VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Közélet

Mindenképpen maradni akar a CEU

március 29. 16:34 | Nem zárják be a Közép-európai Egyetemet (CEU) semmilyen körülmények között, a tudományos programok folytatódnak - mondta az intézmény elnök-rektora szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Michael Ignatieff kijelentette: Budapest az "otthonuk", és itt akarnak maradni.

Rendőrség: Nem szabályos a közterület-felügyelet kamerás bírságolása

március 29. 16:10 | Miután a közterület-felügyelet által használt kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményeknek, a felvett jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságszabás kizárt – válaszolta az Index.hu kérdésre az ORFK.

Szombattól tényleg itt a tavasz: a Balatonnál is indul a viharjelzés

március 29. 15:42 | Április 1-jén, szombaton elindul az országos viharjelző rendszer működése az ország négy nagy taván, a rendszer tesztjét szerdán, Siófokon végezték el a katasztrófavédelem, a vízi rendészet és a meteorológiai szolgálat vezetői. A Balatonon, a Tisza-tavon, a Velencei-tavon és a Fertő tavon összesen 55 viharjelző állomás működik majd október 31-ig.

Mit csinál a Brexit a gazdasággal?

március 29. 15:17 | Az Egyesült Királyság EU-ból való távozása miatt a következő időszakban a font gyengülhet, és a brit gazdaságra több területén is inkább negatív hatással lehet a lépés – véli a K&H Bank egyik elemzője, miután Theresa May elküldte a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról szóló értesítést Donald Tusknak.

Twitteren vette tudomásul a Brexitet az EU

március 29. 14:04 | Theresa May brit miniszterelnök szerint a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásától Brüsszelben szerdán átadott értesítés azt jelenti, hogy immár "nincs visszaút", az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Donald Tusk az uniós állam- és kormányfőket tömörítő testület vezetője erre egy Twitter üzenetben, szűkszavúan üdvözölte a döntést.

Theresa May: nincs visszaút

március 29. 13:42 | Theresa May brit miniszterelnök szerint a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásától Brüsszelben szerdán átadott értesítés azt jelenti, hogy immár "nincs visszaút", az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

Túlbonyolított a vezető tisztségviselők felelősségéről szóló törvény

március 29. 13:34 | Ideje módosítani a felszámolás alatt álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek a hitelezőkkel szembeni felelősségét rögzítő szabályokat - mondta el Vezekényi Ursula kúriai tanácsvezető bíró, a vizsgálat vezetője egy háttérbeszélgetésen Budapesten.

Fazekas: A multik nagy arányban szállítanak silányabb termékeket Magyarországra

március 29. 12:36 | Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Palkovics: Nem Soros-ellenes vizsgálat zajlott

március 29. 12:29 | A jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik - mondta Palkovics László oktatási államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagyon siettek, csak hamis százeuróssal tudtak fizetni

március 29. 11:58 | Hamis százeurós bankjegyekkel csalt egy bűnözői csoport, a Fővárosi Főügyészség hét ember ellen emelt vádat az ügyben - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Jog

Politika

Társadalom

Közéleti Hírek

Környezetvédelem

Programajánló

Jogi tanácsadó

Világgazdaság Piactér