VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

ÁKK: idén 487 milliárd forinttal volt kisebb a nettó kibocsátás

december 18. 20:00 | Az adósságfinanszírozást tekintve az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) összegzése szerint az idén 487 milliárd forinttal volt kisebb a nettó kibocsátás az eredeti tervhez képest - mondta Borbély László András, az ÁKK Zrt. általános vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Putyin évértékelője: fejek hullhatnak a jegybankban

december 18. 19:31 | Árszabályozást fontolgathat egyes termékek esetében az orosz kormány a kiugró infláció ellen, és fejek hullhatnak az orosz jegybankban a rubelválság elleni kései fellépés miatt - egyebek mellett ezeket a következtetéseket vonták le londoni pénzügyi elemzők Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki évértékelőjéből.

Vasárnapi zárvatartás: Vargához és Áderhez fordult a szakszervezet

december 18. 17:39 | Áder János köztársasági elnöknek és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek küldött levelében tiltakozott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az üzletek vasárnapi zárva tartását előíró szabályozás ellen, amely az érdekképviselet szerint veszélyezteti az ágazatban a munkahelyeket. Az államfőtől azt kérték, hogy ne írja alá a törvényt.

Szlovéniát is sújtja az orosz válság

december 18. 16:03 | A rubel árfolyamesése a szlovén gazdaságra is hatással van. Oroszország Szlovénia hatodik legnagyobb üzleti partnere: a kétoldalú forgalom 2013-ban mintegy 1,5 milliárd eurót tett ki, ezen belül a ...

Meglepetést okozott az olaj

december 18. 15:15 | A várakozásoknál nagyobb mértékben, 0,3 százalékkal estek az árak az Egyesült Államokban novemberben, leginkább az olajárzuhanás hatására.

Lazításra készülnek Matolcsyék?

december 18. 14:44 | Egyre erősebb jelzéseket küld a Magyar Nemzeti Bank a nyáron lezárt két évig tartó kamatcsökkentési ciklus újraindítására. Lehet, hogy máris a tartósan alacsony olajárakat feltételező pályán haladunk.

Putyin kezében a rubel

december 18. 13:48 | Várhatóan ma megszólal a rubelválság kirobbanása óta hallgató orosz államfő. Tegnap már elviselhetőbb szintre ment vissza az árfolyam, de még csak tűzoltó-intézkedéseknek köszönhetően

Putyin: Kijev a hibás az ukrán válságért

december 18. 13:29 | Főként külső tényezőkkel magyarázta az orosz gazdaság jelenlegi nehéz helyzetét csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján az orosz elnök, mindazonáltal azzal biztatta hallgatóságát, hogy a legrosszabb esetben is két év alatt kilábalhatnak ebből a válságból.

A jobbikos képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozata is nyilvános lesz

december 18. 11:02 | A Jobbik valamennyi képviselője nyilvánosságra hozza a vele egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát januárban - közölte Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Orbán: Magyarországnak is kedvezőtlen az orosz válság

december 18. 09:40 | A kormány áttekintette az orosz gazdaság helyzetét, és megállapította, hogy bár a rubelválság kedvezőtlenül érinti a magyar gazdaságot is, de "nem adjuk fel a terveinket", csak azokat át kell ütemezni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Matolcsy György jegybankelnökkel közös sajtótájékoztatóján.

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok