Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 4. 19. 06:40|Diószegi József | Vállalatok » Infokommunikáció

Nagy változásokat indíthat el a Vodafone és a Digi

A hírközlési piacon tapasztalható árváltozás-tendencia mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek szempontjából nézve kedvező, és igazolja, hogy működik a piaci verseny – mondta a Világgazdaságnak Kis Gergely.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. partnere arra számít, hogy az adatátvitel bitre vetített ára a következő időszakban továbbra is csökkenni fog, miközben az ügyfelek egyre nagyobb sávszélességű szolgáltatásokhoz juthatnak. Minderről annak kapcsán nyilatkozott, hogy a KSH árstatisztikái szerint az elmúlt évben csekély mértékben, 1,1 százalékkal nőttek a hírközlési szektorban az árak.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. partnere arra számít, hogy az adatátvitel bitre vetített ára a következő időszakban továbbra is csökkenni fog Kép: MW
A tavalyi kismértékű árnövekedés elsősorban a 2015 közepén a mobilhang- és internetszolgáltatás körében lezajló, átfogó áremelések áthúzódó hatásából eredt, a tárgyévi piaci folyamatok minimális hatást gyakoroltak az árindexre – indokolták a drágulást a statisztikusok. Tavaly a legnagyobb árváltozást az egységes Eurotarifáról a szabályozott európai roamingtarifára történő áttérés okozta. Ennek hatására az előfizethető mobiltelefon-díjcsomagok döntő többségénél csökkentek a roamingpercdíjak. Ez az áresés azonban összességében nem gyakorolt jelentős hatást az ágazati árszínvonalra, mivel a hazai telefonálási szerkezetben csekély a roaming részaránya.

A roamingdíj csökkenésén kívül két vezetékes szolgáltató – a UPC és az Invitel – változtatott telefonos tarifáin. A távközlési szolgáltatások kínálatában tavaly a legjelentősebb változtatások többségét egyetlen hírközlési társaság hajtotta végre: a 2016-ban bevezetett 71 telefon- és internetdíjcsomag háromnegyede a Vodafone-hoz kötődik. A 71 új csomaggal szemben 60-at zártak le – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elemzéséből.

A Telenor a mobilhangajánlatainak összetételét alakította át, a Magyar Telekom pedig új internetcsomagokat dobott piacra és régi mobiltelefon-csomagokat vont ki az értékesítésből. Az Invitel vezetékestelefon- és internetkínálatának palettáját rendezte át, a UPC viszont nem változtatott szolgáltatási portfólióján. Terjedő tendencia, hogy a szolgáltatók több adattartalmat nyújtanak díjcsomagban foglalt forgalom, opciók vagy akciók keretében, akár változatlan árért is.

A szakemberek szerint a következő három-négy évben a VODAFONE és a Digi indukálja a legnagyobb változást. Az előbbi mint Európa legnagyobb mobilszolgáltatója várhatóan Magyarországon is belép a vezetékes piacra, részben költséghatékonyság szempontjából, másrészt ezáltal mindazokat – vezetékes és mobilhang-, adat- és televíziós – a szolgáltatásokat képes lesz nyújtani, amelyeket a Telekom. A Vodafone lépése nem lenne meglepő, hisz ahol jelen van, valamilyen módon beszáll – például a hálózatok felvásárlásával – a vezetékes szolgáltatások piacára. A Digi pedig előbb-utóbb megjelenik a mobilpiacon. A várakozások szerint a mobilpiacon „fapados” szolgáltatóként indul, és saját ügyfélkörében népszerű lesz. Mind a Digi, mind a Vodafone lépései várhatóan hatással lesznek a teljes piacra, vagyis a többi szereplő árazásaiban is érzékelhető hatást érnek el.

Magyar Telekom Nyrt. - az elmúlt évek árbevétele


Vodafone Magyarország zrt. - az elmúlt évek árbevétele


UPC Magyarország Kft. - az elmúlt évek árbevétele


INVITEL Zrt. - az elmúlt évek árbevétele


A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Nagy változásokat indíthat el a Vodafone és a Digi
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér