Extra

Váratlan fordulat: megszólalt a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya szerződéséről

Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból. A színház szerint azonban Udvaros még mindig a színház tagja.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Udvaros Dorottya huszonkét év után otthagyja a Nemzeti Színházat. A színésznő azt nyilatkozta, hogy már nem  tagja a Nemzeti Színháznak, Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését. 

Budapest, 2021. szeptember 16.Udvaros Dorottya Emerenc szerepében a Szabó Magda Az ajtó című regényéből készült előadás próbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2021. szeptember 15-én. A darabot Szabó K. István rendezésében szeptember 16-án mutatják be.MTI/Koszticsák Szilárd
Nem csak Udvaros Dorottya távozik a Nemzeti Színházból, többen felmondtak / Fotó: Koszticsák Szilárd/ MTI

„Udvaros Dorottya művésznő a Nemzeti Színház társulatának tagja, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, 

mely a mai napig nem került megszüntetésre és felmondásra” – közölte a Nemzeti Színház pénteken a Telexszel, nem sokkal azután, a Kossuth-díjas színésznő megszólalt. Később Udvaros reagált a közleményre: „Március 22-én, pénteken 11.00-kor volt szerződtetési tárgyalásom a vezérigazgató úrral, amikor is közölte, hogy 

nem kívánja meghosszabbítani a munkaszerződésemet. Azokra darabokra, amik még műsoron maradnak és játszom bennük, egyedi szerződést kapok majd május közepén” 

– mondta Udvaros Dorottya.

Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból. Az Index információi szerint nem tér már vissza a Rómeó és Júlia tavaly novemberi előadásán súlyos balesetet szenvedő Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó sem. Felmondott Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is, Farkas Dénes pedig már korábban távozott. Rajtuk kívül két színésznő gyereket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani – írja az Index. A lapnak egyelőre Barta Ágnes erősítette meg, hogy közös megegyezéssel valóban távozik a Nemzeti Színházból.

 

Nemzeti Színház Udvaros Dorottya Vidnyánszki Attila
Kapcsolódó cikkek