VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Környezetvédelem

Ezrek életét fenyegeti a helytelen fűtés Magyarországon

március 23. 12:42 | Az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember idő előtt a légszennyezettség miatt, amelynek 70 százalékáért a lakossági fűtés a felelős. Ez azt jelenti, hogy egymillió főre vetítve 937,6 fő halála köthető a légszennyezéshez (szívprobléma, stroke, tüdőrák, bronchitis) – adta hírül a WWF Magyarország.

Minden dízelautó megbukott a spanyol vizsgálaton

március 22. 19:18 | Minden vizsgált dízelmotorral működő személyautónál a meghaladta a megengedett határértéket a nitrogén-dioxid-kibocsátás közúti körülmények között - áll a spanyol ipari minisztérium jelentésében, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra több sajtóorgánum.

Kevesebb vizet fogyasztanak a magyarok

március 22. 14:02 | Magyarországon az egy főre jutó éves közüzemi víztermelés 2000 és 2015 között 13 százalékkal csökkent, ennek elsősorban a víz- és csatornadíjak emelkedése az oka – derült ki a Központi Statis...

Időjárás: szélsőséges eseményekre számíthatunk

március 21. 13:43 | A 2016-os rekordmeleg után folytatódnak a szélsőséges időjárási jelenségek 2017-ben is a Meteorológiai Világszervezet (WMO) keddi jelentése szerint.

Jövő héten már nem kell elővennie a télikabátot

március 19. 16:49 | A következő napokban ismét melegszik a levegő. Napközben többfelé 20 Celsius-fok felett, s helyenként a leghidegebb órákban is 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Túlnyomóan száraz lesz az idő, néhol előfordulhat eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hóvihar és áradások: cudar időt hozott a tavasz Amerikában

március 15. 09:07 | A hóviharok mellett immár áradások is sújtják az Egyesült Államok keleti partvidékét, ahol kedd óta tombol a Stella névre keresztelt téli vihar. Az előrejelzések szerint a hóviharok és a cudar időjárás valószínűsíthetően csütörtökig tart.

Madrid hadat üzen az öreg autóknak

március 13. 16:16 | Kitiltják Madrid belső kerületeiből a környezetszennyező személyautókat 2025-től - jelentette be Manuela Carmena polgármester, ismertetve a város levegőminőségének javítása érdekében készített cselekvési tervet hétfőn.

Nem hisz az emissziócsökkentésben Trump környezetvédelmi felelőse

március 11. 17:47 | A szén-dioxid-kibocsátás nem meghatározó tényezője a globális klímaváltozásnak - vélekedett egy televíziós interjúban az amerikai környezetvédelmi hivatal (EPA) új vezetője.

Madárinfluenza a bécsi állatkertben

március 8. 19:50 | Madárinfluenzás megbetegedés miatt el kellett altatni egy pelikánt a schönbrunni állatkertben. Az eset miatt néhány részleget bezártak - közölte a bécsi állatkert orvosa szerdán.

Tilos tüzet gyújtani az országban

március 3. 12:27 | Országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken.

Világgazdaság Piactér