VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Jogi tanácsadó

Elkerülhető a behajtási költségátalány megjelenítése

január 31. 13:32 | A Mazars szerint egyenlegegyeztetéssel és precíz lemondó nyilatkozatokkal elkerülhető a behajtási költségátalány könyvekben való megjelenése.

Követeléskezelés hatékonyan

június 25. 16:24 | Lényeges újítást hozott abban a tekintetben is az új Polgári Törvénykönyv, hogy rendelkezései értelmében a követelések elévülési idejét immáron nem szakítja meg a hitelező által az adós részére küldött fizetési felszólítás. Ezáltal a vállalkozók sokéves, berögzült gyakorlatának megváltoztatása indokolt.

Biztos bevételek

június 3. 20:19 | Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) tiltja az olyan szerződéseket, illetve szerződéses rendelkezések alkalmazását, melyek valamely követelés biztosítása céljából tulajdonjog, jog vagy követelés átruházásáról rendelkeznek.

Sérelemdíj munkaviszonyban - a munkajogi kódex is módosult

május 20. 21:19 | Az új Munka Törvénykönyve (Mt.) jelentős változásokat hozott a munkáltatók-munkavállalók viszonyában. Éppen megszoktuk az újításokat, most azonban kénytelenek vagyunk további új előírásokkal szembenézni.

Biztonságos adójogi megoldások jövedelemkifizetésre

május 14. 19:47 | Egy vállalkozás bérköltsége a vállalkozás profiljától függően akár a bevételek 30-40 százalékát is kiteheti. Mint ismert, a magasabb bér fizetésének egy jogtalan, de elterjedt módja a bejelentett fizetés némi készpénzzel történő kiegészítése. A jogalkotó megpróbálja visszaszorítani a fekete pénzek juttatását, de a terhek még mindig túl magasnak bizonyulnak.

Vége a cégtemetőknek?

május 6. 19:47 | Gyakran a tagok a tagsági részesedésüktől való gyors megszabadulást választják azért, hogy a céget elhagyva hátat fordítsanak a cég hitelezőinek, és a céget a tartozással együtt „eltemessék”. Ez azonban korántsem annyira egyszerű megoldás, mint amilyennek látszik.

Világgazdaság Piactér