VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Terv szerint halad a vegyianyag-raktár kiürítése az Illatos úton

október 4. 16:55 | Ütemterv szerint halad az Illatos úti vegyianyag-raktár kiürítése, a szakemberek folyamatos mérései szerint minden adat a megengedett határértéken belül van - tájékoztatta a IX. kerületi önkormányzat vasárnap az MTI-t.

Merkel: a VW-ügy nem csorbít a német gazdaság hírnevén

október 4. 13:56 | A Volkswagen emissziós botránya "drasztikus" volt, de nem okozott olyan nagy kárt, ami alapján feltételezni lehetne, hogy üzlet szempontjából Németország nem jó hely - mondta a német kancellár.

Rekordmértékű visszaesés a globális olajipari beruházásokban

október 4. 12:33 | Az idén húsz százalékkal csökkennek a globális olajipari beruházások - vélte a Nemzetközi Energiaügynökség, az IEA főközgazdásza. Fatih Birol azt mondta, hogy ez rekordmértékű zuhanás a kőolajbányászat történelmében.

Távolodik az első amerikai kamatemelés időpontja

október 4. 11:59 | Szakértők egy része, akik a negyedik negyedévre várták a kamatemelést, a pénteken ismertetett csalódást keltő szeptemberi, valamint a jócskán lefelé korrigált augusztusi amerikai foglalkoztatási adat után már azzal számol, hogy csak valamikor a jövő év első negyedében lát hozzá a monetáris szigorításhoz az amerikai hegybank szerepét betöltő Fed.

Nyolc bank ment csődbe az év eleje óta az Egyesült Államokban

október 4. 11:15 | A nyolcadik bank ment csődbe az év eleje óta az Egyesült Államokban, az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapjára felkerült adatok szerint a washingtoni Hometown National Bank ajtajára került lakat.

Nincs megállapodás az újabb hitelrészletről Kijev és az IMF között

október 4. 10:17 | Az ukrán reményekkel ellentétben nem született megállapodás Kijev és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között a márciusban megajánlott mentőcsomag újabb hitelrészletének felszabadításáról - derül ki a washingtoni székhelyű nemzetközi pénzintézet szombati közleményéből.

A szakszervezet elutasítja a NAV "buldózer-típusú" átalakítását

október 4. 09:40 | Elutasítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "buldózer-típusú" átalakítását a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete. A szakszervezet szerint át kell gondolni a megyei igazgatóságok összevonását, illetve a középfokú szervek teljes megszüntetését, és sérelmezik, hogy mind a beosztotti, mind a vezetői állomány a sajtóból értesül a különböző átszervezési koncepciókról.

Fazekas Sándor: a turisztikai fejlesztésekre is koncentrál a kormány

október 3. 17:43 | A kormány településfejlesztési, vidékfejlesztési politikájának jó példája az a helyi termékekre alapozó, átgondolt turisztikai fejlesztés, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban megvalósult - mondta Fazekas Sándor a harsányi sópince előtt tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.

Orosz miniszter: 7-8 millió tonnával eshet az olajtermelés

október 3. 13:45 | Hét-nyolc millió tonnával is csökkenhet Oroszország olajtermelése jövőre, ha elmarad az az exportvámcsökkentés, amelyről korábban megállapodás született - jelentette ki Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter újságírók előtt szombaton egy szocsi konferencián.

Év végéig elkészülhet a Corvinus budai campusának fejlesztési terve

október 3. 09:51 | Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ötvenmillió forintos költségvetési többlettámogatást biztosított a Budapesti Corvinus Egyetem számára, hogy a budai campus fejlesztési terve legkésőbb december 31-ig elkészülhessen - közölte a tárca parlamenti államtitkára az LMP-s Ikotity István írásbeli kérdésére válaszul.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Világgazdaság Piactér