Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 4. 6. 12:36|Utolsó módosítás: 2017. 4. 6. 12:52|Tér Diána | Gazdaság » Innováció

Fiatal, lelkes vállalkozókra van szükség

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

"Miért van az, hogy a magyar fiatalok közül tízből kilenc fiatal gondolja úgy, hogy csak a kapcsolatrendszer segíthet a sikerben?“ - tette fel a kérdést Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője a Világgazdaság Légy Innovatív! Élj a lehetőséggel! című konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén. Kiemelte, jó lenne ha több csillogó szemű fiatal lenne és ha ők éreznék, hogy vállalkozni önmagában lehetőség.

Ha a nagy képet nézzük, 2013-ban a vállalkozói mentalitás vonatkozásában a passzív rész 91 százalékot tett ki ebben a korosztályban, ami azt jelenti, hogy nincs kezdeményező képesség, nincsenek tisztában a lehetőségeikkel. “Mi egy támogató közeggel próbálunk segíteni” - mondta Pistyur Veronika.

Kép: Móricz-Sabján Simon

A legnagyobb probléma a fiataloknál az önbizalomhiány, emellett csak kis részben van jelen a jogi adózással kapcsolatos aggodalom. Bohner Tamás, a Drukka Startup Studio alapító ügyvezetője elmondta, olyan fiatalokkal találkoznak, akik szerencsére nem a többséget képviselik, hanem olyanok, akik hajlandóak dolgozni - gyakorlatilag mi nulláról építünk startupokat.

“Mi egy speciális modellel dolgozunk, ami Magyarországon és a régióban egyedülálló. Mi úgy dolgozunk, hogy a bejövő ötletek nagy része onnan jön, hogy üzletszerűen vizsgáljuk az ötleteket, tendenciákat, melyek elsősorban az USA-ban napvilágra kerülnek és tanulunk más hibáiból is” - mondta. Hozzátéve, hogy egyszerre több startupot építenek, így gyorsan eljutnak A-pontból B-be. Tehát akár pár hónap alatt bevételt generálhat a vállalkozás. „A jó startup vállalkozónak egyik legfontosabb ismérve, hogy kitartó” - összegezte.

A Fivosz Innovációs Bizottságának elnöke, Balla Gergely a kerekasztal-beszélgetésen elmondta, a már meglévő vállalkozókat is támogatják, és azokat is, akik indulásra készek. A Fivosz a fiatalakat a vállalkozói kultúra felé irányítja, amit mentorálási programokkal próbálni segíteni. Csillik Timur, a Rendi alapítója elmondta, cége interneten rendelhető takarítószolgálat, amely alig egyéves. Egy mobiltelefonos alkalmazással kötik össze a megfizethető takarítókat és a háztartásokat. Azok a startupok, akik a háztartási területen tevékenykednek, azok óriási befektetéseket kaptak. Ezek mind azt mutatják, hogy óriási potenciál van ebben. Céljuk, hogy egy erős brand legyen Magyarországon és a régióban egyaránt.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Fiatal, lelkes vállalkozókra van szükség
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • ÁPRILIS 20. 16:14Milliárdokból fejleszt a Miskolci Egyetem

  Korszerű anyagok, intelligens technológiák kifejlesztését kezdi meg Miskolcon a felsőoktatási ipari együttműködési központ. A mintegy 5,8 milliárdos projekt a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch és az ÉMI együttműködésében valósul meg.

 • ÁPRILIS 20. 14:28Biometrikus bankkártyával újít a Mastercard

  Újgenerációs biometrikus kártyát mutatott be a Mastercard, mely a chip technológiát ötvözi az ujjlenyomattal. Ezzel az innovációval a kártyabirtokosok a bolti vásárlások során biztonságosan és talán minden eddiginél egyszerűbben tudják igazolni személyazonosságukat.

 • ÁPRILIS 13. 11:50Szijjártó: Magyarország a legvonzóbb befektetési környezetet szeretné kínálni

  A magyar gazdaság növekedési pályára állása az autóipar nélkül nem történhetett volna meg, a szektornak a rendszerváltás óta tartó, 25 éves sikertörténete van Magyarországon, azonban nem elég az eddigi sikerekre apellálni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által szervezett járműipari konferencián csütörtökön Budapesten.

 • ÁPRILIS 6. 15:12A kistelepülés is lehet okos város

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér