VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Levelek jönnek a NAV-tól

április 19. 20:00 | Az adóhatóság megkezdte az egyszerűsített bevallások postázását. Több mint 325 ezer bevallást készített el.

Ők a leggazdagabb jegybankelnökök

április 18. 19:31 | Európai és amerikai kollégái fizetésének sokszorosát teszi zsebre a hongkongi központi bank elnöke - derül ki a legfrissebb statisztikákból.

Olcsóbb a lakáshitel a jó múltú adósoknak - Magyarország az utolsó helyen

április 18. 16:31 | Közép-Európa két részre szakadt hitelezési szempontból, egyes tagállamokban a válság óta felfutott a háztartási hitelezés, máshol pedig visszaesett – mondta Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese a társaság sajtótájékoztatóján.

A közmunka húzza le a béreket

április 18. 13:42 | A keresetek növekedésére számítanak ebben az évben az MTI által megkérdezett elemzők, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen lehúzza az átlagot.

A rezsicsökkentés létszámleépítést von maga után

április 18. 13:32 | Bajban lehet a lakosság a további rezsicsökkentés miatt. Bár a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) egyetért a közüzemi közszolgáltatási díjak csökkentésével, és azzal is, hogy a közszolgáltatások meghatározó része önkormányzati tulajdonba kerüljön, felhívja a figyelmet a további rezsicsökkentés veszélyeire.

Egyre több német jelenti fel magát az adóügyei miatt

április 18. 09:19 | Németországban egyre többen tesznek önfeljelentést adókerülés miatt, amiben szakértők szerint nagy szerepe van a Bayern München labdarúgóklub letöltendő börtönbüntetésre ítélt elnöke, Uli Hoeness adócsalási ügyének.

Ennyit keresnek a magyarok

április 18. 09:12 | A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – az átlagkeresetek 1,3 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest - közölte a KSH.

400 milliárdot hozhatna negyedmillió új munkahely

április 17. 19:01 | „Negyedmillió új piaci munkahely feltételezett egyidejű létrejötte után 390 milliárd forint adó és járulékbevétel keletkezne” – közölte a nemzetgazdasági miniszter a parlament hon...

Súlyos kritika Matolcsynak a New York Times-tól

április 17. 14:23 | Aligha lehet büszke Matolcsy György arra a kritikára, amit a New York Times-tól kapott. A lap hosszabb írásban elemzi a magyar jegybankelnök munkáját, kitérve arra az időszakra is, amikor még gazdasági miniszter volt. Az összkép nehezen lehetne negatívabb.

Javul a helyzet az Egyesült Államokban

április 17. 12:48 | Az Egyesült Államok gazdasága az elmúlt hetekben nagyrészt élénkülni kezdett a viharos téli időjárást követően - jelenti az USA Today. A Federal Reserve által közzétett bézs könyv sz...

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció