VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Politika

Theresa May viszonossági alapon állapodna meg az EU-állampolgárok jogosultságairól

április 30. 12:41 | Theresa May brit miniszterelnök szerint London ragaszkodik ahhoz, hogy a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak garantálásáról viszonossági alapon szülessen megállapodás.

Ukrajna-típusú társulási megállapodást köthet az EU Londonnal

április 30. 10:59 | Sem a norvég sem a svájci minta nem ültethető át Nagy-Britanniára, az unió valószínűleg egy ukrán típusú társulási megállapodást köt majd Londonnal.

Egységbe tömörült az unió, megvan a brüsszeli tárgyalási stratégia

április 30. 10:42 | Negyedóra sem kellett ahhoz, hogy a tagállamok vezetői rábólintsanak a Brexit-menetrendre. A visszaszámlálás ezzel megkezdődött.

Juncker: A huszonhetek négy perc alatt elfogadták a Brexit-irányelveket

április 29. 17:03 | Az Egyesült Királyság uniós kilépése után bennmaradó tagállamok egységét mutatja, hogy a "huszonhetek" vezetői szombati brüsszeli találkozójukon mindössze négy perc alatt elfogadták a Brexit-tárgya...

Megszűnik a dugó a horvát-szlovén határon

április 29. 16:46 | Vasárnaptól várhatóan csökken a várakozási idő a horvát-szlovén határon, mert a szisztematikus határellenőrzés helyett ideiglenesen mindkét ország hatóságai enyhébb, szúrópróbaszerű, célzott ellenőrzéseket végeznek az átkelőhelyeken a fennakadások csökkentése érdekében - közölte a horvát sajtó.

Le Pen már tudja, kit ültetne a kormányfői székbe

április 29. 16:24 | A május 7-i francia elnökválasztás szuverenista jelöltje, Marine Le Pen szombaton bejelentette, hogy megválasztása esetén Nicolas Dupont-Aignant, az egyik kisebb szuverenista párt elnökét nevezi ki miniszterelnöknek.

Hollande: Londonnak gyengébb pozíciója lesz a kilépést követően

április 29. 15:14 | Elkerülhetetlen, hogy Nagy-Britannia megfizesse az unióból való kilépés árát - jelentette ki Francois Hollande francia elnök szombaton, az unióban maradó tagállamok brüsszeli csúcstalálkozóját megelőzően.

Egységes állásponttal indult a Brexit-csúcs

április 29. 15:05 | Megkezdődött az Egyesült Királyság uniós kilépése (Brexit) után bennmaradó huszonhét tagország állam- és kormányfőinek ülése szombat délután Brüsszelben, és a résztvevők rögtön a találkozó kezdete után megállapodtak a Brexit-tárgyalásokra vonatkozó iránymutatásaikról.

2300 embert kirúgna az amerikai külügy

április 29. 12:19 | Rex Tillerson, az amerikai külügyi tárca vezetője bejelentette: a minisztérium jelentős átalakítására készül, és ennek keretében 2300 állás megszüntetését tervezi.

Tusk: Az uniós egység az Egyesült Királyság érdeke is

április 29. 11:03 | Nem kérdés, hogy az Európai Unió a kiválást követően is szoros és erős kapcsolatot akar tartani az Egyesült Királysággal - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szombaton, az unióban maradó tagállamok brüsszeli csúcstalálkozóját megelőzően.

Világgazdaság Piactér