Nagy tételben vásárolt be csütörtök délután egy nagybefektető a Waberer’s részvényeiből, pár órával később pedig kiderült, amit eddig is lehetett sejteni: a tranzakció mögött a Mol áll, amely ezzel befejezte a szállítmányozási társaság 15 százalékos részvénycsomagjának megvásárlását.

20170922_0015_MOR
A Mol lezárta a Waberer’s 15 százalékos részvénycsomagjának megvásárlását / Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság (archív)

Erről az olajtársaság adott ki tájékoztatást a Budapesti Értéktőzsde honlapján, nem sokkal este fél hét után.

A közzététel szerint a szükséges hatósági jóváhagyások kézhezvételét követően a Mol leányvállalata, a Mol Vagyonkezelő Kft. 2 654 061 darab, 15 százalékos tulajdonhányadnak megfelelő „A” sorozatú törzsrészvényt szerzett a Waberer’s International Nyrt.-ben 2024. április 25-én.

Ahogyan arról a Világgazdaság is beszámolt, 16 óra környékén az aktuális alatt, 3800 forintos árfolyamon adtak el 2,5 millió darab Waberer’s-részvényt a Budapesti Értéktőzsdén 9,5 milliárd forintos összértéken. A gigakötés a pesti mai forgalmát is fellendítette, a hazai papírok messze átlag feletti volumenben, közel 21 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

A Waberer’s papírjai 0,7 százalékos erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést, az év eleje óta pedig 7,6 százalékkal emelkedett az árfolyam.