Pénzügy

Konszolidáció várható a piacon

Bár tartós növekedésben van a térség biztosítási piaca, a toptársaságokon kívül a többi piaci szereplő rendkívül alacsony piaci részesedésen osztozik.

Az autók húzzák a hazai lízingpiacot

Majdnem tíz százalékkal nőtt a szerződéses összeg a személyautók és a kishaszon­járművek finanszírozásá­ban a hazai lízingcégeknél az év első kilenc hónapjában. A magán­vásár­lóknál egyelőre csak az egy évvel korábbi volumen megismétlésére futot­ta, ám a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása változtathat a helyzeten.

Egészséges szerkezetben nő az Erste

Tartja a tíz százalék feletti bővülési ütemet az Erste Bank. A társaság szerint a jelenleginél erőteljesebb lakossági hitelezésre is van tér, addig azonban örülnek a hitel-betét arány jó irányba mozdulásának.

Korlátoznák a készpénzes fizetést

A tranzakciós illeték miatt versenyhátrányban vannak a magyar bankok, eltörlésével az ügyfelek olcsó számlacsomagok között válogathatnának a bankszövetség szerint.

Nincs megállás a céges hiteleknél

Csaknem 14 százalékkal növekedett a szeptemberig tartó egy év alatt a vállalati hitelek állománya Magyarországon. A folyószámlahitelek súlya csökken a portfólión belül, a hosszabb futamidejű kölcsönöké lassan emelkedik.
Világgazdaság Piactér