VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Jog

Brüsszel egyszerűbbé tenné a vízumkötelezettség visszaállítását

február 27. 13:37 | A vízummentesség visszavonhatóságára vonatkozó szabályozást fogadott el hétfőn az európai uniós országok belügyminisztereinek tanácsa, a mechanizmus révén az Európai Bizottság és az európai uniós tagállamok szükség esetén a jelenleginél gyorsabban visszaállíthatják a vízumkötelezettséget az Európai Unión (EU) kívülről érkezőkkel szemben.

Megint bezárattak három gyógyszertárat

február 24. 17:18 | Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

800 milliót nyeltek le az áfacsalók

február 22. 10:14 | Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága egy Szabolcs megyei testvérpár ügyében, a gyanúsítottak cégcsoportot működtetve, fenyőfűrészáru kereskedelmével csaknem 800 millió forint áfát csaltak el - közölte az igazgatóság szerdán az MTI-vel.

Csalók vadásznak a NAV nevében adatainkra

február 21. 16:48 | Hamis értesítéseket küldenek valakik a NAV nevében azért, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg - figyelmeztet az adóhatóság.

Windisch: az MNB sorra nyeri a pereket

február 20. 11:43 | Az elmúlt időszakban a jegybank sorra nyerte meg a bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit jogsértően módosító pénzügyi intézményekkel szembeni pereket - mondta Windisch László, az MNB felügyeleti alelnöke.

Beismerő vallomást tett a körúti robbantó

február 18. 16:20 | A Velvet és a PestiSrácok portálok szombati információi szerint beismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi.

Vádat emeltek az orgoványi takarék volt vezetői ellen

február 16. 10:12 | A Pest Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet két vezető tisztségviselője és két alkalmazottja ellen szabálytalan hitelügyletek miatt, amelyek a pénzintézet fizetésképtelenségéhez vezettek - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Egyszerűbb lett kártérítésért perelni a kartellezőket

február 15. 13:27 | Bár kisebb figyelmet kapott, mint a felvásárlásokat módosító szabályok, szintén év elején lépett hatályba a versenyjogi kártérítési igények érvényesítését alapjaiban módosító szabályozás. A DLA Piper szakértőinek segírségével bemutatjuk a legfontosabb újdonságokat a szabályozásban.

Hamisított állatgyógyszert terjesztenek Kelet-Magyarországon

február 14. 13:02 | Hamis állatgyógyszer forgalmazását jelentették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH). A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben érhetők el, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban.

A Fidesz a legfőbb ügyésztől kér tájékoztatást az OLAF-jelentésről

február 11. 12:56 | Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő parlamenti írásbeli kérdésben kéri Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy tájékoztassa a közvéleményt a 4-es metró korrupciógyanús beruházásának részleteiről és következményeiről.

Világgazdaság Piactér