Donald Trump vasárnap este félretette a Ron DeSantis elleni több hónapos kritizálását és csipkelődését, és legújabb támogatójaként ünnepelte egykori republikánus riválisát, miután a floridai kormányzó visszalépett az elnökjelöltségtől, és beállt a Trump-támogatók közé. 

Ron DeSantis, Florida kormányzója vasárnap jelentette be visszalépését az amerikai elnökválasztáson, és beállt Donald Trump támogatói közé.
Fotó: AFP

Trumpnak már bevált gyakorlatává vált, hogy támogatói között üdvözölje azokat, akik előtte megpróbálták legyőzni őt. Ezért volt figyelemreméltó, hogy vasárnap Trump anélkül dicsérte egykori republikánus ellenfelét, Ron DeSantist, hogy „DeSantimoniousnak” vagy „DeSanctusnak” nevezte volna, és ezzel véget vetett a hónapok óta tartó rivalizálásuknak – írja az AP News.

Csak köszönetet szeretnék mondani Ronnak, és gratulálni a nagyon jó munkájához

– mondta Trump, majd úgy folytatta, hogy nagyon értékeli visszalépését, és várja, hogy együtt dolgozhassanak, valamint „nagyon fantasztikus embernek” nevezte a floridai kormányzót. „Aláírtam egy ígéretet, hogy támogatom a republikánus jelöltet, és ezt a fogadalmat tiszteletben is fogom tartani” – mondta DeSantis.

A kormányzó vasárnap, két nappal a New Hampshire-i előválasztás előtt jelentette be, hogy nem kampányol tovább. Donald Trumppal kapcsolatban úgy fogalmazott, világos számára, hogy a republikánus előválasztásokon részt vevő szavazók a volt elnöknek akarnak újabb lehetőséget adni, és megjegyezte, hogy a volt elnökkel fennálló nézeteltérései ellenére is világos, hogy Donald Trump magasan felülmúlja a hivatalban lévő elnököt, a demokrata párti Joe Bident.