VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Schäuble görög kiválásról, Varufakisz hitelezői terrorizmusról beszél

július 4. 13:00 | A német pénzügyminiszter nem zárja ki, hogy Görögország kiválhat az euróövezetből. Wolfgang Schäuble erről abban az interjúban beszél, amelyet a német Bild magazin közölt szombaton, egy nappal a nemzetközi hitelezők által elvárt reformokról tartandó görög népszavazás előtt. Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter viszont "terrorizmussal" vádolta Görögország hitelezőit az El Mundo spanyol napilapnak adott nyilatkozatában.

Dollár milliárdokat ad Japán a Mekong térség országainak

július 4. 10:15 | Japán bejelentette szombaton, hogy újabb 6,1 milliárd dollár (mintegy 1700 milliárd forint) fejlesztési segélyt nyújt az úgynevezett Mekong-térség országainak.

Komoran látja az orosz jövőt a Fitch

július 4. 08:02 | Megerősítette Oroszország még épphogy befektetői ajánlású, "BBB mínusz" szintű államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, de a lépéshez komor gazdasági előrejelzést fűzött. A hitelminősítő érvényben hagyta a szuverén orosz adósosztályzat negatív kilátását is.

NGM: a fogyasztás bővülése tartós trendnek mondható

július 3. 20:36 | A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint ma Magyarországon a megtakarítások és a fogyasztás jó irányba fordultak, bővülésük tartós trendnek mondható, ez a tendencia biztosan folytatódni fog az év végéig, és a kormány reményei szerint 2016-ban is.

Maximalizálták az országban foglalkoztatható unión kívüliek számát

július 3. 19:57 | Meghatározta a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli - Európai Unión kívüli - állampolgárok legmagasabb létszámát a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendeletében.

Nyáron különösen kell figyelni az ételek előkészítésére

július 3. 19:54 | Kánikulában gyakoribbak az élelmiszer eredetű megbetegedések, ennek elkerülése érdekében nyáron különösen oda kell figyelni az ételek előkészítésére, kezelésére, tárolására - hívta fel a figyelmet ...

Nébih: a haszonállatokra is jobban kell figyelni a hőségben

július 3. 19:20 | A hőség a mezőgazdasági haszonállatokat is megviseli, ezért szállításukat ajánlott éjszaka vagy a kora hajnali órákban végezni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állat-egészségügyi és Állatvédelmi Igazgatósága.

Bírálja az ENSZ a kormány menekültügyi politikáját

július 3. 19:00 | Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR) aggodalommal tölti el az a menekültügyi jogszabályok módosítására vonatkozó javaslatcsomag. Az UNHCR szorgalmazza, hogy gyorsított eljárás ...

Fej fej mellett állnak az "igen" és a "nem" hívei Görögországban

július 3. 18:35 | A pénteken közzétett görög felmérések szerint fej fej mellett állnak az "igen" és a "nem" feltételezett hívei, alig két nappal azelőtt, hogy a görögök vasárnap népszavazáson nyilváníthatják ki véleményüket arról, támogatják-e vagy sem a hitelezőkkel való megállapodást.

A piac még mindig derűlátó a görög helyzet kapcsán

július 3. 18:05 | A legújabb londoni befektetői felmérés tanúsága szerint a piaci szereplők többsége még mindig derűlátó a hitelezők reformigényeiről kiírt hétvégi görögországi népszavazás kimenetelével és várható piaci következményeivel kapcsolatban.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció

Világgazdaság Piactér