VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Jog

Újabb bőrt húznak le a kartellezőkről

április 27. 13:21 | Sorra indulnak perek kartellező vállalkozások ellen, amelyekben a kartell miatt sérelmet szenvedett piaci szereplők kívánják felmerült többletköltségeiket megtéríttetni.

A NAV ellen döntött az Európai Bíróság a fordított adózásról

április 26. 13:50 | Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és adóhatósági gyakorlat - mondta ki szerdai ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Visszavonják a Munka törvénykönyvének módosítását

április 25. 13:44 | A Munka törvénykönyve módosításáról szóló, az Országgyűlés előtt lévő javaslat visszavonását kezdeményezte a parlament gazdasági bizottsága kedden.

Piaci áron fizettetnék meg a pártreklámokat

április 25. 11:44 | Még a héten benyújtja az Országgyűlés elé a pártok tiltott támogatásáról szóló javaslatát a nagyobbik kormánypárt annak érdekében, hogy a politikai tömörülések a reklámhordozókat csak piaci áron ve...

A kormány kész visszavonni a Munka törvénykönyvének módosítását

április 25. 11:05 | Ha az Országgyűlés Gazdasági bizottságának keddi ülésén az érintettek részvételével nem születik megegyezés a munkaidőkeretről szóló törvénymódosító javaslatról, a testület visszavonja azt, és arró...

Hárommillió eurós kártérítést ítéltek egy magyar kisegyháznak

április 25. 10:59 | Az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt hárommillió eurós (mintegy 935 millió forintos) kártérítést ítélt meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérköz...

Tolódik a döntés a Munka törvénykönyvéről

április 24. 08:05 | Nem várható döntés a Munka törvénykönyvének módosításáról ezen a héten, mivel a kormány képviselői a jövő hétre hívták össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumát, ahol a szociális partnerek javaslatait is várják – tudta meg a Magyar Idők.

Szakszervezetek tiltakoznak a munka törvénykönyvének módosítása ellen

április 19. 13:35 | Újabb szakszervezetek tiltakoznak a munka törvénykönyvének parlament előtt lévő módosítási javaslata ellen. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is visszautasította, hogy a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónaposra emelkedjen a munkavállalók munkaidőkerete, és úgy vélték a módosítás a multik érdekeit szolgálja a munkavállalókéval szemben.

Építkezés idegen telken – kié lesz az ingatlan?

április 19. 10:35 | Mi a következménye, ha valaki más tulajdonában lévő ingatlanon építkezik? Megszerzi-e az épület vagy akár a telek tulajdonjogát? És egyáltalán kaphat-e építési engedélyt az, aki nem igazolja az építési jogosultságát?

Kiderült, melyik ügyvédi iroda a legjobb Magyarországon

április 10. 12:13 | Ismét a DLA Piper kapta az év legjobb magyar ügyvédi irodájának járó Chambers Europe Awards díjat, amelyet 2016-ban is a cég nyert el.

Világgazdaság Piactér