Turizmus

Vörösboros fügés dió lett a Balaton fagyija 2024-ben

A balatongyöröki Promenád kávéház Balatoni Mámor nevű vörösboros fügeöntetes diófagylaltja nyerte meg a XI. Balaton Fagyija választást. A Balaton Fagyija 2024 választáson egy balatonfüredi, egy balatonmáriafürdői és egy veszprémi fagyizó kreációja kapott különdíjat. A Balatoni hekkel idén nem tarolt a tavalyi sajtos-tejfölös lángosos fagyival különdíjas cukrászda.

Megválasztották a Balaton fagyija 2024 cím nyertesét, amely a balatongyöröki Promenád kávéház Balatoni Mámor nevű vörösboros füge öntetes diófagylaltja lett.

Balaton fagyija
A Balaton fagyija 2024 verseny nyertes kreációja / Fotó: Sándor Tünde / Világgazdaság

A tavalyinál is több fagylaltkreációval neveztek be a Balaton fagyija versenyre a tó környéki települések cukrászdái a Balatoni Turizmus Szövetség által kiírt idei versenyre. A XI. Balaton fagyija választáson 24 pályamű közül választotta ki a zsűri a legjobbakat.

A Balaton fagyija 2024 nyertese a balatongyöröki Promenád kávéház Balatoni Mámor nevű vörösboros fügeöntetes diófagylaltja lett.

Most választják meg a Balaton idei fagyiját

Kéttucatnyi fagylaltkreációt neveztek be a Balaton környéki cukrászdák a Balaton fagyija 2024 versenyre. A Balatoni Turizmus Szövetség által tizenegyedik alkalommal meghirdetett versenyen tavaly a balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövisesmangó-sörbetje nyert, az akkori verseny különdíját a sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyi kapta. A máig kasszasiker lángosos fagyi megalkotója, a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó idén a balatoni hekket is benevezte a versenyre. Hamarosan kiderül, melyik lesz a Balaton fagyija 2024-ben.

Különdíjas fagyiból három is van idén

  • az első különdíjat a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó Fűszeres nyári este nevű fagylaltja,
  • a másodikat a balatonmáriafürdői Pingvin fagyizó és cukrászda CsuDIjÓ nevű, ugyancsak diós fagyija,
  • a harmadikat pedig a veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó Pesztós ricotta zamatos fügével címen benevezett fagylaltja nyerte.
Balaton fagyija
A nyertes és a zsűri a Balaton fagyija idei versenyén / Fotó: Sándor Tünde / Világgazdaság

Tavaly egy sajtos-tejfölös lángos fagyi lett a verseny különdíjasa, az idén benevezett balatoni hekk fagyi azonban most nem aratott osztatlan sikert a zsűri körében.

 

 

Balaton fagyija Füge Fagyiudvar és Kávézó Pesztós ricotta zamatos füg Pingvin fagyizó
Kapcsolódó cikkek