VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

KKV

Két magyar cég is kap a 104 millió eurós támogatásból

március 10. 14:40 | 22 ország 71 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen közel 104 millió euró uniós támogatásban a „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt - közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Kritikus évekre számíthatnak a cégek

március 8. 05:00 | A vállalkozók nagyon várják a vissza nem térítendő EU-támogatást, és március végéig a pályázatok 99,9 százalékát ki is fogják írni – indította a kerekasztal-beszélgetést Essősy Zsombor, a MAPI v...

A következő 3-5 év kritikus lesz a kkv-knak

március 7. 12:43 | A vállalkozók nagyon várják a vissza nem fizetendő támogatást, és a hónap végéig a pályázatok 99,9 százaléka ki is lesz írva – indította az uniós pénzek jelentőségéről szóló kerekasztal beszé...

Még több fiatal vállalkozóra lenne szüksége az országnak

március 2. 09:59 | A magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa - mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A magyar pályázatokat figyeli az olasz kamara

február 28. 16:19 | Pályázatfigyelő programmal segíti a cégeket a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara.

Bezuhant a kkv-k beruházási szándéka

február 28. 10:41 | Nagyot zuhant a vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek mindössze 42 százaléka tervez valamilyen fejlesztést a következő egy év során – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A célokat tekintve némi átrendeződés történt, jelenleg elsősorban informatikai beruházásokra készülnek a cégek, amit a gépjárműflotta fejlesztése követ, miközben az elmúlt fél évben élen álló gépek, berendezések korszerűsítése visszaesett a harmadik helyre.

BÉT: 300 kis- és középvállalkozás léphetne a tőzsdére

február 24. 13:46 | Magyarországon mintegy 300 olyan kis- és középvállalkozás van, amelyik beléphetne a tőzsdére - mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Tartanak a Brexittől az európai cégvezetők

február 21. 09:59 | Komoly veszélyként értékeli a Brexitet az európai üzleti szféra szempontjából az európai vállalkozások több mint fele – derült ki az RSM felméréséből.

14 milliárdos beszállító-fejlesztési programot indít a kormány

február 20. 12:27 | A kormány célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások minél nagyobb arányban vegyenek részt a magasabb hozzáadott értékű termékek fejlesztésében és gyártásában, bekapcsolódva ezzel a nemzetközi nagyvállalatok beszállítói hálózatába – jelentette ki Varga Mihály a kormány által elfogadott beszállító-fejlesztési programról szóló sajtótájékoztatón. A tárcavezető kiemelte: a kormány idén és jövőre összesen 14 milliárd forintot fordít erre a célra.

4,2 milliárd forint talált gazdára három GINOP-pályázaton

február 15. 10:44 | Mintegy 4,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el 207 fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) három pályázati felhívásán - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Autók, autóipar

Minden, ami az autógyártással, az iparággal, az autókereskedelemmel kapcsolatos

Kalkulátorok

  • Nettóbér A kalkulátor segítségével a bruttó bér megadása után meghatározhatja a nettó bért, a munkáltatót terhelő teljes bérköltséget, valamint a különböző adók és járulékok havi illetve éves mértékét.
  • Eva kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a fizetendő közterheket az EVA alá tartozó bevételeinek megadása után.
  • Céges telefon A kalkulátor segítségével a havi bruttó telefonköltség megadása után meghatározhatja, hogy a céges telefonköltségek elszámolásának melyik módja éri meg Önnek leginkább.
  • Vagyonadó kalkulátor A kalkulátor segítségével meghatározhatja a tulajdonában lévő ingatlanok, vitorlás, motoros hajó, repülő és nagyteljesítményű autó után fizetendő vagyonadó mértékét.

Pályázati Forródrót

Új Széchenyi-terv

Világgazdaság Piactér