Növekvő bevételre számítanak a kis- és közepes vállalatok

KKV | Magyar gazdaság | Világgazdaság

Stabil 8 százalékos árbevétel-növekedést, de a korábbiakhoz képest kissé szerényebb, 4 százalékos profitnövekedést terveznek a cégek idén – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi kutatásából. Pénzügyeik jövőbeni alakulását tekintve a mikrovállalkozások a legoptimistábbak, az ágazatok közül az ipar lehet a húzóerő, hiszen itt több mint kétszer nagyobb profitbővüléssel számolnak, mint például a szolgáltató szektorban. Az árbevétel-növekedésre vonatkozóan változatlanul optimista a hangulat: a vállalkozások fele nulla és 6 százalék közötti, 41 százalékuk 6 százalék feletti árbevétel-növekedésre számít idén. Csupán a cégek töredéke (4 százaléka) számít a jelenleginél alacsonyabb bevételre.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Uniós szinten is jól állunk digitálisan

2018-ban a hazai háztartások 83 százaléka rendelkezett internet-hozzáféréssel, és az emberek 58 százaléka használta mobiltelefonját internet eléréséhez.

Néhány éven belül elérhető a nyolcszázezres darabszám

A közútigépjármű-gyártás termelési volumene 4,8 százalékkal csökkent tavaly a 2017-es eredményekhez képest, az alternatív hajtásokhoz alkatrészeket gyártó cégek piacán azonban óriási a lendület.
Világgazdaság Piactér