Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 1. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 2. 1. 15:33|Csabai Károly | Vállalatok

Február végén foglalhat állást az MNB-fb

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az önmagának megszabott január végi határidőre végzett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ingatlanvásárlásainak érdemi vizsgálatával Nyikos László, az MNB hatfős felügyelőbizottságának (fb) jobbikos delegáltja – közölte a Világgazdaság érdeklődésére az érintett. A helyszíni vizsgálatok és az ellenőrzöttektől bekért dokumentumok alapján mintegy 50-60 oldalas jelentést tesz le az fb asztalára, s Nyikos szeretné, ha azt az ellenőrző testület a február 26-án esedékes ülésén megtárgyalná.

Az MNB igazgatósága 2013-ban különített el 90 milliárd forintot ingatlancélokra, ebből 50 milliárdot vásárlásra, 40 milliárdot pedig felújításra. Ennek mintegy felét már elköltötte, olyan patinás épületekre, mint a belvárosi Eiffel Palace irodaház, a tiszaroffi Borbély-kúria, az egykoron a Luxus Áruháznak helyet adó Vörösmarty téri Kasselik-ház, a volt Lónyay-villa a budai Várban, az egykori Várkert kaszinó, egy svábhegyi luxuskastély és egy Úri utcai műemlék épület. Ezek közül csak az Eiffel Palace-t, a tiszaroffi és a svábhegyi kastélyt tartotta meg a jegybank, a többi ingatlant továbbpasszolta a mintegy 265 milliárd forinttal gründolt fél tucat Pallas Athéné alapítványának.

Az Eiffel Palace tűnik a legjobb befektetésnek, hiszen az MNB közlése szerint az teljes egészében megtelt, ami a 70-80 százalékos átlagos hazai irodabérleti kihasználtságot tekintve figyelemre méltó. Csakhogy a patinás épületben a jegybank elsősorban saját szervezeti egységeit, valamint az érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságokat helyezte el, még ha mellettük a korábban kötött bérleti szerződések nyomán számos külsős bérlő is helyet kapott. Mindenesetre a frissített vagyonértékelés szerint a belvárosi irodaház piaci értéke mintegy 6 százalékot emelkedett a tavalyi évhez képest – közölte az MNB.

További két ügyet vesz górcső alá az fb a tavaly szeptember végén kidolgozott munkaterve alapján. Az alapítványok létrehozatalának körülményeire, jogszerűségére vonatkozó vizsgálatot Madarász László, a Fidesz, a 2018 végéig 100 millió eurós keretösszegű műkincs-vásárlási Értékprogramét pedig Szényei Gábor András, a KDNP delegáltja irányítja. Ők az fb titkárságán keresztül azt közölték: a vizsgálatok lezárultát követően tájékoztatnak az ellenőrzés megállapításairól.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Február végén foglalhat állást az MNB-fb
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • FEBRUÁR 23. 13:16Kezdődik a lomtalanítási szezon Budapesten

  Pénteken, elsőként az V. kerületben megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás Budapesten - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. csütörtökön.

 • FEBRUÁR 23. 12:10Az IT-szektort és a feldolgozóipart érinti leginkább a munkaerő hiánya

  Egyre intenzívebb verseny indult a munkaerőért Magyarországon - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Piac és Profit, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Munkaerő - 2017 címmel rendezett konferenciáján.

 • FEBRUÁR 23. 11:54Több mint ezer cég kaphat 9 milliót

  Nem túlzás azt állítani, hogy 2022 végéig 1200 vállalkozás fog állami tőkéhez jutni – állítja a Hiventures Zrt. befektetési vezérigazgató-helyettese, Katona Bence.

 • FEBRUÁR 23. 10:41Ilyen évre számít a Magyar Telekom

  Tovább erősödik a verseny a magyar távközlési piacon, és részben ez az indoka annak, hogy az idén a Magyar Telekom kisebb bevételt és eredményt vár.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Demonstráció az Alexandra áruház előtt Fotó: Móricz-Sabján Simon

 • Jégzajlás a Tiszán

 • EU-csúcs Máltán 2017. február 3-án. Fotók: MTI

 • Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapesten - Fotó: MTI

 • Ezrek tüntetnek országszerte Donald Trump bevándorlást korlátozó rendelete ellen. Fotók: AFP

 • Ismét rengett a föld Olaszországban - fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér