelli Sao Pauló-i művész For a While – Egy időre című, szeptember 15-én nyíló kiállításával új kiállítóteret avat Artkartell project­space néven a Szentendrei úti PP Centerben. A 2017 szeptemberében elinduló White Cube galéria lehetőséget teremt az élvonalba tartozó, fiatal, középgenerációs és idősebb képzőművészek számára, hogy a budapesti palettáról hiányzó, közepes méretű, független kiállítótérben önálló projekteket tudjanak megvalósítani. Az intézmény a Pátkai Marcell vezetésével működő Artkartell – mely a PP Center támogatásával megvalósuló művészeti, kulturális projekteket fogja össze – tagja, szakmai programjáról pedig az Artkartell magazin főszerkesztője, Rieder Gábor gondoskodik.

Forrás: MW

Baptistelli Budapesten él és alkot. 2016-ban az ICCo/SP-Arte program díjazottja volt, mely Latin-Amerika első számú művészeti vására, s a Sao Paulo International Art Fair keretében kiállító alkotókat méltatja. A hazai közönség a Dorottya Udvarban néhány hónapja megrendezett, szabadtéri képzőművészeti kiállításon találkozhatott a brazil művész helyspecifikus installációival. Baptistelli alkotói gyakorlata az alapozatlan vászonra festett geometrikus, monokróm ábrázolásoktól a talált tárgyakból összeállított installációkig terjed. Jelen kiállítás darabjai érzékenyen reflektálnak mind ipari jellegű közvetlen környezetükre, mind tágabb értelemben vett közegükre, a budapesti atmoszférára.

07:12
Gazdaság

Visszaestek a kkv-szektor beruházásai

A hazai kkv-k a hozzáadott érték 43, a nettó árbevétel 42, a nemzetgazdasági beruházások 34 százalékával járultak hozzá 2016-ban a működő cégek összteljesítményéhez.
15:39
Gazdaság

Egy hónap haladékot kapott a fejlesztéspolitikai rendszer

A módosítással a kifizetési terv már nem áll az államháztartási hiánycél útjába.
Világgazdaság Piactér