Cégvilág

Lifegővonatot vesz az Angel Trains

Másfél milliárd fontért rendelt az UK-beli Angel Trains billenőszekrényes Pendolino vonatszerelvényeket és hozzá szolgáltatásokat az Alstom Transporttól.

A vasúti szerelvények lízingelésével foglalkozó, Egyesült Királyság-beli  Angel Trains 1,5 milliárd angol fontért rendelt billenőszekrényes Pendolino vonatszerelvényeket az Alstom Transporttól, áll a francia gyártó közleményében. A vevőnek már van 52 Pendolinója, amelyeket a Virgin Trains üzemeltet a West Coast Main Line vasútvonalon. A most aláírt megállapodás négy új, 11 kocsiból álló Pendolino szerelvényt és a meglevő 31 vonat mindegyikének további két kocsival történő meghosszabbítását foglalja magában.

Az újonnan megrendelt szerelvényekkel (106 vasúti kocsi) a lízingcég járműparkjának teljes kapacitása további 7240 ülőhellyel bővül. A szerződés tartalmaz egy opciót a fennmaradó 21 szerelvény későbbi, újabb kocsikkal való meghosszabbítására. A négy új Pendolino szerelvény és a meglevő vonatok bővítéséhez szükséges további kocsik az Alstom Transport nagysebességű vasúti szerelvényeket gyártó olaszországi, saviglianói kompetenciaközpontjában készülnek majd. Gyártásuk 2009 januárjában indul.



A jelenlegi, 9 kocsiból álló szerelvények tizedik és tizenegyedik kocsijának üzembe helyezésére az Alstom Transport Edge Hill-ben, Liverpoolban található Vasúti Karbantartó Központjában kerül sor, ahol most jelentős átépítési munkálatok kezdődnek az új kocsikat és szerelvényeket befogadó modern depó kialakítása érdekében. Beruházások kezdődnek a cég további négy, az Egyesült Királyság nyugati partvidékén található karbantartójában is a hosszabb vasúti szerelvények befogadására.

Alstom Transport Angel Trains Pendolino
Kapcsolódó cikkek