VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Társadalom

Antwerpenben is a gyalogosok közé hajtott egy autó

március 23. 14:45 | Járókelők közé hajtott egy autós Antwerpenben, de sikerült elkerülni a tragédiát.

Veronai baleset: meghalt az egyik sérült

március 22. 15:19 | Az egyik, súlyos égési sérülésekkel kezelt sérült vesztette életét.

Külügy: legyenek óvatosak a magyarok Rómában

március 22. 15:05 | A római szerződés aláírásának 60. évfordulója miatt közlekedési, idegenforgalmi korlátozások várhatók a hétvégén az olasz fővárosban - tájékoztatta a Rómába készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata szerdán.

Nemzeti konzultáció: erről biztosan megkérdezik az embereket

március 22. 14:54 | A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezer eurót kapnak az önként hazatérő menekültek Ausztriától

március 22. 14:42 | Ausztria ezer eurót fizet az első ezer önkéntesen hazautazó menekültnek és nagyobb figyelmet fordít a menekültek visszatéréséről szóló tájékoztatásra - jelentette be Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter.

Tízezer szíriai menekültet fogadott Ausztrália

március 22. 08:09 | Ausztrália több mint tízezer szíriai menekültet már befogadott abból a 12 ezerből, amit vállalt - jelentette szerdán a helyi sajtó.

A magyar munkavállalók a túlóra ellenére boldogok

március 21. 16:14 | A magyar munkavállalók 82 százaléka szereti a munkáját és a munkahelyét, 74 százalékuk szerint a munka és a magánélet közötti egyensúly megfelelő. Mindez annak ellenére van így, hogy többségüknek (68 százalék) hetente átlagosan 7 túlórája van, amelynek 41 százaléka kifizetetlen - derül ki az Epson új felméréséből.

Rekord alacsony szinten a csecsemőhalandóság

március 21. 15:55 | A valaha mért legalacsonyabb, 4 ezrelék alatti szintre csökkent a csecsemőhalandóság tavaly Magyarországon - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal adatait alapul véve a Semmelweis Egyetem. Az eredmény a 2015-ös adatokhoz képest 7, a 2013-as eredményekhez viszonyítva 25 százalékos javulást jelent, amely elsősorban a szakemberek munkájának, a jól szervezett szakmai programoknak és az orvosi műszerpark folyamatos fejlesztésének köszönhető. A javuló tendencia megtartásának feltételeiről sajtótájékoztatón számoltak be a csecsemő- és gyermekgyógyászati szakma képviselői.

Boldogabbak vagyunk, de nem örülhetünk

március 21. 11:49 | Mint minden évben, idén is nyilvánosságra hozták a világ országainak boldogság-indexét. Meglepetésnek számít, hogy a korábbi listavezető Dániát megelőzte Norvégia, míg a ranglista utolsó helyére a Közép-afrikai Köztársaság került. Hazánk a lista 75. helyét csípte el, ezzel megelőzve Görögországot és Portugáliát.

Kigyulladt az etyeki Filmstúdió

március 21. 09:05 | Tűz ütött ki kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában, személyi sérülés nem történt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Világgazdaság Piactér