Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

KONFERENCIA

Oszkó: nem fenntartható a gazdasági modell

Nem beszélhetünk tartós növekedési pályáról – mondta Oszkó Péter, az OXOLabs alapító-igazgatója a magyar gazdaság helyzetéről szólva a Világgazdaság évnyitó konferenciáján.

RÉSZLETES PROGRAM

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

„Ha az elmúlt öt évből kivonjuk az uniós források lehívásának hatását, akkor semmit sem növekedett a magyar gazdaság” – jelentette ki a volt pénzügyminiszter.

„Nagy sebességgel hívtuk le az uniós forrásokat, kérdés viszont, hogy a felhasznált EU-pénzek mennyire fordulnak majd termőre” – mondta. Hozzátette: az uniós források lehívásán alapuló növekedés nem egy fenntartható gazdasági modell.

Pozitívumként értékelte azonban azt, hogy az utóbbi években exponenciálisan növekedett a digitális gazdaság új típusú, innovatív – az IBM által a napokban megvásárolt Ustreamhez hasonló – vállalkozások száma Magyarországon. „E téren nem vagyunk lemaradva, versenyképesek vagyunk a világgal” – mondta Oszkó Péter .

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Oszkó: nem fenntartható a gazdasági modell
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Kapcsolat

A rendezvényekkel kapcsolatban írja meg véleményét nekünk, vagy keresse alábbi munkatársainkat.
Kecskemétiné Kovács Gizella
+36 1 460 2519
E-mail: gizella.kecskemetine@mediaworks.hu
Világgazdaság Piactér