VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×



Elfelejtett jelszó »

Társadalom

Jackie Chan Budapesten: indul a kínai filmfesztivál

április 23. 19:21 | A világhírű Oscar-díjas színész, harcművész Jackie Chan díszvendégségével megkezdődött a kínai filmfesztivál vasárnap a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a filmsztár találkozott Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével.

Hat külföldi egyetem engedélyét vonta vissza az Oktatási Hivatal

április 23. 11:37 | Mióta az Oktatási Hivatal (OH) tavaly megkezdte a Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmények működési engedélyének felülvizsgálatát, hat eljárásban született jogerős lezáró döntés, mind a hat esetben visszavonják az engedélyt.

Újabb áldozatot követelt a kanyaró Romániában

április 21. 14:07 | Romániában az elmúlt héten csaknem 90 új kanyarós megbetegedést jelentettek az egészségügyi intézmények, és újabb áldozatot is követelt a járvány, így 22-re emelkedett a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma - derült ki a román közegészségügyi intézet pénteken közzétett összesítéséből.

Dortmundi robbantás: több sebből vérzett az iszlamista verzió

április 21. 12:16 | Másfél héttel a Borussia Dortmund buszán elkövetett robbantás után áttörést értek el a német hatóságok az ügyben, ...

Folytatódik a magyar-orosz űrkapcsolat

április 20. 12:39 | Egyedülálló magyar-orosz műholdas űrkísérlet indul, amely a tervek szerint hatalmas lendületet fog adni a földi élet és civilizáció számára létfontosságú űridőjárás kutatásának.

Megfélemlítés, fizikai erőszak: kutatás az újságírók életéről

április 20. 11:48 | Nem kívánatos beavatkozások akadályozzák számos újságíró munkáját Európában: sokan számoltak be megfélemlítésről, fizikai bántalmazásról, zaklatásról és célzott megfigyelésről - derült ki az Európa Tanács (ET) csütörtökön közzétett jelentéséből.

Pedagógus életpályamodell: a tanárok többsége sikeres vizsgát tett

április 20. 08:48 | A Pedagógus I. és II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárások 2014 és 2016 között zajlottak, összesen 39 924 pedagógus tett minősítő vizsgát, és a vizsgák 91 százaléka sikeres volt - írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tájékoztatására hivatkozva.

Már látható a magyar tudatos vásárlói döntések hatása

április 19. 17:23 | Magyarországon megbecsülték a tudatos vásárlás piacát. „Kialakulóban van egy olyan réteg, amely a fogyasztásból fakadó problémákat és annak következményeit felismerve szívesen áldoz egy fenntarthatóbb világra” - összegezte a Tudatos Vásárlók Egyesülete a MagNet Bank és a GfK segítségével készített friss felmérést.

Háromszázötvenezer magyar keres állást

április 19. 15:29 | A 2017. márciusi zárónapon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 350,8 ezer álláskereső szerepelt, ami több mint 70 ezer fős csökkenés egy év alatt.

Pölöskei Gáborné: A szakképzésben a legjobb képességű gyerekekre van szükség

április 19. 14:28 | A szakképesítés előny a munkaerőpiacon, azok, akik csak érettségivel rendelkeznek, nehezebben tudnak elhelyezkedni, mint azok, akiknek bármilyen szakképesítésük van - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Debrecenben, a városi szakképzési hét megnyitóján.

Világgazdaság Piactér