Cégvilág

Nem jár a HÉV a Margit híd és a Batthyány tér között

Nem jár a szentendrei (H5-ös) HÉV a Margit híd budai hídfője és a Batthyány tér között biztonságtechnikai okokból - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere ma az MTI-vel.

Nebenführer Dávid annyit mondott, hogy "biztonságtechnikai intézkedések miatt" állították le a forgalmat a két megálló között.
   
Közölte: a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között hét HÉV-pótlót állítottak forgalomba. Ezek mellett az utasok igénybe vehetik a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A buszokat is.
   
Hangsúlyozta: ez egy rendkívüli vágányzár, nem függ össze a budai fonódó villamoshálózat építése miatt szükséges, várhatóan június első felétől augusztus első feléig tartó munkálatokkal, amelyek ideje alatt szintén busszal pótolják majd a HÉV-et a Margit híd és a Batthyány tér között.
   
A BKK a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a H5-ös HÉV 6 óra 15 perctől rövidített útvonalon közlekedik. Hozzátették: a pótlóbuszokra a Batthyány téren a 39-es busz megállójában, a Margit hídnál a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz megállója előtt 25 méterrel lehet felszállni.
   
A BKV Zrt. későbbre ígért részletesebb tájékoztatást az MTI-nek.

 

Margit híd forgalomkorlátozás Batthyány tér HÉV
Kapcsolódó cikkek