VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

KKV

Tőzsdére vinnék a legjobb kis cégeket

május 26. 17:05 | A kis- és középvállalkozások (kkv) tőzsdére jutásának segítése hosszú távon is elősegíti a gazdaság előremenetelét; ez csak a kezdet, a kormány továbbra is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy ezen az...

"A bankok ki vannak tömve pénzzel, de azt nem adják oda a kkv-knak"

május 24. 12:24 | Bár a bankok rendelkeznek a szükséges forrásokkal, azt nem adják oda a kkv-knak, mert rizikósnak tartják a hitelezésüket – mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaság ...

Optimisták a vállalkozások, de óvatosan vesznek csak fel hitelt

május 5. 16:00 | A kisvállalkozások mindössze tizede tervez hitelfelvételt a következő egy évben – derül ki a CIB Bank kisvállalati kutatásából, amelyet 0–500 millió forint közötti árbevételű cégek köré...

Kedvezményeket kínál az MNB

május 5. 11:57 | Segíti az MNB azokat a bankokat, amelyek kisvállalkozásoknak kínálnak hitelt.

Az MNB tőkekedvezménnyel ösztönzi a kkv-k hitelezését

május 5. 11:32 | Új hitelezési ösztönző eszközt vezet be az MNB, amelynek keretében öt éven át elengedi a kis- és középvállalatokat aktívan hitelező pénzügyi intézményeknek az ilyen hitelek után megképzendő tőke egy részét vagy egészét. Az így felszabaduló szabad tőke támogathatja a piaci hitelezés további felfutását, s jobb tőkearányos megtérülést is nyújt a hazai hitelpiaci szereplőknek - írta csütörtökön közleményben a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Védtelenek a kis cégek

május 2. 09:21 | A kkv-k negyede nem rendelkezik sem vagyon-, sem felelősségbiztosítással.

Futótűzként terjed a közösségi médiában a cég rossz híre

április 22. 12:44 | A magyar kis- és közepes vállalkozások 97 százaléka már legalább egy kommunikációs krízishelyzetet megélt az elmúlt öt évben.

Tömegesen mehetnek tönkre családi vállalkozások

április 20. 17:44 | A hazai KKV-szektort meghatározó családi vállalkozások többségét közel egy időben, a rendszerváltást követően alapították, emiatt a vezetőket érintő generációváltás problémája is egy hullámban, a k...

Növekedett a nyertes kkv-k aránya a közbeszerzésekben

április 12. 15:18 | A 2015. évi közbeszerzések összege meghaladta az 1.900 milliárd forintot, több mint 14 ezer eljárás zárult le eredményesen a Közbeszerzési Hatóság adatai szerint. Az eljárások 84 százaléká...

A németek sem állnak át könnyen az új technológiákra

április 5. 09:01 | Lassan mozdulnak az új technológiák, a digitalizáció irányába a német kis- és középvállalkozások, pedig erre az iparági vezetők és politikai döntéshozók szerint is nagy szükség lenne az exportorientált német ipar elsőbbségének fenntartására.

Mezőgazdaság

A mezőgazdasággal, növény- és állattenyésztéssel, ipari haszonnövények termesztésével kapcsolatos cikkek gyűjteménye.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Céges telefon A kalkulátor segítségével a havi bruttó telefonköltség megadása után meghatározhatja, hogy a céges telefonköltségek elszámolásának melyik módja éri meg Önnek leginkább.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.

Pályázati Forródrót

KKV Hírek

Új Széchenyi-terv

Világgazdaság Piactér