Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2012. 6. 27. 11:32|Utolsó módosítás: 2012. 6. 27. 14:00|Commerzbank | Pénzügy » Devizapiac

Az orvosok "őrült szaladgálásba" kezdenének, ha a frankárfolyamot látnák

IMF háló nélkül - aminek szükségességét az MNB tegnap újra hangsúlyozta -, azonban marad a sérülékenység risk-off hangulat esetén, ahogy az tegnap is látható volt – írja Bámli Károly, a Commerzbank közgazdásza.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

EUR/HUF (284,60 – 287,80): Ahogy azt mindenki várta, nem nyúlt a kamathoz az MNB. Bár a jövő évi növekedést illetően alacsonyabb értéket (+0,8%) vár a Jegybank, de a várhatóan magasabb infláció és a még mindig magas kockázati felárak nem teszik lehetővé a könnyítést. A megmaradó magasabb kamatkülönbözet a carrytrade hatáson keresztül támogathatja a forint erősödését kedvező piaci környezetben. IMF háló nélkül - aminek szükségességét az MNB tegnap újra hangsúlyozta -, azonban marad a sérülékenység risk-off hangulat esetén, ahogy az tegnap is látható volt.

Egy rossz német hír hatására - miszerint Merkel kancellár asszony elutasítja a közös európai finanszírozást -, bekövetkező dollár-erősödés a forintot több mint egy egységgel gyengítette az euróhoz képest. Nap végére, mikor is kiderült, hogy született ilyen döntés, a piaci korrekció a forintot újra a 286-os szint alá vitte. Ma reggel az enyhén optimista hangulatban a forint is erősödéssel nyitott, de fontos hazai adatok, hírek híján ma is megyünk az árral.

EUR/USD (1,2440 – 1,2560): A piacok optimizmusa egyre fogyatkozik a hétvégi EU csúccsal kapcsolatban. A tegnapi, rosszul idézet Merkel nyilatkozat hatására fél százalékos dollárerősödéssel reagált a piac, de még így is maradt a kereskedés az eddig erre a hétre jellemző 1,2450-1,2550-es sávban. Az EU és az ECB vezetői kidolgoztak egy négypontos javaslatcsomagot, de ezt a németek ilyen formában nem támogatják.

Ma a Merkel-Hollande duó felkészülési egyeztetést tart a Diadal-ív árnyékában, holnapi EU-s találkozójuk előtt. A francia rezsimváltás óta kevesebb az egyetértés, de több az egyeztetnivaló az eurózóna két vezető országa között. A hét hátralevő részében ezek az események uralják majd a hangulat alakulását, de lesznek adatok az USA-ból is, amire szintén figyelni kell.

CHF/HUF (237,00 – 240,00): Ma sem tudunk sok újat írni ebben a devizapárban. Hogy miért nem? Tessék megnézni az EUR/CHF elmúlt negyedéves grafikonját! Egy valamirevaló kórházsorozatban őrült szaladgálásba kezd legalább két tucat orvos, ha a szívritmus monitor ilyen képet mutat. Így továbbra is az EURHUF kereszt alakulása viszi a hátán a frank-forint páros mozgását is.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Seszták Miklós (NFM), Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Az orvosok "őrült szaladgálásba" kezdenének, ha a frankárfolyamot látnák
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • ÁPRILIS 21. 19:57Idei mélypontján is járt ma a forint

 • ÁPRILIS 21. 07:22Javított az euróhoz képest a forint

  Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel: az euróhoz képest erősödött, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben gyengült.

 • ÁPRILIS 20. 06:40Átmeneti lehet a forint megingása

  Nem jött jól a forintnak a hosszú hétvége, hiszen a pangó piacon az idei év legmélyebb szintjére kalapálták le az euróhoz viszonyított árfolyamát. Tegnap azonban kezdett erőre kapni a magyar fizetőeszköz, annak ellenére, hogy az elemzők egy része már azt találgatta, hogy mikor lépi át a technikailag igen fontos 315-ös szintet. Szakértők szerint csak átmeneti megingásról van szó, hosszabb távon a magyar deviza visszakerül a korábban kialakult sáv erősebb oldalára. A forint értékvesztése beleillett a geopolitikai feszültségek következtében kialakult általános nemzetközi trendbe.

 • ÁPRILIS 19. 07:50Vegyesen indult a nap a forint piacán

  Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel: az euróhoz képest gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben enyhén erősödött.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér