VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Gazdaság

Kiküszöbölhető emberi hibák

április 24. 17:16 | Jövő év májusától a vállalatoknak már hazánkban is nyilvánosságra kell hozniuk, amennyiben adatok szivárogtak ki tőlük, és az érintetteket is tájékoztatni kell erről. Ezért még fontosabb lesz, hogy a cégek elkerüljék az ilyen eseteket.

Korai még szigorítást várni Matolcsyéktól

április 24. 15:08 | Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó előrejelzései szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő értekezleten nem módosítja a 0,90 százalékos alapkamatot, de később már várható a monetáris politika szigorodása. Ennek eszközei közül egyes londoni elemzői vélemények szerint jövőre nem lehet kizárni a kamatemelést sem, bár ez nem konszenzusos előrejelzés a Cityben.

Csak átmeneti a kiskereskedelem megtorpanása

április 24. 14:03 | Csak átmeneti lehetett a februári kiskereskedelmi forgalom lassulása a makrogazdasági elemzők szerint.

A hiány nőtt, az adósság csökkent tavaly Magyarországon

április 24. 13:25 | Tavaly csökkent a GDP-arányos államadósság és államháztartási hiány mind az euróövezetben, mind az Európai Unióban - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett kimutatásából. A fenti tendencia hazánkban is megfigyelhető volt.

Orbán Viktor: kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók

április 24. 12:37 | Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjén.

Felengednek Trumppal szemben

április 24. 12:12 | Meglepően baráti hangulatban folytak a tárgyalások az IMF és a Világbank tavaszi ülésén, noha a záróközleményből ezúttal kimaradt a protekcionizmus elutasítása.

Jó hír érkezett Németországból

április 24. 11:16 | A vártnál nagyobb mértékben javult és közel hatéves csúcsot ért el áprilisban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet német üzleti hangulatindexe.

Alig változott a kiskereskedelmi forgalom

április 24. 09:01 | Alig 0,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma februárban a KSH legfrissebb adatai szerint. Nagyot esett a használtcikk-üzletek forgalma.

Csak az látszik, aki a neten van

április 24. 05:00 | A debreceni Kerekerdő Élménypark turisztikai vállalkozás kapta meg a Modern Vállalkozások Programjának (MVP) háromezredik Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítő oklevelét. „Manapság amelyik...

Tizenötezer cég kaphat segítséget

április 24. 05:00 | Kiterjeszti a digital workshop programját a Google a magyar kis- és közepes vállalkozásokra, s idén legalább 15 ezer cégnek kíván segítséget nyújtani digitális készségeik fejlesztéséhez – derült...

Adózás

Gazdaságpolitika

Makrogazdaság

Önkormányzatok

Gazdasági Hírek

Innováció

Világgazdaság Piactér