VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Manager Magazin 2016. március

A Richter-sztori

A befektetők vágynak a biztosnak tűnő megoldásokra. A biztonságért áldoznak is. Vajon a Richter, a Budapesti Értéktőzsde egyedüli gyógyszeripari vállalata besorolható ebbe a körbe?

A trendteremtő főnök

Néha nem az kérdés, tudunk-e válaszolni egy kérdésre, hanem, hogy értjük-e igazán a kérdést – illusztrálta egy példával Rencz Botond a jelen és a jövő kihívásait. Az EY Magyarország új vezérigazgatója pozitív szemléletet, pörgő munkatempót és elégedett, motivált munkatársakat szeretne a vállalatnál, köztük sok-sok fiatalt. A világ ugyanis gyorsan változik, s talán a fiatalok értik leginkább az új kihívásokat.

Theodorának jó lett

Hosszú idő óta tavaly először lett nyereséges a Kékkúti, a Theodora gyártója. Bejött az egyesülés a Szentkirályival, s az új tulajdonosi struktúra.

Bizalomból üzlet

Hamarosan a tizedik országban nyitja meg leányvállalatát az idén 15 éves, légitársaságok áruszállítási vezérképviseletét ellátó magyar tulajdonú R-Bag cégcsoport.

Késői elismerés

Az Év menedzsere lett a vegyésztechnikusból matematikai kandidátussá vált cukorkakészítő kisiparos, aki most ingatlanfejlesztő nagyvállalkozó. Futó Péterről van szó.

Manager Magazin 2016. február

Cégkultúra: a jéghegy csúcsa

Azok a vezetők sikeresek, akik a munkatársaikat nem csupán intellektuálisan, de érzelmileg is mozgósítani tudják. Ehhez támogató vezetési kultúra kell.

Bankot vett az év bankára

Micsoda év volt 2015! Hegedüs Évának feledhetetlen, sok elismeréssel s egy kihagyhatatlan lehetőséggel. Az év bankára lett, bankja egy angol gazdasági magazinnál az év pénzintézete. Az év végén meg kivásárolta Demján Sándort, a Gránit Bank legnagyobb magánrészvényese lett, s egyben elnök is a vezérigazgatói poszt mellett. Mi jöhet még ezután?

Elvonókúra negaholistáknak

Amerikában már külön neve van a munkahelyen állandóan negatív attitűdöt képviselő dolgozóknak. Ők a negaholisták. A vezetők rettegnek tőlük.

A paternalizmus margójára

Mindenért fizetni kell. Az állami gondoskodásért is. Sokat. De ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy leszoktat a gondolkodásról, az egyéni felelősségről.

Kapcsolat

Manager Magazin
szerkesztőség
Tel.: 06-1/489-1195
Fax: 06-1/489-1189
E-mail: szerkesztoseg@manager-magazin.hu
Terjesztés
Tel.: 1/489-1165
Fax: 1/489-1169
E-mail: vgterjesztes@vg.hu

MOL

2017. március 29. 16:42
20 220
-0.32%
A BÉT információi alapján az adatokat a Magyar
Vendor szolgáltatja.15 perccel késleltetett adatok!

MOL

20 220

RICHTER

6 585

OTP

8 315

MTELEKOM

488
Munka és magánélet Esőssy Zsombor
vezérigazgató
Mapi Zrt. vezérigazgató
A többség panaszkodik a leterheltségre, hogy nem látja őket a család, a hét végén is dolgoznak, este fáradtan esnek a fotelbe, míg néhányan nyolc óra munka után, hamar hazaérnek, sok időt tudnak tölteni a családjukkal, ugyanakkor kissé elégedetlenek a munkájukkal, nagy célokat dédelgetnek, amelyeket lehet, hogy életük végéig kergetnek. »
Világgazdaság Piactér