OTP

A múlt héten 16.135-ös ellenállásból látványos kitörtést mutatott az OTP árfolyama, viszont a forgalom az 50 napos átlag forgalom körül vagy az alatt alakult. Több jó hír is érkezett az OTP részvényeire: főként a megerősített befektetési ajánlások és egymást túllicitáló elemzői célárak formájában. A mediánja az elemzői céláraknak 18 500 forint körül alakul, ezek közül a legmagasabbra az HSBC tartja 23 150-el. Így a mostani technikai kitörés annak a megerősítése, hogy a piac elfogadja az elemzői véleményeket. A 17 ezres kerek árszint biztosan tovább erősítené a trendet, bár azt is látni kell, hogy az elkeskenyedő forgalom miatt lehet kis megálló az árfolyam elmelkedésben, hiszen minden egyéb rövid indikátor értékén jól látható az eddigi relatív ereje az emelkedésnek. Mindenesetre egy korrekció ajándék lenne ilyen célárak mellett azoknak a befektetőknek, aki még nem vették meg a kiszemelt OTP részvényeiket.

Az OTP árfolyama a 17 ezer forintot közelíti.

Richter

A gyógyszergyártó árfolyama is határozottan megindult 9 ezer forint felett és 9250 felett zárt az előzőheti kereskedésben. Az árfolyam így minden korábbi nevezetes mozgóátlaga felett van, ami jó hír a long pozíciók számára. A forgalom azonban nem érte el az 50 napost átlagforgalmat és ez mindenképpen odafigyelést igényel az újabb pozíciók megnyitásakor. Az elemzői célárak átlagos értéke a 10 500 forintot közelíti, ami még 15 százalékot jelent a mostani árszinthez képest. A mostani emelkedés bár biztató, azonban a még mindig nem trendel, így technikailag szükséges lenne 9400-as ellenállásszint egyértelmű áttörése és megerősítése.

Nincs igazán sztori, amibe a Richter-befektetők belakapszakodhatnának.

Mol

A Mol árfolyama továbbra is oldalazást mutat, talán az elmúlt napokhoz képest jó hír, hogy a 200 napos átlagát még képes volt tartani az árfolyam. Az 50 és 200 napos mozgóátlag veszélyesen közel került egymáshoz, és ha az 50 napost felülről töri a 200 napost akkor az sajnos nem jelent majd túl jót technikai szempontból nézve. A Boilinger szalag is kezd beszűkülni, ami vihar előtti csendként vetül a oldalazására. Elemzői célárak átlaga 3 000 forint felett van. A geopolitikai feszültségek Közel-Keleten okozhatnak olajpiaci változásokat, egy esetleges olajáremelkedés természetesen megerősítené a Mol részvények árfolyamát, azonban egyenlőre ebből még nem látunk sokat a technikai képen.

Hetek óta oldalazik a Mol kurzusa.

Magyar Telekom

Az Mtelekom részvénye az 50 napos átlag feletti forgalom kétszeresével új szintekre tört, és már a 700-as régióban kereskednek a papírral, ahogy néhány héttel ezelőtti technikai kitekintőnkben vártuk. Az nyitó és záró árak közötti mozgások az utolsó két kereskedési napon bár beszűkültek, de 

az átlag feletti forgalmi adatok egyértelműen azt mutatják, hogy az érdeklődés továbbra is rendkívüli a távközlési vállalat részvényeinek piacán. 

A trend úgy tűnik folytatódik, a célárakhoz képest még mindig további 16 százalékos felértékelődési potenciál van a jelenlegi árszinten és az indikátorokon sem mutatkoznak még a túlvettség jelei. Az energia költségek, a közműadó eltörlése, a kedvező P/E összehasonlítások, mind támogatják a technika képet fundamentálisan továbbra is.

Egy év alatt duplázódott a Telekom árfolyam