Közélet

Egy tojás lett a botrányhős: Károly királyt próbálták vele megdobni – videó

Tojással próbálta megdobni III. Károly királyt yorki látogatása közben, szerda reggel egy tüntető. Nem találta el, de nagy a botrány, ilyet messze nem szokás tenni az uralkodó ellen a briteknél.

Azzal van tele a brit sajtó, hogy egy tüntető tojással próbálta megdobni az új királyt, pedig az volt a terv, hogy a néhai királynő szobrának felavatására irányul a figyelem.

Fotó: AFP

Az eset szerdán reggel történt, amikor tömeg köszöntötte az édesanyja, II. Erzsébet szobrának ünnepélyes átadására Yorkba érkező III. Károlyt.

Az incidensről készült videó szerint a rendőrök egy férfit fognak le a yorki Micklegate Barnál, miután a király és felesége odaérkeztek. A jelentések szerint a férfi, akit le is tartóztattak, a rabszolgaságról kiáltott valamit, majd a király mellett az úton tojások landoltak, de nem találták el – írta a The Times. 

An egg that was thrown in the direction of Britain's King Charles III during a ceremony at Micklegate Bar, is pictured on the road, during his visit to York, northern England on November 9, 2022 as part of a two-day tour of Yorkshire. - Micklegate Bar is considered to be the most important of York's gateways and has acted as the focus for various important events. It is the place The Sovereign traditionally arrives when entering the city. (Photo by James Glossop / POOL / AFP)
Fotó: James Glossop / AFP

A szobor dizájnját még maga Erzsébet királynő választotta ki, és szeptemberben tervezték leleplezni, az avatást az uralkodó halála miatt halasztották későbbre.

 

 

 

III. Károly tojás incidens Erzsébet királynő II. Erzsébet
Kapcsolódó cikkek