Jutalmak dobták meg a női felső vezetők bérét

Pénzügy | Világgazdaság
Egyre több pénzt visznek haza a női csúcsvezetők. Mostanra már ők is komoly jutalmakat kapnak.

Közel 97 millió dolláros jutalmat kapott tavaly az International Business Machines (IBM) 59 éves vezérigazgatója, Ginni Rometty, így ő lett a legjobban fizetett ügyvezetőnő a Bloomberg Pay Index rangsorában. A chicagói üzletasszony sikere azért is különleges, mert bár a kétszázas listán a hatodik helyen szerepel, de előtte csak férfiak állnak, és az elmúlt két évben arra sem volt példa, hogy a top 10-be bekerüljön egy nő. Rometty fizetése korábban azért került reflektorfénybe, mert információk szerint juttatása körülbelül 33 millió dollár volt, míg egyes független elemzők 65 millió dollárra becsülték járandóságát.
A Hewlett-Packard (HP) 60 éves vezére, Meg Whitman 52,5 millió dolláros jutalommal lett gazdagabb, mert sikeresen vezette a céget a HP 2015-ben induló szétválását követően. A kettéválás előtt Whitman azt nyilatkozta, a vállalat nehézségeinek egy részét a dollár erősödése okozta, de végül a különválás jól zárult, s növekedési pályára állította a cég hardver- és szoftverrészlegét.
Safra Catz, az Oracle társ-vezérigazgatója kolléganőihez képest kevesebbet, „csupán” 39,2 millió dolláros jutalmat kapott, ő a harmadik helyre csúszott vissza, 2015-ben még ő keres a legtöbbet.
A 200 legvagyonosabb topvezért felsorakoztató összesítésben tavaly 17, idén 14 üzletasszony szerepel. A dobogóról lecsúszó Yahoo-vezérigazgató, Marissa Mayer 32,8 millió dolláros csomaggal távozik a vállalat éléről, annak ellenére, hogy a decemberben kirobbanó adatlopási botrány után megvonták tőle 2 millió dolláros bónuszát. A lista szerint az ötödik leggazdagabb női felső vezető Phebe Novakovic, aki 2013 óta vezeti a General Dynamicset, ő 30,6 millió dolláros honoráriumot kapott munkájáért. A lista legtetején mégis férfiakat találunk: a leggazdagabb közülük a Walmart online-vezetője, Marc Lore.

A Brexit a magyar gazdaságot sem kíméli

Eget rengető változásokra nem, de néhány fontos szabályváltozásra készülhetnek a magyarországi vállalatok annak kapcsán, hogy Nagy-Britannia kilép az unióból.

Ipar, állam és egyetem hármasára épül a svéd egészségügy

Hampus Nilzén szerint az egészségügy gerince a svéd társadalomnak és alapja a jóléti ellátórendszernek.
Világgazdaság Piactér