Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

|Utolsó módosítás: 2007. 12. 6. 00:00| | Vállalatok » Ingatlan
Bevásárlóközpontokat és irodákat fejleszt a HB Reavis Group Magyarországon

Szlovák versenytárs érkezett

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Elsősorban bevásárlóközpontokat és irodaparkokat szeretne építeni Magyarországon a térség egyik legfontosabb ingatlanfejlesztője, a tisztán szlovák magántulajdonban lévő HB Reavis Group. Radnóty Zoltán, a csoport magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: már meglévő központok is érdeklik a céget, de az eddig vizsgáltak műszaki szempontból sem alkalmasak arra, hogy tőkét fektessenek be a megvásárolásukra, később a felújításukra.
Megerősítette ugyanakkor, hogy a pozsonyi székhelyű társaság előrehaladott tárgyalásokat folytat egyes területek megvásárlásáról, az első nagyobb projekt bejelentésére rövidesen sor kerülhet. „A kereskedelmi célú, nagyléptékű ingatlanfejlesztés sajátosságaiból adódóan működésünk első hosszabb időszakát a megfelelő építési területek beazonosítása és megvásárlása jelenti. Párhuzamosan tárgyalunk több fejlesztés lehetőségéről is. Számos területre és projektre vonatkozó megkeresést kaptunk – és reményeink szerint fogunk is kapni – az ingatlanszakma legkülönbözőbb hazai szereplőitől” – fűzte hozzá a vezető.
A HB Reavis az irodai szegmensben elsősorban A kategóriás, nagyméretű irodaparkokat kíván felépíteni. A társaság előrejelzése szerint a magyar irodapiac a következő években jelentős átrendeződés, a korábbinál jóval erőteljesebb szegmentáció előtt áll, e folyamatban a HB Reavis is aktív szereplőként kíván részt venni. A tervek között elsősorban budapesti irodaparkprojektek szerepelnek, de egyes vidéki nagyvárosokban – valószínűleg bevásárlóközpont-fejlesztések kiegészítéseként – szintén várható ilyen jellegű fejlesztés.
Bevásárlóközpontok fejlesztésével a HB Reavis budapesti és vidéki célpontokat egyaránt megcéloz. Budapesten a Hungária-gyűrűn belül található, illetve dél-budai területek számítanak elsődleges célpontoknak, ahol egyaránt tervezik elegáns, központi elhelyezkedésű, valamint kisebb vonzáskörzetű, egy adott környék számára kialakított bevásárlóközpontok megvalósítását is. Vidéken elsősorban nagyobb városokban kívánnak központi elhelyezkedésű bevásárló-, sport- és szórakoztatócentrumokat kialakítani.
A HB Reavis Group 1993-as megalakulása óta eddig összesen 770 millió euró értékben fejlesztett ingatlanokat – elsősorban Szlovákiában és Csehországban –, jelenleg közel félmilliárd euró értékű a folyamatban lévő projektjeinek értéke. A fenti két országot hazai piacként kezeli a társaság. A jelenlegi portfólió összesen 353 ezer négyzetméternyi üzleti célú ingatlant (elsősorban bevásárló- és szórakoztató-központokat, illetve iroda- és logisztikai épületeket) tartalmaz. A társaság lakóingatlan-fejlesztésekkel és szállodafejlesztéssel csak multifunkcionális ingatlanfejlesztések keretében kíván foglalkozni.
A szlovák magánszemélyek tulajdonában lévő cégcsoport Magyarországon kívül a közelmúltban Romániában, Horvátországban, Ukrajnában és Lengyelországban is megkezdte piaci terjeszkedését. A csoport ezenkívül vizsgálja a lehetőségeket Bulgáriában és Szerbiában is, de egyelőre nem ezek az országok állnak figyelme középpontjában. A HB Reavis nem minden kül-
piacán ragaszkodik a teljes tulajdonú társasággal való megjelenéshez, más partnerek bevonását is elképzelhetőnek tartja. VG

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Szlovák versenytárs érkezett
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 22. 09:03Itt a tavasz, felpörgött a lakáspiac

  Március első három hetében ugrásszerűen, éves szinten 23 százalékkal emelkedett az eladó lakások iránt érdeklődők száma – derül ki az ingatlan.com több mint 30 ezer magánhirdetésen alapuló elemzéséből.

 • MÁRCIUS 21. 13:59Már nem a Belvárost keresik a befektetők

  Jelentős eltérések alakultak ki az év elején a lakásvásárlások célja alapján a fővárosban - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján.

 • MÁRCIUS 21. 11:50Olvad a különbség az új és a használt lakások ára között

  Hiába emelkedik tovább az új építésű lakások ára, a használtaké kissé gyorsabban növekszik, ezzel mérséklődik az árkülönbség a két kategória között – derül ki az Otthontérkép legújabb felméréséből.

 • MÁRCIUS 21. 08:25Nem ügyelnek az ingatlanvásárlók az energiahatékonyságra

  Vajon mennyire vált fontossá az emberek számára az energiatakarékosság, figyelnek-e rá lakásvásárlásánál, és mennyire hajlandóak megfizetni az árát? Ennek a kérdésnek járt utána a Balla Ingatlan ügyvezetője.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér