VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Csak összefogással pályázhat Budapest az olimpia megrendezésére

március 27. 20:45 | Budapestnek a feladat nagyságára való tekintettel csak úgy szabad pályáznia a 2024-es olimpia megrendezésére, ha az ország összefog - hangzott el a Sport 1 televízió pénteki Sportgazdaság című műsorában.

Lázár: állami beavatkozásra kellene az élelmiszer-kereskedelemben

március 27. 20:02 | Állami beavatkozásra lenne szükség az élelmiszer-kereskedelemben a kisebb mezőgazdasági termelők érdekében - jelentette ki Lázár János pénteken Földeákon.

Sztrájkbizottság alakult a Posta értékszállító cégénél

március 27. 19:52 | Sztrájkbizottságot alakított az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete pénteken, miután a bértárgyalásokat csütörtökön megszakította - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége az MTI-vel.

Elküldte reformjavaslatait a hitelezőinek a görög kormány

március 27. 18:59 | A görög kormány véglegesítette és pénteken elküldte a nemzetközi hitelezőknek a reformjavaslatait részletesen kifejtő listát annak reményében, hogy azt az euróövezeti partnerek jóváhagyják, így a súlyos likviditási problémákkal küzdő Görögország pénzhez juthat és elkerülheti az államcsődöt.

Megszavazták az autópályadíjat Németországban

március 27. 18:43 | A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken elfogadta a külföldieket terhelő autópályadíjról szóló törvényt, amely szerint 2016-tól a német autópályák használatáért fizetni kell a személyautóval vagy lakóautóval közlekedőknek.

Jól jön az amerikai termelőknek a jemeni feszültség

március 27. 18:31 | Néhány nap alatt majdnem húsz százalékkal emelkedett az olaj ára, jórészt annak következtében, hogy Szaúd-Arábia légitámadásokat hajt végre Jemenben. Az olajpiacot azonban továbbra is túlkínálat jellemzi, hiába nem csökkenti kitermelését Rijád, az egyre termelékenyebb amerikai palaolaj-bányászat egyelőre bírja az árversenyt.

Már 70 százalék a görög törlesztési csőd esélye

március 27. 18:24 | Londoni pénzügyi elemzők szerint meghaladja a 70 százalékot annak a kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, és ezután törlesztési csődbe kerül.

Az oroszok abban bíznak, hogy túl vannak a nehezén

március 27. 17:29 | Januárban még sokan azt gondolták, hogy a rubelnek vége, az átlagoroszok és a befektetők is hosszú időre elvesztették bizalmukat az orosz fizetőeszközben, amely értékének közel felét veszítette el egy év alatt. Mostanra azonban a rubel stabil erősödésnek indult, így az orosz kormányzat abban reménykedik, hogy a nehezén már túl van a gazdaság.

Az IMF ellenzi a román kormány terveit

március 27. 17:11 | Ellenzi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román kormány adócsökkentési terveit, amelyeket túl korainak tart, ugyanakkor a reformok lassulását is szóvá tette a nemzetközi hitelintézet.

Nem a minimálbér emelése hoz versenyelőnyt

március 27. 17:00 | A létminimum szintjére emelné a minimálbért a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz). Még a jövő évi költségvetés benyújtása előtt szeretnének megállapodni a szociális partnerekkel egy – akár évekig tartó és több ütemű – bérfelzárkóztatási programban. Jelenleg az egy aktív keresőre jutó létminimum 88 ezer, a nettó minimálbér pedig 68 ezer forint.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Világgazdaság Piactér