VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Rontott Fehéroroszország államadós-besorolásán a Moody's

április 18. 19:05 | A Moody's nemzetközi hitelminősítő egy fokozattal "B3"-ról "Caa1"-re rontotta Fehéroroszország államadós-besorolását.

Idén legalább 24 százalékkal zsugorodhat az autópiac

április 18. 17:50 | Már az orosz kormányzat is elismerte, hogy idén jelentősen visszaesik az orosz autópiac, a zsugorodás várt mértéke közel áll független szakértők véleményéhez.

Több milliárd eurót folyósít Athénnak Oroszország

április 18. 15:38 | Oroszország a jövő héten kedden energetikai megállapodást ír alá Görögországgal, s ennek keretében Moszkva 3-5 milliárd eurót folyósít Athénnak.

Többmilliárd font veszteség bejelentésére készül a Tesco

április 18. 15:08 | Többmilliárd font éves veszteség bejelentésére készül a Tesco - írta szombaton a Financial Times.

Tovább csökkent az orosz arany- és devizatartalék

április 18. 15:06 | Tovább csökkent Oroszország arany- és devizatartaléka a múlt héten.

A vártnál jóval nagyobb a görög költségvetés többlete

április 18. 15:03 | Görögország költségvetésének elsődleges többlete jóval meghaladta a tervezettet az idei első negyedévben - ismertette a görög pénzügyminisztérium.

A várakozások szerint 1,50 százalékig csökkenhet az alapkamat

április 18. 14:38 | A monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz a jövő hét kiemelt eseménye a pénzpiacok számára, emellett csak néhány, nem piacmozgató hatású adat szerepel a hazai makronaptárban.

Változnak a harmadik országból behozott autókra vonatkozó szabályok

április 18. 14:12 | Változnak a harmadik országból ideiglenesen behozott gépkocsik magáncélú használatára vonatkozó szabályok május 1-jétől annak érdekében, hogy megakadályozzák a visszaéléseket, elsősorban a vám, áfa és regisztrációs adó megfizetésének elkerülését - derül ki az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztatóból.

Több mint 34 milliárd eurónyi uniós forrásból gazdálkodhatunk 2020-ig

április 18. 13:32 | A 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklusban több mint 34 milliárd eurónyi forrásból gazdálkodhat Magyarország - mondta Vitályos Eszter, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár szombaton a Nyíregyházi Állatparkban.

Az FM-államtitkár szerint a bor Magyarország stratégiai terméke

április 18. 12:40 | A bor Magyarország stratégiai terméke, jelentős exportcikk, a nemzeti karakter egyik meghatározója, a magyar gasztronómiai kultúra szerves része - hangoztatta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a VII. szőlő- és klímakonferencia megnyitóján szombaton Kőszegen.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció

Világgazdaság Piactér