VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Történelmi szakítás és példátlan tiltakozás

január 23. 17:42 | Az Egyesült Államok jelenét sötét színekkel ecsetelő beiktatási beszédével Donald Trump elnök látványosan szakított a hagyományokkal. Értésre adta, az amerikai érdek az első, amihez kül- és belpolitikai fordulatra lesz szükség.

Matolcsy Györgyék kerülnek a középpontba

január 23. 16:21 | A Magyar Nemzeti Bank kamatdöntésére és az Egyesült Államok GDP-jének alakulására figyel a piac a héten.

Szja: még egy hétig lehet kérni munkáltatói elszámolást

január 23. 16:14 | A munkavállalók január 31-ig kérhetik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat, az erre vonatkozó nyilatkozat az adóbevallással egyenértékű.

Erős maradt a kínai gazdaság tavaly év végén

január 23. 16:00 | Nem okozott csalódást a világ második legnagyobb gazdaságának a tavalyi utolsó negyedévben látott teljesítménye. Kína gazdasága az október és december közötti időszakban 6,8 százalékkal növekedett ...

Nagyot nőttek a keresetek

január 23. 15:15 | Megközelítette a tíz százalékot a béremelési ütem tavaly novemberben, amit az idén még fokozni fog a minimálbér-emelés és a munkaerőhiány.

Így csökkenhetett a GDP-arányos államadósság

január 23. 14:53 | A központi költségvetés adóssága 25 430 milliárd forint volt a múlt év végén, 730,3 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál, ez az Európai Uniónak tavaly októberben megküldött EDP jelentésben becsült 35 372,3 milliárd forintos nominális GDP-hez viszonyítva 71,2 százalékos arányt mutat, az egy évvel korábbi 74,7 százalékkal szemben - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn kiadott jelentéséből. A tavalyi negyedik negyedévi és egész éves nominális GDP adatot majd március 7-én hozza először nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Visegrádi egység kell

január 23. 14:45 | A kutatás-fejlesztés területén az alapkutatások és a vállalati innováció támogatása mellett 2017-ben egyre inkább arra ösztönzik a versenyszféra szereplőit, hogy működjenek együtt az egyetemekkel

Londoni elemzők: az MNB hosszú távú kamattartásra rendezkedik be

január 23. 13:22 | Londoni pénzügyi elemzők szerint sem a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülésén, sem a belátható előrejelzési távlatban nem várható a 0,90 százalékos alapkamat módosítása, és egyelőre az enyhe monetáris alapállás marad érvényben.

NGM: a foglalkoztatásnak köszönhetően csökkent a költségvetési hiány

január 23. 13:10 | Elsősorban a foglalkoztatáshoz köthető bevételek növekedésének köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány lényegesen alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál - mondta Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Orbán Viktor: Európa a szakadék szélén van

január 23. 11:40 | Kína felemelkedése egy pszichológiai problémára hívja fel a figyelmet Európában" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jegybank által szervezett Lámfalussy-konferencián. Ahelyett, hogy tanul...

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció

  • Legfrissebb
  • Legolvasottabb
Világgazdaság Piactér