VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×



Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Mégis megszavazta a román parlament az áfacsökkentést

szeptember 4. 15:02 | Finomítottak az első, az államfő által visszaküldött javaslaton Bukarestben.

Egy év haladékot adtak a képviselők a családoknak

szeptember 4. 13:15 | Csak a 2017-ben elkészítendő adóbevallásokban lesz kötelező az adóazonosító használata a családi adókedvezmény igénybevételekor.

Bestseller lehet az új helyesírás

szeptember 4. 12:30 | A vállalkozásoknak is érdemes beszerezniük A magyar helyesírás szabályainak 12. kiadását, mert olyan, az üzleti életben gyakran használt szavak írásmódja is változott, mint a nyitva tartás, a taj szám, a PIN kód, az on-line vagy a zártkörű. Azt nem tudni, hogy az Akadémiai Kiadó mekkora példányszámban terjeszti az MTA szakemberei által összeállított, konkurens nélküli kötetet, mindenesetre ez a legjobban fogyó könyve.

Eltérőek a vélemények a GDP növekedés lassulásáról

szeptember 4. 12:20 | Eltérően látják az MTI által megkérdezett elemzők a bruttó hazai termék (GDP) növekedés lassulásának okait, éves növekedési prognózisukon azonban nem változtattak: továbbra is 2,8 százalékos éves bővülést várnak a magyar gazdaságban.

Ősszel zárulhat az előző uniós ciklus forráslehívása

szeptember 4. 11:00 | Az ősz második felére befejeződhet a 2007. és 2013. közötti uniós fejlesztési időszak forrásainak lehívása - közölte a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az 53. Közgazdász-vándorgyűlésen pénteken Miskolcon.

Végre kiderült, hogy miért lassult a magyar gazdaság növekedése

szeptember 4. 09:00 | A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2015 második negyedévében 2,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A részletes GDP-adatok szerint a feldolgozóipar és a szolgáltatások teljesítménye bővült, a mezőgazdaságé jelentősen visszaesett. 2015 második negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez képest 2,5, az előző negyedévhez viszonyítva 0,5 százalékkal nőtt.

A kata népszerűbb lett, az evából már távoznak

szeptember 4. 08:50 | A kisvállalkozások elkezdték felfedezni a katát (kisadózó vállalkozások tételes adója), és – ugyan lassabban az eredetileg vártnál – otthagyják az egyszerűsített vállalkozói adót, az evát – derül ki az Állami Számvevőszék első féléves folyamatokat elemző, a héten publikált jelentéséből.

Kiderül, miért lassul a gazdaság növekedése

szeptember 4. 08:40 | Ma pontosan kiderül, hogy miért lassult le a magyar gazdaság növekedési üteme a második negyedévben.

ÁSZ-elnök: Magyarország túllépett a krízisen

szeptember 4. 08:15 | Jelenleg az állam bevételei és kiadásai egyensúlyban vannak, s nem fenyeget annak veszélye, hogy a kormányzati döntések, tervek miatt az egyensúly megbillenhet. Lényeges, hogy mindennek az alapját a gazdasági növekedés, nem pedig hitelfelvétel adja - jelentette ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Idők pénteki számában megjelent interjúban.

Drágultak az üzemanyagok

szeptember 4. 07:30 | Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Világgazdaság Piactér