VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Szorosabbra fűzné kapcsolatát a jegybankkal a svájci kormány

március 5. 20:53 | A svájci kormány igyekszik szorosabb kapcsolatot kialakítani a független jegybankkal, amely január közepén sokkoló döntést hozott a frank árfolyamküszöbének eltörléséről - derült ki a Reuters hírügynökség birtokába jutott bizalmas határozatból.

Az MNB-re is ható következményei lehetnek a lengyel jegybank döntésének

március 5. 18:46 | Londoni pénzügyi elemzők szerint a lengyel jegybank a héten "elhamarkodottan" nyilvánította befejezettnek monetáris enyhítési ciklusát, és ennek tanulságát a Magyar Nemzeti Banknak is le kell vonnia, sőt a lengyel lépésnek akár közvetlen kamatpolitikai következményei is lehetnek az MNB-re.

Az ÉFOSZ szembemegy a KDNP-vel

március 5. 18:32 | A népegészségügyi termékadót nem növelni, hanem csökkenteni kellene - közölte az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) csütörtökön az MTI-vel, miután Surján László a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke arról beszélt, hogy pártja a népegészségügyi termékadó kiszélesítését javasolja.

Szijjártó meghirdette a déli nyitást

március 5. 18:22 | Szijjártó Péter előterjesztésben javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy július elsejével induljon el a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Latin-Amerika áll.

Ombudsmanhoz fordultak a volánosok a korkedvezmény ügyében

március 5. 18:19 | Az Alapvető Jogok Biztosához fordult a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezete és a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége az autóbusz-gépkocsivezetők korkedvezménye ügyében - közölték szakszervezetek csütörtökön az MTI-vel.

Elemzők szerint kedvezőek az államháztartás adatai

március 5. 18:16 | Az államháztartás első kéthavi adatai kedvezőek az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Jelentős bevételhez jutott Németország a görög válság révén

március 5. 18:13 | Németországnak eddig jól teljesítettek voltak a görög államadósság-válság kezelésére nyújtott hitelek, a kamatbevétel 2010 óta meghaladta a 300 millió eurót a csütörtökön nyilvánosságra került adatok szerint.

VDSZ: egyre veszélyesebbek a munkahelyek

március 5. 17:52 | A Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke szerint a kormány nem fordít kellő figyelmet a munkavállalók biztonságára; a munkahelyek egyre veszélyesebbé válnak, miközben munkahelyteremtésről és munkáról beszél a kormányzat.

Innovációval törhető meg az élelmiszeripar lemaradása

március 5. 17:47 | Az innovatív, hatékony, fejlett technológiát alkalmazó élelmiszeripari vállalkozások láthatják el a lakosságot egészséges, kiváló minőségű hazai élelmiszerrel, ezért a kormány mintegy 300 milliárd forint uniós forrást tervez az ágazat fejlesztésére fordítani a következő években - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az Innovatív Élelmiszerlánc Konferencián.

A tavalyinál kevesebb az államháztartási hiány

március 5. 16:28 | Az államháztartás központi alrendszerének februári hiánya 256,9 milliárd forint volt, ez jóval kevesebb a tavaly februári 407,9 milliárd forint összegű deficitnél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormány.hu oldalon.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció