Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 1. 18. 13:36|Utolsó módosítás: 2016. 1. 18. 13:56|VG | Vállalatok » Egészségügy

Tovább bővül a magánkórház

A teljesen felújított Róbert Károly Magánkórház az elmúlt 8 évben 4 milliárd forintot spórolt meg az OEP számára.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Privát egészségügyi szolgáltatóként lehet nyereségesen
működni Magyarországon a megfelelő üzletpolitikával és üzemmérettel – hangsúlyozta Lantos Csaba , a Róbert Károly Magánkórház többségi tulajdonosa pénteki sajtótájékoztatóján. Az intézmény tavaly nettó 1,3 milliárd forint árbevétel mellett 50 millió forintos nyereséget ért el, az idén 1,5 milliárdos forgalomra számítanak. „Noha nyereségesebb üzletekhez szokott hozzá, ám hosszabb távon – az évi 15-20 százalékos piaci növekedést látva – bízik a megtérülésben” – tette hozzá az OTP egykori vezérigazgató-helyettese.

"A Telki Kórház Kft. 1200 négyzetméteres rendelőintézetének tavalyi megvásárlásával – amely már Róbert Rendelő néven működik –, a Róbert Kórház a legkomplexebb egészségügyi szolgáltatást nyújtó magyarországi magán-egészségügyi intézmény lett” –  mondta Lantos Csaba. Az elmúlt két év során 4000 négyzetmétert érintő felújítás zajlott le a  privát kórházban, ahol ezzel együtt az elmúlt 8 évben összesen 1 milliárd forint beruházást hajtottak végre. Tavaly a két intézmény együttes árbevétele megközelítette az 1,6 milliárd forintot, és az idénre 15 százalékos bővülést terveznek.

Az 55 ágyas magánkórházban jelenleg 160 orvos és több mint 100 egészségügyi munkatárs dolgozik. „Indulásunk óta egy nagyvárosnyi ember meggyógyult, és egy kisvárosnyi ember megszületett az intézmény falai között” – hangsúlyozta Lantos Gabriella, a magánkórház operatív igazgatója. Számításaik szerint – az évente legalább 15 százalékkal növekvő betegforgalomnak köszönhetően – 8 év alatt összesen 4 milliárd forintot takarítottak meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számára, vagyis eakkora értékű szolgáltatást nyújtottak az állami finanszírozás helyett. Az idei tervek szerint tovább bővül a szolgáltatás gasztroenterológiai, kardiológiai, gyermek-járóbeteg és esztétikai helyreállító sebészeti részleggel.

A felújításra egyébként azért volt szükség, mert a magán-egészségügyi szolgáltatókhoz forduló betegek elvárásai sokat változtak az elmúlt időszakban – mondta Lantos Gabriella. A páciensek ma már teljes körű szolgáltatást szeretnének, nem csupán egy konkrét orvosi vizsgálatot, hanem elvárják a teljes kivizsgálási és gyógyítási út megszervezését és lebonyolítását, mindezt otthonos környezetben. Ennek megfelelően újították fel a meddőségi központot és a szülészeti osztályt, emellett az új műtőblokkokon kívül 3 csillagos hotel színvonalú, 1-2 ágyas szobákat, illetve új ügyfélkapcsolati rendszert alakítottak ki.

A magán-egészségügyi piac javuló kockázati megítélését jól mutatja az is, hogy   a beruházásért 5-6 bank között folyt éles verseny. Végül a CIB nyert, amely a jegybank növekedési hitelprogramjának keretében nyújtott hitelt. „A bankok számára a legnagyobb kockázatot általában a tulajdonos és a menedzsment jelentik, ami a Róbert Kórház esetében inkább garanciának számított, emellett az innovatív megoldások és az ügyféligények pontos felmérése is vonzotta a CIB-et” – fejtette ki Szabados Richárd, a pénzintézet kkv-üzletágának vezetője.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Tovább bővül a magánkórház
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Gazdasági csúcstalálkozó: Csúcsvezetőknek!

 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér