VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

A közlekedésbe ölték a legtöbb pénzt 2007 és 2013 között

március 27. 18:27 | Nyilvánosságra hozta a kormány a Széchenyi2020 oldalon a KPMG teljes jelentését a 2007 és 2013 közötti fejlesztéspolitikáról. A támogatási és kifizetési időszak egészét átfogó, minden uniós forrást és az ahhoz kapcsolódó hazai fejlesztési programot felölelő hatáselemzés szerint Magyarország a legtöbb pénzt a közlekedésbe ölte.

Lázár: nem elég a pár százalékos növekedés, 5-6 százalék kell

március 27. 18:06 | Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírják a pályázatokat, a rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték. A miniszter erről az Országgyűlés hétfői ülésén beszélt a 2014 és 2020 közötti uniós források felhasználásáról szóló vita indítójaként.

Mit lépnek Matolcsyék?

március 27. 17:52 | Londoni pénzügyi elemzők szerint egyelőre nem valószínű, hogy a legutóbbi inflációs meglepetések érdemben módosítanák a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi monetáris alapállását, de jövőre nem kizárt az alapkamat emelése.

Olcsóbban tankolhatnak a magyar fuvarozók több európai országban

március 27. 16:54 | Együttműködési megállapodást kötött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a független üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató UTA Magyarország Kft., 3500 magyar fuvarozó kedvezőbb áron tankolhat 15 európai országban - közölték az aláírók.

Éllovas lesz Magyarország?

március 27. 16:54 | A fejlesztéspolitika átalakításának és a pályázatok felgyorsításának köszönhetően Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését produkáló országa lehet 2020-ra - jelentette ki Csepre...

Éveken belül 3D-s módszerrel pótolhatnak emberi testrészeket

március 27. 15:15 | Svéd kutatóknak sikerült 3D nyomtatóval készített emberi porcsejteket ültetniük egy pár hetes egérbe. Munkájuk a plasztikai- és egyéb helyreállító sebészet reformját vonhatja maga után, mivel olyan sejteket nyomtathatnak így, amelyek fejlődni kezdenek.

Unortodox lépés következhet

március 27. 15:10 | Sok izgalom nem ígérkezik a héten, de az MNB monetáris tanácsának keddi ülésére és a márciusi euróövezeti inflációra mindenképp érdemes lesz figyelni

Kaposvár lehet a következő startup-város

március 27. 13:56 | Startup képzést indít hamarosan a Kaposvári Egyetem a The Connect East Incubator Zrt.-vel közösen. A hallgatók a képzés során egy virtuális térben folyamatosan fejleszthetik majd ötleteiket, az egyetemről kikerülve ők biztosíthatják hazánk jövendőbeli vállalkozói bázisát.

Lendületben Európa legnagyobb gazdasága

március 27. 11:17 | Közel hatéves csúcsra emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe márciusban, újabb jeleként annak, hogy Európa legnagyobb gazdasága lendületbe jött.

Kifogyott a benzinből az olajnagyhatalom

március 27. 09:39 | Drámaian romlik a helyzet Venezuelában, a világ legnagyobb olajtartalékával rendelkező országban éppen kifogyóban van az üzemanyag.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció

Világgazdaság Piactér