VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Bénázás az áfabeszedéssel

október 23. 19:00 | A beszedhető áfa hatodától esnek el az uniós tagállamok. Magyarország 2012-ben 12,055 milliárd euró (3700 milliárd forint) áfát szedhetett volna be, de csak 9,084 milliárd euró (2800 milliárd forint) folyt be.

Netadó: Varga jól megmagyarázta

október 23. 11:15 | Az internetadó javaslatáról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal. Azt mondja, azért kell kiterjeszteni a távközlési adót az internetes telefonszolgáltatásokra, mert nagyon sokan áttértek az adókötelezett telefonszolgáltatásokról a netes telefonálásra.

Gigatempóval a középkorba

október 23. 09:00 | Ha egy ország élen akar járni a digitális iparban, akkor nem engedheti meg magának, hogy leépítse vagy korlátozza a magánszemélyek és a vállalkozások világhálós hozzáférését.

A cafeteria emelésének visszavonását kérik a kormánytól

október 22. 21:29 | A Liga Szakszervezetekhez hasonlóan a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is tiltakozik a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhének "jelentős emelése" ellen, és arra kéri a kormányt, fontolja meg a javaslat visszavonását.

Salgótarján MSZP-s lett, elköltözteti a Fidesz a megyei önkormányzatot

október 22. 21:20 | Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át Nógrád megye önkormányzatának székhelye - döntöttek többségi szavazattal a testület alakuló ülésén.

Csődök tömkelegét hozná el az internetadó

október 22. 19:00 | Távközlési szolgáltatók mennének csődbe, elmaradnának a fejlesztések, csökkenne az ország versenyképessége – többek között ezeket a veszélyeket említették az internetadó kapcsán kiadott tiltakozó közleményeikben az iparági szervezetek. Bár az NGM 20 milliárd forintos bevétellel számolt az új teher kapcsán jövőre, ha a jelenleg ismert jogszabálytervezet szerint valósulna meg, ennek tízszeresét fizethetnék a szolgáltatók.

Deflációtól félhet Magyarország - kirívó a helyzetünk az elemzők szerint

október 22. 18:41 | A nyersanyagpiaci árak folyamatos csökkenése közepette alacsony, stabil inflációval jellemzett hosszabb időszak előtt áll a globális feltörekvő térség, sőt több ország, köztük Magyarország akár deflációs kockázattal is szembenézhet - jósolták szerdai tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.

A kábeltelevíziós szövetség tiltakozik az internetadó bevezetése ellen

október 22. 16:12 | Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ), amelynek tagjai jellemzően az ország kistelepülésein végeznek internet, kábeltelevízió, és telefonszolgáltatást.

Feloldhatja a kormány a 110 milliárdos zárolás egy részét

október 22. 15:45 | ÁHT Az elmúlt hónapok kedvező adatai növelik a 110 milliárd forintos „biztonsági tartalék”, vagyis a zárolás csökkentésének esélyét az idei, 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél veszélye...

Orosz embargó: „csak egy újabb epizód”

október 22. 14:30 | Közvetlen hatástól nem, ám a termékek eladhatatlansága miatt fellépő árcsökkentéstől inkább tartani kell a tegnaptól élő újabb orosz behozatali tilalom miatt.

Adózás

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció