Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 3. 21. 06:30|Diószegi József | Közélet » Társadalom

Májusban jön a legolcsóbb internetcsomag

Két hónap múlva már azok is igénybe vehetik az internetszolgáltatást, akik eddig nem tudták megfizetni, májusban ugyanis jön a legalacsonyabb tarifájú csomag.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Várhatóan 2017 májusában jelenik meg a szolgáltatók kínálatában a Digitális jólét alapcsomag (DJA), vagyis a legkedvezőbb díjú internetcsomag – közölte a Világgazdasággal a Digitális jólét program titkársága. A szolgáltatókkal ugyanis befejeződtek a tárgyalások, minden kérdésben megállapodtak, ez alapján a kormány döntött az alapcsomagról, a határozat napokon belül megjelenik. Az alapcsomagot igénybe vevők teljeskörűen kihasználhatják az internet adta előnyöket, a piaci díjcsomagoknál legalább 15 százalékkal kedvezőbb áron. Még nem lehet tudni, hogy az egyes szolgáltatóknál pontosan mennyibe kerül majd az új alapcsomag, de várhatóan néhány száz, akár ötszáz forintos kedvezményt biztosít a jelenlegi árakhoz képest.

Megállapodtak a szolgáltatókkal Fotó: Shutterstock
A Digitális jólét alapcsomag bevezetésének épp az a célja, hogy mindazok, akik ez idáig a túl magas árak miatt nem tudtak előfizetni a szolgáltatásra, egy minden eddiginél alacsonyabb fogyasztói árú internet-előfizetést érhessenek el. A kedvezményes alapcsomagot azok a természetes személyek vehetik majd igénybe legfeljebb két évig, akiknek az elektronikus hírközlési szolgáltatóval kötendő előfizetői szerződés aláírását megelőző évben nem volt internet-előfizetésük. Az alapcsomag azoknak nyújt segítséget, akiknek az internetszolgáltatás áfacsökkentésének hatására csökkenő fogyasztói árak mellett is anyagi gondot jelent az internet-előfizetés.

Elsősorban a tiltott piacbefolyásolás elkerülése érdekében létrehozták az állami tulajdonú Digitális jólét alapcsomag védjegyet, amely feltételrendszerében biztosítja, hogy az alapcsomagot igénybe vevők teljeskörűen kihasználhassák az internet adta előnyöket, a piaci díjnál kedvezőbb tarifával. A védjegy bejegyzését és az uniós jogi műszaki notifikációs szabályokból eredő várakozási idő leteltét követően vezethetik be az alapcsomagot.

Az állami tulajdonú Digitális jólét alapcsomag védjegyhez a szolgáltatók önkéntesen csatlakozhatnak, azaz az elektronikus hírközlési szolgáltatók önkéntesen vehetik fel kínálatukba az alapcsomagot, és a megfelelő jogi környezettel biztosított védjegyhasználattal tehetik maguk számára is előnyössé, garantálva így a leendő előfizetők számára a biztonságot és az elérhető árat.

A DJA-védjegy használati jogának elnyerésére a védjegyet tulajdonló és a rendszer minőségbiztosítását végző Digitális Jólét Nonprofit Kft. pályázati rendszert működtet. A pályázat nyilvános, folyamatos és önkéntes a hazai elektronikus hírközlési szolgáltatók részére. A nyertes pályázók a védjegyet díjmentesen használhatják az általuk forgalmazott és nyújtott internetszolgáltatással kapcsolatosan, így fontos szereplői lesznek a magyar internetszolgáltatás piacának. Ugyanakkor a fogyasztók érdekeinek védelme érdekében a szolgáltatóknak folyamatosan teljesíteniük kell a védjegyhasználati szerződésben és a védjegyszabályzatban előírt feltételeket. Az előfizetők az elérhető szolgáltatók csatlakozását követően vehetik igénybe az adott mobil- vagy vezetékes szolgáltatást, alapvetően internetszolgáltatást tartalmazó Digitális jólét alapcsomagot. Az állami védjegyrendszer működtetésére évi hatvanmillió forintot fordít a kormány.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Májusban jön a legolcsóbb internetcsomag
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér