Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2014. 3. 28. 05:00|Utolsó módosítás: 2014. 3. 28. 07:00|Ökrös Csaba | Közélet » Politika

Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral

Az EU és Oroszország viszonyának fagyossá válása eddig még nem befolyásolta a magyar-orosz viszonyt, és szeretnénk, ha így is maradna - nyilatkozta Orbán Viktor lapunknak. A miniszterelnök arról is beszélt: fejlesztési központok kialakítása lehet a kulcs a leszakadó régiók helyzetének javításában. Azt is elmondta, a tervek szerint minden járásban lesz uszoda, a leghátrányosabb területeken kezdődik a fejlesztés. Négy év alatt a végére érhetünk az építkezésnek.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

– Elképzelhetőnek tartja, hogy rendkívüli műsorváltozásra kényszerül a választásokig a köztévé? Mármint amiatt, hogy az Ön részvételével miniszterelnök-jelölti vita helyszíne lesz valamelyik stúdió?
– Ezzel kapcsolatban nincs újabb információ ahhoz képest, ami eddig tudható volt.

– A paksi bővítést befolyásolhatja-e a krími válság? Tekintettel az Unió és Oroszország kapcsolatának fagyossá válására?
– Eddig még nem befolyásolta, és szeretnénk, ha így is maradna. Az Unió úgy döntött, hogy háromsávos szankciórendszert alkalmaz. Most a másodikban vagyunk, ez a politikai kapcsolatok befagyasztásával jár és bizonyos személyek nem kívánatossá nyilvánításával. A harmadik sávban vannak a gazdasági szankciók, ezt szerencsés lenne elkerülni, ugyanis Európának ez nem érdeke, Magyarországnak meg különösen nem.

– Az elmúlt hetekben sokat emlegetik az amerikai palagázexportot mint jövőbeni energiafüggetlenségi mentőövet, ami Európa kiszolgáltatottságát csökkenti. Számol-e azzal, hogy legalább részben Magyarország energiaellátását is tengeren túli gáz biztosíthatja?
– Magyarországnak az az érdeke, hogy onnan tudjon gázt beszerezni, ahonnan akar. Eddig csak orosz gázt tudtunk beszerezni, még akkor is, ha Ausztria felől érkezett a vezetéken. Csütörtök délutántól már más a helyzet, mert a szlovák csőhálózathoz is csatlakozott Magyarország, így a cseh hálózat révén észak-európai gázhoz is hozzájuthatunk. Az ország történetében most először áll elő olyan helyzet, ami lehetővé teszi, hogy ha gazdasági megfontolásból vagy más ok miatt nem orosz gázt akarunk vásárolni, ezt megtehetjük. Ez fontos lépés az energiafüggetlenségünk irányába. Világos a célunk: a függetlenség növelése céljából vettük meg a gáztározókat is.

– Igaz-e, hogy a hazai gáztározók nincsenek kellőképpen feltöltve?
– Olyan szinten vannak feltöltve, hogy garantálni tudják Magyarország biztonságos ellátását. A tartalékok megfelelőek, nem is volt semmiféle ellátási zavar.

– A paksi beruházással kapcsolatosan sejthető-e, hogy a magyar vállalatok képesek lesznek-e olyan beszállítókként kapcsolódni az építkezéshez, amik magas technológiai színvonalat képviselnek, elektronikai részegységeket, speciális gépészeti berendezéseket állítanak elő. Készültek-e becslések arra, hogy mekkora részt hasíthatnak ki a magas hozzáadott értéket előállító magyar vállalkozások a 3000 milliárdos beruházásból?
– Elolvastam az 1966-os szerződést, amit az akkori kormány kötött az oroszokkal. Abban a magyar tevékenység nagyobb része inkább építés volt, mintsem magas szintű technológiai hozzájárulás. Most szeretnénk emelni a technológiai szinten, de azt még nem tudni, hogy ez milyen mértékű lesz. Az építkezéshez csatlakozni kívánó vállalkozásoknak át kell esniük egy minősítési eljáráson, erre még csak most jelentkeznek. Amint elkészül, látni fogjuk, hogy milyen tevékenységi köröket képviselnek. Az oroszokkal abban állapodtunk meg, hogy az elvégzendő munka mintegy negyven százalékát magyar cégek végezzék el.

– Nyilván nem lehet lebecsülni az erőműépítés munkahelyteremtő hatásait. A következő évekre vonatkozó egyik megvalósítandó terve szerint a 2010-es állapothoz képest egymillió új munkahelyet kell teremteni. A közfoglalkoztatottságban résztvevőket is beleszámítva 250 ezerrel bővült a munkahelyek száma az elmúlt négy évben. A következő ciklusra hány új munkahely létrejöttére számít?
– Nemcsak a munkahelyteremtésben lesz szerepe Paksnak, hanem az olcsó áram termelésében is. Ha nem lenne Európában válság, már előrébb is tarthatnánk a munkahelyteremtésben, de a lehetőségeinket jelentősen befolyásolja a kontinens gazdasági állapota. A keleti nyitás ugyan fontos, de nem pótolhatja a nyugati kapcsolatokat. Én elszánt vagyok az egymillió munkahely tíz év alatti megteremtése ügyében, de kulcskérdés, hogy a nagy európai gazdaságok hogyan teljesítenek. Csehország példája biztató számunkra, hasonló nagyságú népességéből ötmillióan dolgoznak. Ezt akarjuk elérni.

– Az iparosítás az ön kormányának egyik vállalt célja. Az, hogy az ipar meg tudta őrizni a GDP-n belüli szintjét, leginkább annak köszönhető, hogy az autógyártás bővült. Ez ellensúlyozta más iparágak – főleg az elektronikai ipar – visszaesését, stagnálását. Milyen lépésekkel fokozhatók az ipari beruházások?
– Sok hangnemben kell játszani a munkaerőpiacon. Nem lehet csak iparosításban gondolkodni. Kutató mérnökök alkalmazása éppúgy fontos, mint azoké, akik nem rendelkeznek semmilyen képzettséggel, de munkából akarnak megélni.

– A növekedés egyik kulcsa a magyar kkv-k sikere lehet. Ahhoz, hogy versenyképesek lehessenek, tőkére és képzett munkaerőre van szükségük. A tőkeínséget a hitelezés ösztönzése segíthet enyhíteni. Milyen jövőképet festene ezzel kapcsolatban?
– A külföldi tulajdonú vállalkozások adják a nemzeti össztermék nagyobb részét, de a munkalehetőségek kétharmadát a hazai kkv-k adják. A tőkehiány az egyik legnagyobb probléma. A bankrendszer mellett a hitelezésbe bekapcsolódott a Magyar Nemzeti Bank is. Sok esetben azt látjuk, hogy forrás akadna, de a hitelgarancia feltételrendszere nem elégséges. Az iparkamara által letett javaslatok alapján változtatunk ezen a következő években. A harmadik akadálya a fejlődésnek az, hogy fejlesztési támogatások nem a kívánatos mértékben jutnak el a kkv-khoz. A célunk az, hogy a források hatvan százaléka jusson a gazdaságba a mostani tizenhét helyett.

– A leszakadó régiók, mint a dél-alföldi megyék egyes területei, a keleti országrész vagy Balatontól délre eső vidék fejlesztésére, fejlődésére milyen esélyeket lát?
– Fejlesztési központok kialakítása lehet a kulcs. A nagy mennyiségű munkahelyet teremtő, magas szolgáltatási színvonalat képviselő nagyvárosi központok kisugárzása lehet a felzárkózás motorja. Dél-Baranya problémái részben abban gyökereznek, hogy Pécs nem elég jelentős ipari szempontból, most dolgozunk  a megerősítésén. Ugyanez a helyzet Nyíregyházával, de hasonló központi szerepe lehet Miskolcnak, Ózdnak is. Vagy ott van Szeged, ahol a meglévő tudásbázisra épülhet ipar. A tervezett lézerkutató mellé ipari parkot telepítünk. Világszínvonalat képviselő High-tech cégek betelepítése a cél.

– A kórházak adósságállományának csökkentéséről hallhattunk öntől a közelmúltban, 120 milliárdról 90 milliárdra mérsékelték a tartozást. Mérsékelhető-e tovább az eladósodottság úgy, hogy a betegellátás színvonala legalább a jelenlegi szinten maradjon?
– Csodát tenni nehéz, és mi sem vagyunk varázslók. A csökkentés komoly eredmény, de tennivalónk van még bőven. Jelenleg 300 milliárdos fejlesztés zajlik az egészségügyben, de az egyik legnagyobb probléma, amire megoldást kell találnunk, az a háziorvosi rendszer. A háziorvosokban rejlő lehetőségeket nem aknázzuk ki kellőképpen. Kevés a kártyapénz, alacsony a műszerezettség a rendelőkben. Ha meg tudjuk erősíteni a háziorvosi rendszert, akkor a kórházi ellátásról nagy terhet veszünk le. A következő négy évben ide összpontosítanánk a forrásokat. Kérdés, hogy szükség van-e a praxisrendszer átalakítására. Erről majd az orvosok véleménye alapján születhet döntés.

– Az egészségügy sok problémával küzd. A kórházi orvos- és nővérhiány csak kettő ezek közül. Megoldhatónak látja-e a következő években ezeket a problémákat?
– A gazdaság teljesítményének függvénye, hogy mennyi pénzt tudunk az egészségügyben dolgozók bérének fejlesztésére fordítani. Amennyiben a jelenlegi, két százalékos növekedési szint emelkedik, akkor az egészségügybe is több pénz jut, és tovább folytatható a megkezdett bérfejlesztés.

– A magánbiztosítás bevezetése segíthetne-e orvosolni az egészségügy problémáit?
– Ennek komoly irodalma van, sok országban működik sikeresen, de vannak rossz tapasztalatok is. Magyarországon általában félnek a magán biztosítási rendszer bevezetésétől, én is. A félő az, hogy ha nem sikerül tökéletesen az ellátási rendszer átalakítása, akkor az állami szolgáltatás nagyon leépül, és a leginkább rászorulók sínylik meg ezt. Nem vetném el a magán biztosítás bevezetésének ötletét, de a kétszer mérni, egyszer vágni elv mentén az óvatosság híve vagyok ebben a kérdésben.

– Az egészség nagy kincs, a legolcsóbb mindannyiunknak az, ha jó fizikai állapotban tudhatjuk magunkat és honfitársainkat. A mindennapos iskolai testnevelés bevezetése hosszabb távon mindenképpen szolgálhatja az egészségügyi kiadások csökkentését. Jelenleg azonban sok helyütt kevés a tornaterem arra, hogy a gyerekek jó körülmények között töltsék a testnevelésórát. A legújabb elképzelések szerint minden járásban lesz legalább egy uszoda, ami az úszásoktatást segítené elő. Mennyi idő alatt érhet a kormány az uszodák építésének végére?
– Minden járásban lesz uszoda, a leghátrányosabb területeken kezdődik a fejlesztés. Négy év alatt a végére érhetünk az építkezésnek. Az új létesítményekkel nem titkolt célunk a vízi sportok bázisának kiszélesítése.

– A sportcélú létesítmények építését kiemelt fontosságú feladatként kezeli a kormánytöbbség. A debreceni nagyerdei stadion vagy a Fradi új otthonának építése szép példája ennek. A legtöbbet persze a felcsúti Pancho Arénáról beszélnek. A stadionépítés mögött húzódó szándékok között a futballkultúra színvonalának emelését is ott sejthetjük. Beleértve a ebbe játék és a szurkolás minőségének javulását is. Számít-e gyors változásra ezen a téren?
– A 21. század egyik hozadéka, hogy az emberek jó körülmények között szeretnek sportolni. Nem csak stadionok épültek, hanem szerte az országban egyéb sportpálya is. Így például több százat hozott létre a Magyar Labdarúgó Szövetség. Érdekes, hogy a magyar futballal kapcsolatosan véleményt nyilvánítók mindig valaki másban keresik a hibát. Én nem akarok abban állást foglalni, hogy kinek mit kéne tennie, megpróbálok a magam dolgával foglalkozni, támogatom a létesítményfejlesztést. És mindenkit arra biztatok, hogy a maga helyén dolgozzon jobban. Sok pozitív változás van, de a lányaimat még nem tudom kivinni egy meccsre. A cél az, hogy családbarát légkör legyen a pályákon, a stadionokban.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

HOZZÁSZÓLÁSOK

 • 18. demokratikuss2014. 3. 31. 00:27

  https://www.youtube.com/watch?v=rffTiwrpmok

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  https://www.youtube.com/watch?v=rffTiwrpmok

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 17. Sunday2014. 3. 30. 23:00

  Minden nem elvakultnak ajánlom a Puszi együttes mit loptál ma kolbász... című 1 percesét.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  Minden nem elvakultnak ajánlom a Puszi együttes mit loptál ma kolbász... című 1 percesét.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 16. okorifju2014. 3. 30. 19:49

  A Huffington Post most meg azt hozta le, hogy
  Andrej Illarionov, Putyin volt tanácsadója szerint Putyin az Oroszország Krimhez
  hasonlóan bevonulhat Fehéroroszországba
  és a balti államokba.
  Illarionov szerint Putyin célja 2. Miklós cár idejebeli
  vagy esetleg
  a sztalini Szovjetunió helyzetének, állapotának
  visszaállítása.

  Merünk ezek után azomerőművet építtetni velük?

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  A Huffington Post most meg azt hozta le, hogy
  Andrej Illarionov, Putyin volt tanácsadója szerint Putyin az Oroszország Krimhez
  hasonlóan bevonulhat Fehéroroszországba
  és a balti államokba.
  Illarionov szerint Putyin célja 2. Miklós cár idejebeli
  vagy esetleg
  a sztalini Szovjetunió helyzetének, állapotának
  visszaállítása.

  Merünk ezek után azomerőművet építtetni velük?

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 15. bulvarmedias2014. 3. 29. 20:27

  14. Aratógép: Na igen, az egy nagyon jó kérdés, hogy fedetlen, melegített vizes fürdőt akarnak-e építeni uszoda címszó alatt, mint Szekszárdon; igaz, az (elméletben) egy többlépcsős, "régi-uszoda költöztetési" fejlesztés első foka.
  Meg hogy az iskolákon kívül mennyire akarják még használni a környékbeli és nem környékbeli emberek, vagy marad a kötelező úszásoktatás* révén KLIK általi "támogatás", és utóbbi mennyire fedezi a felmerülő költségeket, ide értve az igazgatói fizetéseket is.

  * Amúgy nem volt már ilyen korábban is életben, vagy csak én jártam olyan szerencsésen általános meg középiskolába, hogy mindkét helyen volt 1-1 év úszás?

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  14. Aratógép: Na igen, az egy nagyon jó kérdés, hogy fedetlen, melegített vizes fürdőt akarnak-e építeni uszoda címszó alatt, mint Szekszárdon; igaz, az (elméletben) egy többlépcsős, "régi-uszoda költöztetési" fejlesztés első foka.
  Meg hogy az iskolákon kívül mennyire akarják még használni a környékbeli és nem környékbeli emberek, vagy marad a kötelező úszásoktatás* révén KLIK általi "támogatás", és utóbbi mennyire fedezi a felmerülő költségeket, ide értve az igazgatói fizetéseket is.

  * Amúgy nem volt már ilyen korábban is életben, vagy csak én jártam olyan szerencsésen általános meg középiskolába, hogy mindkét helyen volt 1-1 év úszás?

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 14. Aratógép2014. 3. 29. 16:06

  bulvarmedias, ja lesz bevétele. Szabadtéri, fedetlen úszómedencék, amiket jellemzően pont iskolaidőszakban nem lehet használni - mert ugye nálunk az ősz-tél-tavasz időszakra esik. Viszont költség van vele dögivel, karbantartás, vízcserélő rendszer, csírátlanítás/fertőtlenítés, folyamatos vízminőség mérés, csak amiket egyébként előír ilyen medencékre a törvény és a szabályzás. Ha erre nincs profi stábod, akkor jó kurva drága tud ám lenni. Főleg azokon az Isten háta mögötti településeken, ahol a HH-s és HHH-s gyerekek járnak, és amúgy sincs pénz, tehát fizetni sem fog érte senki, nyáron sem. Ergó azt teszik a legjobban ha leeresztik és letakarják. Mint a stadionbeléptető rendszert.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  bulvarmedias, ja lesz bevétele. Szabadtéri, fedetlen úszómedencék, amiket jellemzően pont iskolaidőszakban nem lehet használni - mert ugye nálunk az ősz-tél-tavasz időszakra esik. Viszont költség van vele dögivel, karbantartás, vízcserélő rendszer, csírátlanítás/fertőtlenítés, folyamatos vízminőség mérés, csak amiket egyébként előír ilyen medencékre a törvény és a szabályzás. Ha erre nincs profi stábod, akkor jó kurva drága tud ám lenni. Főleg azokon az Isten háta mögötti településeken, ahol a HH-s és HHH-s gyerekek járnak, és amúgy sincs pénz, tehát fizetni sem fog érte senki, nyáron sem. Ergó azt teszik a legjobban ha leeresztik és letakarják. Mint a stadionbeléptető rendszert.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 13. bulvarmedias2014. 3. 29. 13:18

  Érezhető, hogy az orosz-ukrán konfliktus kapcsán óvatosan fogalmaz, ami a paksi beruházás tükrében nem meglepő.
  Az uszodaépítési terv elsőre jó, és az iskolák révén (ami áttételesen ugyebár a KLIK...) biztosan lesz majd bevételi forrása az intézményeknek. Bár ha jobban belegondolunk, lehet, hogy ezek is ide fognak tartozni.

  12. Bringás: Szerintem az Euromaidan tükrében mostanság kicsit óvatosabbak a kilépést hangoztató csoportok, plusz a választások előtt nemigen érdemes ilyennel kampányolni szvsz.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  Érezhető, hogy az orosz-ukrán konfliktus kapcsán óvatosan fogalmaz, ami a paksi beruházás tükrében nem meglepő.
  Az uszodaépítési terv elsőre jó, és az iskolák révén (ami áttételesen ugyebár a KLIK...) biztosan lesz majd bevételi forrása az intézményeknek. Bár ha jobban belegondolunk, lehet, hogy ezek is ide fognak tartozni.

  12. Bringás: Szerintem az Euromaidan tükrében mostanság kicsit óvatosabbak a kilépést hangoztató csoportok, plusz a választások előtt nemigen érdemes ilyennel kampányolni szvsz.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 12. Bringás2014. 3. 29. 11:51

  Jól mondja ezt I.Viktor cár atyuska, mert a választások után kéri majd az ország felvételét a Független Államok Közösségébe a NATO meg az EU helyett.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  Jól mondja ezt I.Viktor cár atyuska, mert a választások után kéri majd az ország felvételét a Független Államok Közösségébe a NATO meg az EU helyett.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 11. Joe492014. 3. 29. 11:02

  Emlékeim szerint volt egy aláírt megállapodás az ENSZ és Ukrajna közt, ráadásul épen Bp írták alá.
  Miszerint Ukrajna területi épségét garantálják. Cserébe Ők leszerelik az atomfegyvereiket, mintha ezt most mindenki
  elfelejtette volna.
  Talpnyaló vezérünkkel az élen.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  Emlékeim szerint volt egy aláírt megállapodás az ENSZ és Ukrajna közt, ráadásul épen Bp írták alá.
  Miszerint Ukrajna területi épségét garantálják. Cserébe Ők leszerelik az atomfegyvereiket, mintha ezt most mindenki
  elfelejtette volna.
  Talpnyaló vezérünkkel az élen.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 10. Csongor2014. 3. 28. 23:48

  Pocakos "fiatal" "demokrata".

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  Pocakos "fiatal" "demokrata".

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 9. zeuszka422014. 3. 28. 20:51

  Orsós pártitkár elvtárs újból osztja az igazságot.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral


  Orsós pártitkár elvtárs újból osztja az igazságot.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Gazdasági csúcstalálkozó: Csúcsvezetőknek!

 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér