VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Befektetési lehetőségek

A magyar államadósság az egyik legjobb befektetés Európában?
2014. október 25.

Az elmúlt években megnőtt a kelet-közép-európai kötvénypiac jelentősége, ugyanis a térségbeli államok relatív besorolása az euróövezettel szemben javult, a CDS-felárak pedig zsugorodtak. Az Erste Group kelet-közép-európai kötvényekkel foglalkozó legfrissebb elemzése szerint idén elsősorban a kelet-közép-európai államkötvények emelkedtek ki a legjobban teljesítő európai eszközök közül. A bankcsoport MTI-hez eljuttatott elemzése szerint ennek oka, hogy a kelet-közép-európai államkötvények hozama a fundamentumaikhoz, illetve besorolásukhoz képest magas, piaci volatilitásuk viszont historikusan alacsony.

Ezek az idén a legkedveltebb befektetések
2014. október 16.

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) adatai szerint több mint 60 milliárd forint áramlott szeptemberben is a befektetési alapokba, ez a jegybanki adatok szerint zsinórban már a 30. hónap, amikor tőkebeáramlást tapasztalhatnak az alapok.

Változatlanul konzervatív befektetéseinél a hazai lakosság
2014. október 7.

Az MNB adatai szerint a lakossági vagyon a válság kitörése óta egyre nő, és idén az első félévben az adósságok levonása után már 11 százalékkal több pénze maradt a lakosságnak, mint egy évvel korábban. Ez a kedvező folyamat a lakossági hitelek rendezését, illetve a kormányzati energiaár-csökkentéseket követően tovább gyorsulhat.

Emelkednek a tőkebefektetések
2014. október 6.

Az idei első felében 15 százalékkal emelkedett tőkebefektetések volumene globálisan a DTZ új elemzése szerint. Ez a legmagasabb arány a tanulmány 2009-es kezdete óta. Összességében az ázsiai és amerikai piacokon volt a legmagasabb növekedési szint az elmúlt hat hónap során. A befektetési alapok új tőkebefektetései főként az európai piacokra irányultak, a teljes volumen 52 százalékát kitéve. A hirtelen megugró aktivitás az ingatlanpiacon két szempontból is jelzésértékű: a jó befektetési termékek elérhetősége limitált, és a kivárási időszaknak vége.

Rossz hírt kapott Európa
2014. október 6.

Októberben már a harmadik egymást követő hónapban, ráadásul a vártnál nagyobb mértékben csökkent a berlini Sentix befektetési tanácsadó vállalat euróövezeti befektetői hangulatindexe: 2013 májusa óta a legalacsonyabb értékre, mínusz 13,7 pontra esett az előző havi mínusz 9,8 pontról.

Menekülnek az orosz piacról
2014. október 6.

Már magyar alapok is vesznek ingatlant
2014. szeptember 28.

Másfél éve még azt mondták az ingatlanbefektetők, hogy Magyarország nincs a térképen. Ma már szó sincs erről, hiszen egyre nő az érdeklődés a magyar piac iránt. Régiónk azt követően került előtérbe, hogy összeomlott az orosz piac.

Kerüljük a nagy kockázatot a pénzügyeinkben
2014. szeptember 11.

A válság utáni években megváltozott az emberek viselkedése a pénzügyi termékekkel kapcsolatban: elterjedt a kockázatkerülő magatartás, miközben a költségek átláthatósága, a termékek rugalmassága felértékelődött – derült ki az ING Biztosító és a Gfk Hungária 2013-as ügyfélkutatásának eredményeiből.

Trükközhettek az állampapírokkal
2014. szeptember 10.

A kisbefektetők zsinórban 29 hónapon keresztül mindig több pénzt fektettek magyar állampapírba, mint amennyit kivontak ebből az eszközből. A Kamatozó Kincstárjegy kamatát már keveslik, a Bónusz és a Prémium államkötvények java az intézményekhez került.

Extra magasak a betétkamatok
2014. szeptember 3.

Nagy a nyomás az akár 3 százalékos betétkamatot is kínáló lakástakarékokon, hiszen a piaci hozamok már ez alatt vannak. A hitelintézetek kitartanak a termék mellett, de az ügyfeleket próbálják az alacsonyabb kamatú konstrukciók felé terelni.

 
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Tüntetés az internetadó ellen 2.0 - Fotó: Kallus György

 • Tüntetés az internetadó ellen - Fotó: Kallus György

 • Áder János államfő felszólalt az Országgyűlés plenáris ülésén - Fotó: Kallus György

 • Megnyílt a EuroFinance konferencia és kiállítás Budapesten - Fotó: Kallus György

 • Az Országgyűlés plenáris ülése - Fotó: Kallus György

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő

MOL

2014. október 31. 09:37
11 595
0.26%
A BÉT információi alapján az adatokat a Magyar
Vendor szolgáltatja.15 perccel késleltetett adatok!

MOL

11 595

RICHTER

3 770

OTP

4 051

MTELEKOM

338

Időjárás

Budapest

közepesen felhős
11 °C
2 °C
Időjárás előrejelzés »