VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Nagy növekedést vár a régiónkban a Raiffeisen

szeptember 30. 21:44 | Robusztus gazdasági növekedést jelez az idei évre a közép-európai régióban az osztrák Raiffeisen Bank International AG (RBI) gazdaságkutató intézete, a Raiffeisen Research (RR) konjunktúra elemzésében.

Két és fél Magyarországnyi munkanélküli van Európában

szeptember 30. 15:45 | Augusztusban 10,1 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a júliusi 10,2 százalékról az Európai Unióban az unió statisztikai hivatala, az Eurostat közleménye szerint.

A múlt jobban teljesít

szeptember 30. 14:48 | Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 29 846 milliárd forint volt 2013-ban, ami változatlan árakon (reálértéken) számítva 1,5 százalékos növekedés az előző évihez viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal a nemzeti számlák előzetes adatairól kiadott jelentésében.

"Inkább ma, mint holnap" hagynák el bankok Magyarországot

szeptember 30. 13:36 | A Handelsblatt című német üzleti lap a devizahitelek forintra váltásának tervéről közölt kommentárt keddi számában.

Irán szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatait Oroszországgal

szeptember 30. 13:19 | Hasszan Rohani iráni elnök szerint jelentős előrelépés tapasztalható abban, hogy "olajat áruért" jellegű üzleti szerződések jöjjenek létre Oroszországgal - jelenti a RIA Novosztyi. "Úgy vélem, hogy...

Nem nyugodhat meg Európa, tovább fenyeget a defláció

szeptember 30. 13:01 | Szeptemberben a várakozásoknak megfelelő mértékben tovább csökkent az euróövezeti éves fogyasztói árindex (CPI) - közölte kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Hol van az adósság elleni harc? A GDP 85 százalékára nőtt az államadósság

szeptember 30. 09:30 | A március végi 84,5 százalékról 85,0 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság a második negyedév végére - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank.

Rázós meghallgatások az EP-ben

szeptember 30. 08:30 | Kemény meghallgatás vár az Európai Parlamentben a következő Európai Bizottság tagjelöltjeire. Várhatóan Navracsics Tibor sem lesz könnyű helyzetben, amikor szerdán késő délután a kulturális bizottság kérdéseire kell válaszolnia

A William Hill-t is is utolérte a NAV blokkolása

szeptember 29. 16:43 | Az utolsó nagy online fogadóirodát is elérte a NAV blokkolási hulláma, így hamarosan már a William Hill oldalain sem lehet majd tippelni.

Veszélyben az EU–USA megállapodás?

szeptember 29. 16:34 | Az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi és befektetési egyezmény meghiúsulásának veszélyére figyelmeztetett Karel De Gucht, az Európai Bizottság kereskedelmi ügyekért felelős tagja. Meisel Sándor, az MTA kutatója azt mondta a Világgazdaságnak, bár a tárgyalások lelassultak, nincs reális esélye megállapodás felfüggesztésére.

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció