A búvárszivattyúról gyakran halljuk, hogy költséghatékony megoldás, hiszen kevesebb energiára van szükség a működtetéséhez. Emiatt egy nagyon népszerű alternatívának számít. Ugyanakkor mielőtt mellette döntenénk, fel kell tudnunk mérni, hogy vajon tényleg erre a típusú szivattyúra van-e szükségünk. Ebben az írásunkban megosztunk néhány fontos dolgot, amit tudni érdemes a búvárszivattyúkról. 

Fotó: AS photo / szivattyuk.hu

 

Mire való a búvárszivattyú

Először is fontos tisztában lennünk azzal, hogy mire is tudjuk használni ezt a típusú szivattyút. Kiválóan alkalmas a tiszta víz hatékony átszivattyúzására, valamint pincék, medencék szivattyúzására, kiürítésére. Remek megoldást jelent továbbá emésztőgödrök, alagsorok, aknák és ciszternák víztelenítésére. Minden olyan helyen jól lehet használni, ahol nagy nyomás biztosítására van szükség. 

Egyik nagy előnye, hogy valóban remek megoldás a költségek csökkentésére. Ugyanakkor nem ez az egyetlen pozitívuma, ami miatt megéri mellette dönteni. A működése szinte teljesen zajmentes és környezetkímélő, ráadásul szinte semmilyen karbantartást nem igényel. Emellett a légtelenítéssel és a fagymentesítéssel sem kell sokat foglalkozni. 

Mire nem való a búvárszivattyú? 

Ahhoz, hogy jó döntést tudjunk hozni, azt is tudnunk kell, hogy mire nem való ez a szivattyúfajta. Ha ugyanis ezzel tisztában vagyunk, akkor nem fog minket csalódás érni. A használata nem javasolt kerti locsolórendszerek működtetésére. Mindemellett olyan helyszíneken sem ajánlott az alkalmazása, ahol az optimális határértéket meghaladja az emelési magasság, illetve a nyomás. 

Bízunk benne, hogy a fenti információk birtokában már nem kérdés, hogy erre a típusú szivattyúra van-e szüksége. Ha pedig nemcsak olvasna róla, hanem meg is vásárolná, akkor a szivattyuk.hu oldalon ezt megteheti.