VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

A héjákhoz csatlakozott Janet Yellen

május 30. 13:27 | A következő hónapokban valószínűleg helyénvaló lesz egy ilyen lépés – jelentette ki a Federal Reserve (Fed) elnöke, Janet Yellen a Harvard Egyetem egy rendezvényén. A lépés, amiről beszélt, t...

G7: A Brexit nagy csapás lenne a világgazdaságra

május 30. 13:15 | Az eltérő pályán haladó vezető gazdaságok vezetőinek, a Hetek Csoportját (G7) alkotó állam- és kormányfőknek az egymástól nagyon is elütő folyamatok miatt esélyük sem volt rá, hogy a globális felle...

Az EKB-ra figyel a piac

május 30. 12:30 | A héten kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank, de fontos adatok jönnek az Egyesült Államokból is.

Olyan mélyre került Magyarország, mint a válság legsúlyosabb időszakában

május 30. 11:29 | Akkorát zuhantak a beruházások az év elején, mint 2009-ben. Ha ismét megindul az EU-pénzek kifizetése, akkor emelkedő pályára állhatnak a beruházások, ez azonban nem oldja meg a versenyképességi problémáinkat.

Vége az EU-s fejlesztéseknek, nagyot estek a beruházások

május 30. 09:04 | A nemzetgazdasági beruházások volumene 9,6 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól - derül ki a KSH friss adataiból.

Különadót vetnek ki Soroksáron a csíkszeredai kamionosok miatt

május 30. 07:29 | Több ezer román állampolgárságú kamionsofőr jelentkezett be állandó lakosnak egy budapesti panzióba, a kerület most adót vet ki rájuk.

Alig van részmunkaidős állás Magyarországon

május 30. 06:30 | Magyarország nem áll túl jól a részmunkaidős foglalkoztatás terjedésében, közben a részmunkaidősök negyede nincs is megelégedve azzal, hogy csak keveset dolgozhat.

Lassabban nőhet a magyar gazdaság

május 30. 06:00 | Már csak 2 százalékos GDP-növekedést vár Magyarországon a GKI Gazdaságkutató, miután az első negyedévben kiábrándítóan gyengén teljesített a gazdaság.

Legalább öt évre hazavágná a brit gazdaságot a Brexit

május 29. 10:53 | A brit közgazdászszakma nagyon nagy többsége szerint hosszú távú - akár évtizedekig érezhető - súlyos károkat okozna a brit gazdaságnak, ha Nagy-Britannia az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményeként kilépne az Európai Unióból.

Javul a helyzet Franciaországban

május 28. 14:05 | Manuel Valls szombaton hivatalában fogadta a munkajogi törvénytervezetet ellenző olajipari és közlekedési szektor képviselőit. A kormányfő meggyőződése, hogy a szakszervezetek által több mint két hónapja meghirdetett tiltakozási hullám nem fog tovább szélesedni.

Adózás

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció

Világgazdaság Piactér