VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Vélemény

Oroszország: elmarad az összeomlás

február 20. 18:00 | A gazdaság több mint két évig tartó visszaesése után úgy tűnik, hogy Oroszország valamennyire stabilizálta helyzetét.

Élesedhet a verseny a távközlési piacon

február 20. 05:00 | Tavaly már ismét intenzívebbé vált a verseny a távközlési piacon, ami az új szereplő megjelenésével tovább fokozódhat – erre számít a Világgazdaságnak nyilatkozó Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója

Görög csodavárás

február 18. 08:00 | Mentik megint a menthetetlent. Görögországban. Úgy tesznek az eurózóna vezető tagországai, mintha alapjában véve jól mennének a dolgok, még egy kis szorítás itt, egy kis engedmény amott, s minden mehet tovább.

Miért versenyezzenek a bankok?

február 17. 05:00 | A bankok közötti megfelelő verseny az egyik legfontosabb ismérve a jól működő bankrendszernek. Ezen belül is kiemelt fontosságú, hogy a piaci szereplők az árban vagy a szolgáltatások minőségében verse...

Görbe számok egyenes tükörben

február 16. 17:28 | Mostanában a munkaerőpiacon járatos emberek is eltévednek a statisztikai adatok tengerében: van-e munkanélküliség, munkaerőhiány, és nemzetközi mércével mérve hogyan teljesítünk?

Hogyan teljesít idén a magyar gazdaság?

február 15. 19:06 | A vártnál lassabban, 1,6 százalékkal nőtt a magyar gazdaság tavaly október és december között, az év egészében 2 százalékkal bővült a GDP. Ezzel az EU gyengébben teljesítő tagjai között voltunk, miközben a régiós országok a lista első felén találhatók. Magyarországon a mezőgazdaság és a piaci szolgáltatások voltak a növekedés motorjai, az ipar alig bővült, az építőipar pedig zuhant. A Világgazdaság által megkérdezett közgazdászok szerint idén felpöröghet a gazdaság. A növekedést a gyors béremelések miatt a lakossági fogyasztás húzhatja, de a tavaly visszaeső beruházások is növekedési pályára kerülhetnek az EU-pénzek lehívása miatt. Az építőipar erőteljesen, az ipari termelés visszafogottan nőhet. A nettó export hozzájárulása azonban csökkenhet, mert a belső kereslet bővülése importnövelő hatású.

A különutas elnökjelölt

február 15. 17:01 | Nem csak Marine Le Pen számít különutasnak a francia elnökválasztási futamban, Emmanuel Macron szintén nem a megszokott sémákat követő politikus.

Macron the Maverick

február 15. 16:27 | Marine Le Pen, the leader of France’s far-right National Front, may be a charter member of what New America Senior Fellow Scott Malcomson calls the “Nationalist International.” But she is not the only “maverick” who is polling well in the run-up to her country’s presidential election this spring.

Gazdasági növekedés költségvetési élénkítésből

február 15. 14:00 | Különösen azért feltűnő a tavalyi szerény hazai növekedés, mert a költségvetés szempontjából a 2016-os év egyértelműen sikeresnek számít.

Brexit in a Brave New World

február 14. 18:32 | When it comes to bilateral trade, gains and losses are distributed asymmetrically between the larger and the smaller economy. In the best of times, that would be bad news for the United Kingdom as it seeks new trade deals with the European Union and others. And these are not the best of times.

Interjú

Közelkép

Vélemény Rovat Hírei

A közgazdászok

The Economists

Világgazdaság Piactér