VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Jog

Öt évre mérsékelték Kulcsár Attila büntetését

március 22. 13:30 | Több rendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtáb...

Ausztria nem tehet különbséget az uniós állampolgárok között

március 20. 10:27 | Az Európai Unió szabályaiba ütközne, ha Ausztria az ott élő uniós állampolgárokat megkülönböztetné az osztrák állampolgároktól - mondta Lórodi László munkajogász hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A magyar végrehajtási törvényt vizsgálja az EBRD

március 20. 09:35 | Munkacsoport létrehozásáról állapodott meg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a magyar hatóságokkal annak vizsgálatára, hogy a nemrégiben módosított bírósági végrehajtási törvény milyen hatásokat gyakorolhat a magyar bankszektorra.

Ma kezdődik a Heineken-törvény vitája

március 20. 07:30 | Az Országgyűlés ma kezd vitát arról a kormánypárti javaslatról, amely betilthatóvá tenné az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatát.

Megéri a kartellezőknek megegyeznie a GVH-val

március 17. 13:27 | A versenytörvény átfogó módosításának árnyékában bújt meg az a néhány soros változtatás, amely az antitröszt ügyekben alkalmazható egyezség szabályait érintette és amelynek alkalmazására már tavaly végétől lehetősége van a GVH-nak - hívta fel a figyelmet a DLA Piper szakértője.

Súlyos pénzbírságot kapott több légitársaság

március 17. 13:13 | Kartellezés miatt közel 800 millió eurós pénzbírsággal sújtott az Európai Bizottság pénteken tizenegy légitársaságot. Ugyanezen ügyben a testület már 2010-ben büntetést szabott ki az érintett vállalatokra, az uniós bíróság azonban az akkori döntést később érvénytelenítette.

Névtelenséget ad Brüsszel annak, aki feldobja a kartelleket

március 16. 18:32 | Az Európai Bizottság lehetőséget biztosít a kartell együttműködésekről, az antitröszt-szabályok megsértéseiről és más versenyellenes gyakorlatokról ismeretekkel rendelkezőknek arra, hogy névtelenségük megőrzése mellett segítsék e visszaélések visszaszorítását - közölte a bizottság csütörtökön.

Bajba kerülhet a vörös csillag miatt a Heineken

március 14. 09:36 | Megtiltaná Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az önkényuralmi jelképek általános kereskedelmi célú felhasználhatóságát - olvasható a parlament honlapján hétfőn megjelent törvényjavaslatban.

Dugig voltak hamis parfümmel a raktárak

március 13. 11:48 | Tizenkétezer üveg, raktárakban elrejtett hamis parfümöt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - közölte a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Az Alapjogokért Központ megtámadta az FVB „nolimpiás” határozatát

március 13. 11:02 | Az Alapjogokért Központ szerint jogellenes a Fővárosi Választási Bizottság „nolimpiás” népszavazási kezdeményezést érvényesítő határozata, ezért fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Válas...

Világgazdaság Piactér