VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

A cafeteria emelésének visszavonását kérik a kormánytól

október 22. 21:29 | A Liga Szakszervezetekhez hasonlóan a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is tiltakozik a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhének "jelentős emelése" ellen, és arra kéri a kormányt, fontolja meg a javaslat visszavonását.

Salgótarján MSZP-s lett, elköltözteti a Fidesz a megyei önkormányzatot

október 22. 21:20 | Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át Nógrád megye önkormányzatának székhelye - döntöttek többségi szavazattal a testület alakuló ülésén.

Csődök tömkelegét hozná el az internetadó

október 22. 19:00 | Távközlési szolgáltatók mennének csődbe, elmaradnának a fejlesztések, csökkenne az ország versenyképessége – többek között ezeket a veszélyeket említették az internetadó kapcsán kiadott tiltakozó közleményeikben az iparági szervezetek. Bár az NGM 20 milliárd forintos bevétellel számolt az új teher kapcsán jövőre, ha a jelenleg ismert jogszabálytervezet szerint valósulna meg, ennek tízszeresét fizethetnék a szolgáltatók.

Deflációtól félhet Magyarország - kirívó a helyzetünk az elemzők szerint

október 22. 18:41 | A nyersanyagpiaci árak folyamatos csökkenése közepette alacsony, stabil inflációval jellemzett hosszabb időszak előtt áll a globális feltörekvő térség, sőt több ország, köztük Magyarország akár deflációs kockázattal is szembenézhet - jósolták szerdai tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.

A kábeltelevíziós szövetség tiltakozik az internetadó bevezetése ellen

október 22. 16:12 | Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ), amelynek tagjai jellemzően az ország kistelepülésein végeznek internet, kábeltelevízió, és telefonszolgáltatást.

Feloldhatja a kormány a 110 milliárdos zárolás egy részét

október 22. 15:45 | ÁHT Az elmúlt hónapok kedvező adatai növelik a 110 milliárd forintos „biztonsági tartalék”, vagyis a zárolás csökkentésének esélyét az idei, 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél veszélye...

Orosz embargó: „csak egy újabb epizód”

október 22. 14:30 | Közvetlen hatástól nem, ám a termékek eladhatatlansága miatt fellépő árcsökkentéstől inkább tartani kell a tegnaptól élő újabb orosz behozatali tilalom miatt.

Rogán: ne az emberekkel fizettessék meg az internetadót

október 22. 13:55 | A Fidesz-frakció szerint a tervezett internetadó megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg.

Munkahelyek szűnhetnek meg az internetadó miatt

október 22. 13:28 | A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) úgy véli: az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést. A HÉ...

Kikerülte Varga a kérdést az internetadóról

október 22. 12:45 | Sajtótájékoztatót hívott össze Varga Mihály, de aki azt várta, hogy a gazdasági miniszter az új adótörvényekről fog beszélni, annak csalódnia kellett. A kormány megvizsgálta az egyik amerikai étola...

Adózás

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció