VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Rég nem tapasztalt üzleti hangulat Svájcban

február 22. 18:01 | Februárban már a hatodik egymást követő hónapban javult, és nyolchavi csúcsra emelkedett az üzleti hangulat Svájcban.

Még több reform kell a magyar gazdaság gyorsításhoz

február 22. 17:21 | Dinamikusan nő a magyar gazdaság, de a potenciális növekedés alacsonyabb a válság előttinél, és számos reformot kellene végrehajtani.

Cégekben utazik a lakosság

február 22. 17:17 | Már közel 12 ezermilliárd forintot tartottak különböző üzletrészekben 2016 végén a magyar háztartások, így az egyéb tulajdonosi részesedések súlya 27 százalék fölé emelkedett a lakosság pénzügyi eszközein belül.

Szaúdi nyitás az olajpiacon

február 22. 16:50 | Reformokkal igyekszik egyensúlyba hozni költségvetését Szaúd-Arábia, amely ehhez még az aranytojást tojó tyúkhoz, a Saudi Aramcóhoz is képes hozzányúlni

A becsültnél lassabb volt a brit gazdaság növekedési üteme

február 22. 15:47 | A korábban becsültnél lassabb volt tavaly a brit gazdaság növekedési üteme az előzetesen számítottnál valamivel erősebb év végi lendület ellenére is.

Brüsszel: van még tennivaló

február 22. 14:48 | Szilárdnak minősíti az Európai Bizottság a magyar gazdaság teljesítményét, de a tavalyi gazdasági növekedés még mindig egy százalékponttal elmarad a válság előtti szinttől.

Mennyi kárt okoz nekünk a hamisítás?

február 22. 12:44 | A szellemi tulajdonjogokkal védett termékek hamisítása, az azokkal kapcsolatos kalózkodás nemzetközi és hazai szinten is komoly károkat okoz, a Sár és Társai ügyvédi Iroda szakértőjének segítségével felmértük mennyibe is kerül ez nekünk.

Idén a kis cégeknek áll a zászló

február 22. 11:52 | Visszafogottabb pénzügyi várakozással indítják az évet a hazai kkv-k, idén átlagosan 5,5 százalékos árbevétel és 3,2 százalékos profitnövekedést valószínűsítenek – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Pénzügyeik idei alakulását tekintve a kisvállalkozások a legoptimistábbak.

Jövedéki adó: február végéig kell a tevékenységről nyilatkozni

február 22. 11:31 | Február 28-ig kell kitölteniük a jövedéki termékekkel foglalkozó gazdálkodóknak az új jövedéki törvény szerinti tevékenységre vonatkozó nyilatkozatot arról, hogy tevékenységüket változatlan vagy módosított formában folytatják - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében szerdán.

Nem remélt jó hír jött Németországból

február 22. 11:21 | A várt csökkenés helyett emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe februárban, újabb jeleként annak, hogy Európa gazdaságának fellendülése kezd gyorsabb ütemre váltani.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció

Világgazdaság Piactér