VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

KKV

Új módon segítené az MNB a kis cégeket és a bankokat egymásra találni

augusztus 25. 13:43 | Új adatbázissal kívánja elősegíteni a Magyar Nemzeti Bank, hogy a hitelintézetek bátrabban merjék hitelezni a kis- és középvállalkozásokat.

Több ezer milliárdnyi EU-pénzt bukhat Magyarország

augusztus 15. 14:20 | Várhatóan a visszatérítendő támogatások arányát növelve alakítja át pályázati rendszerét az Európai Unió 2020 után. Ahhoz, hogy az uniós támogatásokra jelentős mértékben támaszkodó magyar kkv-szektor a jövőben is sikeresen fejlődhessen, a vállalkozásoknak már most meg kell kezdeniük a felkészülést az új rendszerre. Ennek hiányában a 2020-tól kezdődő pályázati időszakban akár több ezer milliárd forintnyi pályázati forrástól is eleshet a magyar gazdaság, ami elérheti a jelenlegi GDP 4 százalékát – hívja fel a figyelmet az uniós pályázati rendszert jól ismerő Goodwill Consulting Kft.

Egy szektorban várható csak munkaerő-felvétel és fizetésemelés

július 25. 15:45 | A következő egy évben leginkább az ipari szektorban terveznek létszámbővítést és fizetésemelést a munkáltatók, a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) többsége azonban nem tervezi új munkaerő fel...

Az uniós pályázatokkal csökkentheti versenyhátrányát a kkv-szektor

július 16. 11:05 | Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke szerint 2017-től olyan időszak következik az uniós pályázatoknál, amely a magyar gazdaságban a rendszerváltás óta nem adódott, és a magyar kkv-szektornak lehetősége lesz versenyhátrányának csökkentésére.

A kis cégek vezetőinek fele hiszi azt, hogy jobb lesz a gazdaságunk helyzete

július 6. 08:16 | Kicsit javult a kis- és középvállalati konjunktúra-index az előző negyedéves csökkenést követően, de még mindig 50 pont alatt van.

Új vezetőt neveztek ki a CIB-nél

június 13. 09:57 | Szabó Balázst nevezték ki a CIB KKV-üzletág vezetőjének. A szakember fő feladata a terület fejlesztése és a piaci pozíció további erősítése lesz. Az új üzletágvezető a kineve...

Tőzsdére vinnék a legjobb kis cégeket

május 26. 17:05 | A kis- és középvállalkozások (kkv) tőzsdére jutásának segítése hosszú távon is elősegíti a gazdaság előremenetelét; ez csak a kezdet, a kormány továbbra is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy ezen az...

"A bankok ki vannak tömve pénzzel, de azt nem adják oda a kkv-knak"

május 24. 12:24 | Bár a bankok rendelkeznek a szükséges forrásokkal, azt nem adják oda a kkv-knak, mert rizikósnak tartják a hitelezésüket – mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaság ...

Optimisták a vállalkozások, de óvatosan vesznek csak fel hitelt

május 5. 16:00 | A kisvállalkozások mindössze tizede tervez hitelfelvételt a következő egy évben – derül ki a CIB Bank kisvállalati kutatásából, amelyet 0–500 millió forint közötti árbevételű cégek köré...

Kedvezményeket kínál az MNB

május 5. 11:57 | Segíti az MNB azokat a bankokat, amelyek kisvállalkozásoknak kínálnak hitelt.

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Céges telefon A kalkulátor segítségével a havi bruttó telefonköltség megadása után meghatározhatja, hogy a céges telefonköltségek elszámolásának melyik módja éri meg Önnek leginkább.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.

Pályázati Forródrót

KKV Hírek

Új Széchenyi-terv

  • Legfrissebb
  • Legolvasottabb
Világgazdaság Piactér