VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Egyre feszültebb Anglia és az EU viszonya

október 25. 16:21 | Egyre indulatosabb szóváltássá fajul a brit kormány és az Európai Unió közötti vita a Brüsszel által követelt 2,13 milliárd eurós pótlólagos brit befizetés ügyében.

Egyetlen útja van annak, hogy megmeneküljön az eurózóna

október 25. 14:55 | Az Európai Központi Bank júniusban 0,15 százalékra csökkentette az irányadó kamatszintet, szeptemberben pedig még egy tíz bázispontos vágással, 0,05 százalékra mérsékelte az irányadó rátát. Senki sem gondolhatta, hogy ezek a jelképes lépések megvédhetik az euróövezetet az árak tartós csökkenésének a veszélyétől és attól, hogy recesszióba csússzon a valutaunió. Jöhetne a Federal Reserve módszere, vagyis a jegybank mérlegfőösszegének a felpumpálása, azonban még nem találta meg a helyes utat az EKB.

A jövő héten véget érhet az évek óta tartó pénznyomtatás

október 25. 10:51 | Jövő héten újra kamatdöntő ülést tart az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottsága (FOMC), és számos makrogazdasági adat és vállalati negyedéves jelentés is várható.

Reszkethetnek az adóelkerülők: a számlázó programokat is látja a NAV

október 25. 09:54 | A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete. November 15-től kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek. A tisztességes vállalkozások a bejelentésnek köszönhetően kisebb valószínűséggel számíthatnak ellenőrzésre – közölte gazdasági tárca.

Történelmi csúcson a francia munkanélküliség – Húszezren kerültek utcára

október 25. 07:42 | Franciaországban szeptemberben 0,6 százalékkal növekedett az állást keresők száma az augusztusi 0,3 százalékos nem várt csökkenés után - közölte péntek este a francia munkaügyi minisztérium.

Oroszország még mindig nem bóvli, tévedtek a londoni elemzők

október 25. 06:39 | Megerősítette Oroszország még épphogy befektetési ajánlású szuverén devizaadós-osztályzatát pénteken a Standard & Poor's, érvényben hagyva a besorolás negatív kilátását is.

Meghosszabbította az EU az egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket

október 24. 19:01 | Meghosszabbította pénteken az Európai Unió Tanácsa az Ukrajna számára biztosított egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket - közölte a tanács sajtószolgálata.

Németország lassítja Közép-Európát?

október 24. 17:01 | A legutóbbi aktivitási adatok alapján fogy a növekedési lendület a közép-európai EU-gazdaságokból, és ennek elsődleges oka a német gazdaság gyengesége - állapították meg pénteki térségi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők. Az idei első fél évben a magyar gazdaság teljesített a legerősebben a térségben.

Gazdaságpolitikai témák uralják az EU-csúcs második napját

október 24. 12:31 | Gazdaságpolitikai témák megvitatásával - a növekedés és munkahelyteremtés ösztönzési lehetőségeinek áttekintésével - folytatták pénteken az előző napon megkezdett brüsszeli tanácskozásukat az EU-országok állam-, illetve kormányfői.

Bénázás az áfabeszedéssel

október 23. 19:00 | A beszedhető áfa hatodától esnek el az uniós tagállamok. Magyarország 2012-ben 12,055 milliárd euró (3700 milliárd forint) áfát szedhetett volna be, de csak 9,084 milliárd euró (2800 milliárd forint) folyt be.

Adózás

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció