Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2013. 5. 7. 09:49|Utolsó módosítás: 2013. 5. 7. 16:21|444.hu-EUrologus - Világgazdaság Online | Közélet » Politika

A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot

Az EUrologus birtokába került dokumentum több ajánlást is tesz a magyaroknak, amelyek megvalósításáról a magyar kormánytól kérnek menetrendet. A szövegben foglaltak betartását az Európai Parlament jelentéstevője, az Európai Bizottság valamint az Európai Tanács egy-egy delegáltja ellenőrizné. Amennyiben úgy értékelnék, hogy nem felel meg a magyar kormány a menetrendnek, akkor javasolnák a 7.1 cikk beindítását.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A 31 oldalas dokumentum részletes áttekintést ad arról, ki és miért vizsgálta eddig a magyar alkotmányosságot, és milyen aggályok merültek fel. Rui Tavares jelentéstevő ügyelt arra, hogy méltassa Magyarország úttörő szerepét a demokratikus átalakulás során, és hangsúlyozza, a tagállamok olyan alkotmányt írnak, amilyet csak akarnak, egészen addig, amíg az megfelel a 2. cikkben foglalt értékeknek – írja az EUrologus.

A szöveg (amely Google dokumentumként magyarul itt elérhető) több súlyos megállapítást tesz, amelyek így összegezhetőek: nem meglepő, hogy több intézmény is elkezdte vizsgálni az új magyar alaptörvényt, tekintve, hogy egyetlen politikai erő akaratát képviselte, és rendkívül gyorsan született meg minimális társadalmi inputtal.

A dokumentum egy precedens nélküli, balliberális politikai ultimátum, amely direkt utasításokat ad a magyar polgárok által választott Országgyűlés részére, az országot pedig tulajdonképpen nemzetközi gyámság alá helyezné - adott ki közleményt a Fidesz EP-képviselőcsoportja. Ez az eljárás szerintük példátlan és szembe megy az Európai Unió alapvető elveivel.
 

Elfogadhatatlan, hogy a jelentés megkísérli átvenni a magyar polgárok által választott Országgyűlés szerepét és közvetlenül kíván beavatkozni magyar közjogi és politikai kérdésekbe - tették hozzá. Véleményük szerint a szöveg hazugságokon, tévedéseken és csúsztatásokon alapul.

Az MSZP mindig azt kérte a nemzetközi szervezetektől, hogy ne vessenek be az ország ellen olyan eszközt, ami a magyar lakosságot sújtaná, vagy a magyar lakosságnak okozna anyagi terheket. A kedden nyilvánosságra hozott EP-tervezet megfelel e szándéknak - reagált Harangozó Gábor, az MSZP országos választmányának elnökhelyettese.

Az EP előtti jelentés kifogásolja, hogy a törvénytervezeteket rendre egyéni képviselői indítványokként nyújtotta be a Fidesz ezzel visszaszorította a társadalmi párbeszédet. Azt is megállapítják, hogy a negyedik alkotmánymódosításban foglaltak életbe lépésével az Alkotmánybíróság már nem tudja betölteni alkotmányvédő szerepét. Sajnálatát fejezi ki a dokumentum azért is, hogy az MTI az egyetlen hírforrása a közmédiának, és lényegében a nagy kereskedelmi médiumoknak is, monopolhelyzetbe hozva az állami hírszolgáltatót.

A dokumentum megállapítja, hogy a magyar alkotmány ilyen tempójú, és ilyen tartalmú módosítgatása összeegyeztethetetlen az EU-s szerződés 2. cikkével (alapjogok), a 3. cikk első pontjával (értékek előmozdítása), és a 6. cikkel (az Európai Unió Alapjogi Chartájára való hivatkozás). Ez a jelentéstervezet szerint azt eredményezi: egyértelmű veszélye áll fenn annak, hogy súlyosan sérülnek a második cikkben felsorolt értékek – ami a hetes cikk beindítását indokolja.

A cikk szerint a tervezet ennek elkerülése érdekében azt kéri a “magyar hatóságoktól”, hogy vegyenek ki minden olyan rendelkezést az alaptörvényből, amelyet korábban alkotmányellenesnek minősített az alkotmánybíróság. Ezzel tulajdonképpen a negyedik alkotmánymódosítás visszacsinálására szólítják fel a magyar kormányt. Teljes megfelelést kér a tervezet a Velencei Bizottság ajánlásaival. különösen a sarkalatos törvények számának visszaszorításában. Azt kéri a kormánytól, tegye lehetővé az élénk, valódi vitát a parlamentben, és tisztelje meg az ellenzéket azzal, hogy hagy elég időt a vitákra, továbbá vonja be a nyilvánosságot is a jogalkotásba.

A jelentéstervezet azt kéri továbbá Budapesttől, állítsák vissza az Alkotmánybíróság (AB) azon jogát, hogy minden jogszabályt megvizsgálhasson, s tegyék ismét meg az AB-t az alkotmányvédelem legfőbb szervének. Azaz a testület vizsgálhassa az alkotmánymódosításokat, és ne szüntessék meg két évtized AB-határozatainak érvényét.

A Költségvetési Tanács  jogköreinek visszanyesése mellett a jelentéstervezet a hivatalukból elmozdított tisztségviselők (pl. az adatvédelmi ombudsman) helyzetének megoldását is kéri. Magyarán, ne lehessen többször hivatali idejüket töltő közjogi személyeket elmozdítani csak úgy.

Az igazságszolgáltatás függetlensége szempontjából a jelentéstervezet azt ajánlja a magyaroknak, hogy a bírák elmozdításának tiltását, az igazságszolgáltatás irányító szerveinek struktúráját és összetételét, és az AB függetlenségének biztosítékait vegyék bele az Alaptörvénybe.

A jelentéstervezet felszólítja a magyar hatóságokat, hogy azoknak a bíráknak, akiket nyugdíjba kényszerítettek (ami az Európai Bíróság szerint uniós jogot sértett), tegyék lehetővé, hogy eredeti pozíciójukba kerüljenek vissza, ha akarnak – azokat is, akiknek posztját időközben betöltötték. Objektív kritériumok megállapítását kérik az ügyáthelyezések kapcsán, és azt hogy, az igazságszolgáltatás kérdésében tegyenek eleget a Velencei Bizottság ajánlásainak.

A szöveg azonban egyelőre csak jelentéstervezet – hívja fel a figyelmet az EUrologus –, amelyhez rengeteg módosító érkezik a következő hetekben, és lehet, hogy a végső dokumentumra rá sem ismerünk. A liberálisok ugyanis a hetes cikk elindítását követelik, az Európai Néppárt pedig hallani sem akar róla. Rui Tavares jelentéstevő valószínűleg úgy ítélte meg, a tervezetben szereplő megoldás lehet a közös halmaz a két szélsőséges álláspont között.

A 7.1 az EU töltet nélküli “atombombája”: ez a hetes cikk egyes pontja, amely szerint többek között az Európai Parlament indoklással ellátott javaslatára, és az EP-vel egyetértésben az uniós tagállamok négyötödös többséggel megállapíthatják, “hogy fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy egy tagállam súlyosan megsérti a 2. cikkben említett értékeket.” Mielőtt azonban ilyen megállapítást tenne, az uniós országokból álló tanács meghallgatja a kérdéses tagállamot, és ajánlásokat tehet neki. A tanács ezek után a cikk szerint rendszeresen ellenőrzi, hogy azok az okok, amelyek alapján ilyen megállapítást tett, továbbra is fennállnak-e. Magyarul egy monitoring eljárás megindításáról van szó, de a 7.2, illetve 7.3-as pontok, azaz a szavazatmegvonás lehetőségéről nincs szó.

A 2. cikkben az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, az emberi jogok – beleértve a kisebbségekhez tartozók jogait – tiszteletben tartásának értékei, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség szerepelnek.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

HOZZÁSZÓLÁSOK

 • 55. bgb2013. 5. 9. 10:35

  54. bulvarmedias

  Hát, pedig egy paktumokkal lélegeztetőgépen tartott, a kezdeti koncepciótól gyökeresen más irányba átalakuló tömörülés, amely képtelen mit kezdeni a növekedés évek óta tartó hiányával és a nyakig eladósodottsággal, az egy döglődő ló.
  A legjobb lenne, ha:
  - a ló magától megdögölne, ezzel a nemzetállamok visszanyernék szabadságukat, vagy
  - a ló visszaalakulna egy pusztán kölcsönös gazdasági érdekeken alapuló szövetséggé, vagy
  - ha otthagynánk ezt a döglődő lovat, mielőtt mi is vele döglünk.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  54. bulvarmedias

