VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Húszmillió forintot ad az önkormányzat NB I-es igazolásokra

augusztus 22. 13:47 | Húszmillió forint rendkívüli támogatást nyújt a Haladás labdarúgócsapatának új játékosok igazolására a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat – jelentette be Puskás Tivadar.

Az kell Ukrajnának, ami a világháború után Európának

augusztus 22. 12:07 | Egy német vezetésű nemzetközi fejlesztési programot, úgynevezett Merkel-tervet kell kidolgozni Ukrajna számára a második világháború utáni Nyugat-Európa támogatására amerikai kezdeményezésre indított Marshall-terv mintájára - jelentette ki az ukrán külügyminiszter német médiumoknak adott pénteki interjúiban.

Ennyi az átlagbér Magyarországon - kik keresnek a legjobban?

augusztus 22. 09:14 | 3,0 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében - közölte a KSH.

Júliusban is kézben tartotta a kormány a költségvetést

augusztus 22. 05:00 | Július végén 851,4 milliárd forint volt a költségvetés kumulált hiánya a Nemzetgazdasági Minisztérium részletes adatai szerint. A bevételek 610 milliárd forinttal haladták meg az előző év azonos idősz...

A Federal Reserve az irányadó kamat emelésén gondolkozik

augusztus 22. 05:00 | xxx Az Egyesült Államokban az elmúlt egy évben dinamikusan javult a munkaerőpiac állapota, ami miatt elemzők azt várják, hogy egy éven belül emelkedni fog a 2008 vége óta 0-0,25 százalékon tartott irá...

Nem kell aggódni: csökkenni fog az államadósság

augusztus 21. 16:52 | Július végén 851,4 milliárd forint volt a költségvetés kumulált hiánya a Nemzetgazdasági Minisztérium részletes adatai szerint. Az év hetedik hónapjában a bevételek 610 milliárd forinttal haladták meg az előző év azonos időszakában mért szintet, a kiadások pedig 648 milliárd forinttal növekedtek.

850 milliárd fölött a költségvetési hiány

augusztus 21. 16:18 | Az államháztartás központi alrendszerének 2014-es első héthavi hiánya - az előzetesen közölttel megegyezően - 851,4 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Simor: a padlóról pattanhat vissza Magyarország

augusztus 21. 12:03 | Simor András, az EBRD újonnan kinevezett pénzügyi vezérigazgató-helyettese az alapblog.hu-nak adott interjújában aggodalommal hívta fel a figyelmet az alacsony kamatkörnyezet veszélyeire – mind a nyugati világot, mind Magyarországot illetően.

Az európai inflációs folyamatok a japán tanulságok tükrében

augusztus 21. 11:00 | Júliusban az előzetes adatok alapján az eurózóna fogyasztóiár-indexe 0,4 százalék volt. Így az infláció 2013 februárja óta folyamatosan az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos, középtávú inflációs célja alatt alakul, tavaly októberben pedig már az 1 százalék alatti „veszélyzónába” süllyedt és azóta is ebben a tartományban tartózkodik. Az alacsony inflációs adatok ismeretében egyre több elemzésben kerül említésre az európai gazdaságok esetében is egy „japán típusú” defláció kialakulásának a kockázata. De vajon valóban indokolt-e az aktuális európai helyzetet párhuzamba állítani a gazdaságtörténet egyik legsúlyosabb deflációs jelenségének tekinthető japán tapasztalatokkal?

Varga elmondta, mit vár az orosz embargótól

augusztus 21. 10:49 | Az orosz embargós intézkedéseket folyamatosan figyelni kell annak érdekében, hogy a magyar gazdaságot érintő veszteségeket ki lehessen védeni, erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt hétfőn reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció