Ismét új történelmi csúcsot ütött a hazai részvényindex, az emelkedést az OTP húzta. A bankpapír árfolyamában a következő fontos ellenállás 18 ezer forintnál húzódik. A Mol és a Richter esetében negatív korrekció indult, a Magyar Telekom pedig újabb fontos ellenálláshoz ért.

Az OTP árfolyama egy negatív korrekciós hullámot követően sikerrel törte át a lefelé szélesedő alakzat felső szárát, ezzel erőteljes vételi jelzést adva. Az emelkedést segíti, hogy az OTP sajátrészvény-vásárlásainak volumene jelentősen nőtt az elmúlt napokban. A következő meghatározó ellenállás 18 ezer forintnál húzódik, ennek elérése reális lehet a következő időszakban, majd ott megtorpanhat az emelkedés.

OTP-árfolyam

A Richter jegyzése a 30 napos mozgóátlag közelében akadt el, amely továbbra is ellenállást képez 9456 forintnál. Amennyiben 9420 forint alatti zárásokat látunk, negatív korrekció indulhat, és az árfolyam a 9250 forintos támaszt veheti célba. Onnan nagy valószínűséggel ismét emelkedés indulhat a jelenlegi technikai kép alapján.

A Richter-papírok árfolyama

Az intenzív emelkedést negatív korrekció követte a Mol árfolyamában, a 3050 forintos szint megerősítést nyert mint ellenállás. Ezt a szintet ismét áttörve a jegyzés a 3100 forintos ellenállás felé vehetné az irányt, ugyanakkor nagy esély van rá, hogy az emelkedés a jelenlegi szintek környékén kifullad. Ez esetben a jegyzés a 3 ezer forintos, majd a 2960 forintos támasz felé veheti az irányt.

A Mol hosszú idő után ismét 3000 forint felett

Újabb ellenállási szintet ért el a Magyar Telekom árfolyama, amely 931 forintnál húzódik. Az RSI-indikátor változatlanul a túlvett tartományban tartózkodik, így bármikor jöhet egy negatív korrekciós hullám. A jelzett szint sikeres áttörése esetén a következő akadály 956 forint közelében lehet. Alul fontos támasz 931 forintnál adódik.

Közel az 1000 forintos Telekom?