  Hát, pedig egy paktumokkal lélegeztetőgépen tartott, a kezdeti koncepciótól gyökeresen más irányba átalakuló tömörülés, amely képtelen mit kezdeni a növekedés évek óta tartó hiányával és a nyakig eladósodottsággal, az egy döglődő ló.
  A legjobb lenne, ha:
  - a ló magától megdögölne, ezzel a nemzetállamok visszanyernék szabadságukat, vagy
  - a ló visszaalakulna egy pusztán kölcsönös gazdasági érdekeken alapuló szövetséggé, vagy
  - ha otthagynánk ezt a döglődő lovat, mielőtt mi is vele döglünk.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 54. bulvarmedias2013. 5. 9. 07:02

  34. Dakota2 " az Eu egy döglött ló"
  Vigyázz, nehogy a tetszhalott feltámadjon, és egy elegáns lórúgással leteperje a kokikat és sallerokat osztogató fülkeforradalmárokat!

  Egyébként a "rossz tanulót" ki lehet tenni az utcára a megkötésekkel és szabályokkal járó "iskolapadból", csak ne csodálkozz, ha ezután más "hülye gyerekként" néz ránk, s nemigen akarnak velünk szóba állni. (Maximum, ha valami illegális szert kínálunk olcsón, de ezt nehéz lesz titokban tartani a figyelő szemek előtt.)

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  34. Dakota2 " az Eu egy döglött ló"
  Vigyázz, nehogy a tetszhalott feltámadjon, és egy elegáns lórúgással leteperje a kokikat és sallerokat osztogató fülkeforradalmárokat!

  Egyébként a "rossz tanulót" ki lehet tenni az utcára a megkötésekkel és szabályokkal járó "iskolapadból", csak ne csodálkozz, ha ezután más "hülye gyerekként" néz ránk, s nemigen akarnak velünk szóba állni. (Maximum, ha valami illegális szert kínálunk olcsón, de ezt nehéz lesz titokban tartani a figyelő szemek előtt.)

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 53. távolbalátó2013. 5. 8. 22:41

  Hát barátom, az időköziket is mind nyeri a Fidesz és háromszor népszerűbbek mint a maffia ellenzék legerősebb pártja.

  2010-óta hallom, hogy pár hónap és elzavarják őket az emberek, ez a legújabb amit mondasz, hogy már 2018-ra teszed ezt - már óvatos vagy, így könnyebb nagyotmondani, mert nehezebb lesz számonkérni :)

  Legyünk realisták, 2030-ra sem tudja őket legyőzi EZ az ellenzék, mert képtelenek szembenézni a saját hibáikkal/bűneikkel...

  Most nagyon úgy néz ki, hogy senkinek sem kell a Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, Bokros, Fodor, Kucze, Kóka maffia koalíció Dopeman elnöklésével :) Micsoda társaság gyűlt itt össze!

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  Hát barátom, az időköziket is mind nyeri a Fidesz és háromszor népszerűbbek mint a maffia ellenzék legerősebb pártja.

  2010-óta hallom, hogy pár hónap és elzavarják őket az emberek, ez a legújabb amit mondasz, hogy már 2018-ra teszed ezt - már óvatos vagy, így könnyebb nagyotmondani, mert nehezebb lesz számonkérni :)

  Legyünk realisták, 2030-ra sem tudja őket legyőzi EZ az ellenzék, mert képtelenek szembenézni a saját hibáikkal/bűneikkel...

  Most nagyon úgy néz ki, hogy senkinek sem kell a Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, Bokros, Fodor, Kucze, Kóka maffia koalíció Dopeman elnöklésével :) Micsoda társaság gyűlt itt össze!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 52. kti2013. 5. 8. 21:37

  51. távolbalátó2013. 5. 8. 15:52
  Nem ártana egy erősebb szemüveg mert már közelre sem igazán látsz.

  A FIDESZ soha nem nyer többet két harmadot, már annak is örülhetnek ha a következő választást megnyerik, és 2018 ban egyáltalán bejutnak a parlamentbe.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  51. távolbalátó2013. 5. 8. 15:52
  Nem ártana egy erősebb szemüveg mert már közelre sem igazán látsz.

  A FIDESZ soha nem nyer többet két harmadot, már annak is örülhetnek ha a következő választást megnyerik, és 2018 ban egyáltalán bejutnak a parlamentbe.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 51. távolbalátó2013. 5. 8. 15:52

  Hát Gazsi, az elég nagy égés lenne az Uniónak, hiszen a Fidesz megint 2/3-ot fog szerezni demokratikusan, és ez egymagában minden hazugságukat az elnyomásról és diktatúráról cáfolja.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  Hát Gazsi, az elég nagy égés lenne az Uniónak, hiszen a Fidesz megint 2/3-ot fog szerezni demokratikusan, és ez egymagában minden hazugságukat az elnyomásról és diktatúráról cáfolja.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 50. Gazsi2013. 5. 8. 14:27

  A fidesz lesz lassan (de biztosan) a gyámhatóság felügyelete alatt, ha így folytatják...

