A vasárnapi nyárias idő után, hétfőn szintén sok napsütésre, 22-27 fok körüli csúcsértékekre lehet számítani az országban fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadékra kicsi az esély. A délnyugati szél élénk lesz nagy területen, néhol erős lökések is lehetnek – számolt be a Köpönyeg portál.

BA-0858
Vasárnap és hétfőn még nyárias idő várható, lesz forgalom a fagyizókban / Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap

Kedden már többfelé várható zápor, zivatar, északnyugat felől erősen megnövekedhet a felhőzet. A hőmérők ugyanakkor még 21-24 fok körüli értékeket mutathatnak.

A hűvösebb idő ezt követően érkezik meg: szerdán és csütörtökön borongós időre van kilátás, és szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar. A hőmérséklet tovább csökken: a tartósan csapadékos helyeken mindössze 15 fok várható.

A korai nyárral lassan elindul a strandszezon is, május elsejét követően bőven találni már nyitva tartó kültéri medencéket, jellemzően azokban a fürdőkben, ahol egész évben üzemelő beltéri medencék is várják a vendégeket. A strandbelépők országszerte 10-15 százalékkal drágultak, az árakban nagy a szórás, 2–10 ezer forint között mozog a teljes árú jegyek összege.