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  A fidesz lesz lassan (de biztosan) a gyámhatóság felügyelete alatt, ha így folytatják...

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 49. Papuska12013. 5. 8. 11:47

  A született diktátum valójában gyarmati sorba süllyeszti az országot. Ezt természetesen nem szabad hagyni. Ez nem jelenti azt, hogy ki kell lépni az Unióból. Jó példa erre az unió kezdeti időszakából Dánia, akit folyamatosan próbáltak ugráltatni, de nem hagyta. Néhány év után megszokták és elfogadták őket, és ma az Unió legsikeresebb országai közé tartozik. Jó példa lehet nekünk is. Nem szabad hagyni magunkat, és majd beérnek a dolgok. Az Uniónak sem érdeke egy nagyobb balhé!

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  A született diktátum valójában gyarmati sorba süllyeszti az országot. Ezt természetesen nem szabad hagyni. Ez nem jelenti azt, hogy ki kell lépni az Unióból. Jó példa erre az unió kezdeti időszakából Dánia, akit folyamatosan próbáltak ugráltatni, de nem hagyta. Néhány év után megszokták és elfogadták őket, és ma az Unió legsikeresebb országai közé tartozik. Jó példa lehet nekünk is. Nem szabad hagyni magunkat, és majd beérnek a dolgok. Az Uniónak sem érdeke egy nagyobb balhé!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 48. aureliano2013. 5. 8. 11:11

  szerintem emeljük bele az alaptv-be hogy az eu-s szavazati jog és pénzek akkor is járnak ha azokat megvonja az eu, vagy kilépünk belőle.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  szerintem emeljük bele az alaptv-be hogy az eu-s szavazati jog és pénzek akkor is járnak ha azokat megvonja az eu, vagy kilépünk belőle.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 47. távolbalátó2013. 5. 8. 10:32

  @czippfe: Nem tudom mi az az zagyvaság amit itt összehordasz.

  Ott kezdődik, hogy azt képzeled aki kritizálja a szent Uniót az ki akar lépni belőle, majd belelovalod magadat egy agresszív képzelgésbe.

  Engem Besenyő Pista bácsira emlékeztetsz, amikor felhúzza magát a saját eszmefuttatásain, pl jeti, kőolaj finomító vagy Pest megye :D

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  @czippfe: Nem tudom mi az az zagyvaság amit itt összehordasz.

  Ott kezdődik, hogy azt képzeled aki kritizálja a szent Uniót az ki akar lépni belőle, majd belelovalod magadat egy agresszív képzelgésbe.

  Engem Besenyő Pista bácsira emlékeztetsz, amikor felhúzza magát a saját eszmefuttatásain, pl jeti, kőolaj finomító vagy Pest megye :D

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 46. czippfe2013. 5. 8. 09:50

  45. távolbalátó2013. 5. 8. 08:34

  @cippfe: írod

  Nem értem miért hőbörögtök fidióták?
  EU-szkeptikusan úgy kell hozzáállni, hogy nekünk nincs szükségünk a pénzükre. Ilyen hozzáállással ne tessék azon háborogni, hogy az a kettős mérce, hogy nekünk nem adnak.
  Ki akartok lépni az Unióból, nem? na hát vegyétek úgy, hogy kiléptünk.
  Vagy fogjátok fel úgy, hogy ez a szabadságharc ára.
  Az ellenség visszalő.
  Orbán dicsőséges vesztes háborúba vezet minket, megdicsőül, az áldozatokat mi vállaljuk. Örüljetek neki.
  Ez egy tragikus magyar hősi eposz ,de a tiétek,csak a tiétek az Orbánhordáé!
  Amúgy meg Orbánra nem lehet másként hatni, nem lehet másként büntetni, mint az uniós pénzekkel. Mégis milyen más hatásos intézkedést tudna elképzelni a kedves cikkíró? Írásbeli megrovást?
  Kokit,sallert?
  Jelzem, hogy olyat rendszeresen kap. A pénzmegvonás a sok megrovás után következik.Iránt és Észak-Koreát sem azért büntetik szankciókkal, mert a népüket akarják bántani. Nincs más hatásos módja annak hogy egy kormányzat észhez térjen, mint az ha olyan helyzetbe hozzák, hogy nem tudja miből fizetni és etetni a népét.
  Oszt upsz,..vegyétek elő a népvándorlásról szóló leírásokat,mert még azt is betiltottátok a nagy fülkeforradalomba,oszt irány Ázsia.
  Nem hiszem,hogy odaértek,mert bízom benne a szomszédnépek útközben agyonvernek benneteket annyi rosszat,tettetek ellenük.
  Oszt upsz...

  S csak egy megjegyzés,abban a hitben írtam ide,hogy ez egy szaklap,lévén világgazdaság,nem tudtam,hogy ez egy eü.intézmény,hogy itt skizofrének foglalták el az orvosok helyét.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  A Fidesz szerint az EU gyámság alá helyezné Magyarországot


  45. távolbalátó2013. 5. 8. 08:34

  @cippfe: írod

  Nem értem miért hőbörögtök fidióták?
  EU-szkeptikusan úgy kell hozzáállni, hogy nekünk nincs szükségünk a pénzükre. Ilyen hozzáállással ne tessék azon háborogni, hogy az a kettős mérce, hogy nekünk nem adnak.
  Ki akartok lépni az Unióból, nem? na hát vegyétek úgy, hogy kiléptünk.
  Vagy fogjátok fel úgy, hogy ez a szabadságharc ára.
  Az ellenség visszalő.
  Orbán dicsőséges vesztes háborúba vezet minket, megdicsőül, az áldozatokat mi vállaljuk. Örüljetek neki.
  Ez egy tragikus magyar hősi eposz ,de a tiétek,csak a tiétek az Orbánhordáé!
  Amúgy meg Orbánra nem lehet másként hatni, nem lehet másként büntetni, mint az uniós pénzekkel. Mégis milyen más hatásos intézkedést tudna elképzelni a kedves cikkíró? Írásbeli megrovást?
  Kokit,sallert?
  Jelzem, hogy olyat rendszeresen kap. A pénzmegvonás a sok megrovás után következik.Iránt és Észak-Koreát sem azért büntetik szankciókkal, mert a népüket akarják bántani. Nincs más hatásos módja annak hogy egy kormányzat észhez térjen, mint az ha olyan helyzetbe hozzák, hogy nem tudja miből fizetni és etetni a népét.
  Oszt upsz,..vegyétek elő a népvándorlásról szóló leírásokat,mert még azt is betiltottátok a nagy fülkeforradalomba,oszt irány Ázsia.
  Nem hiszem,hogy odaértek,mert bízom benne a szomszédnépek útközben agyonvernek benneteket annyi rosszat,tettetek ellenük.
  Oszt upsz...

  S csak egy megjegyzés,abban a hitben írtam ide,hogy ez egy szaklap,lévén világgazdaság,nem tudtam,hogy ez egy eü.intézmény,hogy itt skizofrének foglalták el az orvosok helyét.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • ÁPRILIS 25. 14:13A CEU-törvényről tárgyal az Európai Bizottság szerdán

  Egyebek mellett a felsőoktatást érintő magyar szabályozásról is tárgyal szerdán az Európai Bizottság Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének a vezetésével, ezt követően a testület sajtótájékoztatón közzéteszi a vitáról szóló jelentését - közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) szóvivője kérdésre válaszolva kedden a bizottság sajtótájékoztatóján.

 • ÁPRILIS 25. 13:54CEU: Áder teljesíthetőnek véli az amerikaiakkal való megállapodást

  Teljesíthető feltételnek nevezte Áder János köztársasági elnök azt, hogy a CEU ügyében előzetes megállapodás jöjjön létre az Egyesült Államok kormánya és a magyar kormány között.

 • ÁPRILIS 25. 13:32Csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma

  Idén év végére 210 ezerre, jövőre pedig 190 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak átlagos létszáma - jelentette be a Belügyminisztérium.

 • ÁPRILIS 25. 12:21Lekapcsolta az ukrán áramszolgáltató a szakadár területeket

  Ukrajna beszüntette keddre virradóan a keleti Luhanszk megye szakadár ellenőrzés alatt álló részének ellátását villamos árammal - jelentette be Vszevolod Kovalcsuk, az Ukrenergo állami energiaszolgáltató vállalat vezetője a Facebook közösségi oldalon.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér