Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

|Utolsó módosítás: 2007. 12. 11. 00:00|VG-ÖSSZEFOGLALÓ | Vállalatok » Ingatlan
Utolsó roham indulhat a szabad fejlesztési területekért a főváros északi részén

Telekmustra a Külső Váci úton

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Váci út – a pesti oldal egyik legfontosabb, az északi agglomeráció felé vezető útvonala – ingatlanpiaci pozíciója az elmúlt években teljesen átértékelődött. A belső részek felfutása után mára a Külső Váci út telkei iránti kereslet is jelentősen megélénkült. Tudomásunk szerint itt a jövőben inkább a kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet végző cégek igyekeznek jó pozíciókat kialakítani, de még mindig van hely irodaházaknak is.
A kimagaslóan jó közlekedési adottságoknak (metróvonal, Árpád híd és Hungária gyűrű közelsége), illetve a nagyszámban jelen lévő fejlesztési lehetőségeknek köszönhetően a Váci út XIII. kerületi szakaszán Budapest legjelentősebb irodafolyosója alakult ki az ezredfordulót követően. A sikeresen lezárt irodafejlesztési projektek és az ezek által generált további telekvásárlások hatására a Váci út belső szakaszán az árak folyamatosan emelkednek, a Hungária körúton belüli szakaszon pedig gyakorlatilag már nem is találni elérhető fejlesztési lehetőséget – fejtette ki Salamon Adorján, az Eston International elnök-vezérigazgatója.
Utalt rá, hogy az emelkedő árak az alulhasznosított telkek – amelyeken mindössze egy- vagy kétszintes épület áll – tulajdonosait arra ösztönzik, hogy a még megmaradt ingatlanokat a jelenlegi, nagyon vonzó szinteken értékesítsék. Az Eston International tanácsadói szerint ez a döntés mindenképpen racionálisnak tekinthető, hiszen az irodapiaci ciklus jelenleg tapasztalható felívelése, illetve az irodaprojektek értékesítésénél megfigyelt, nyugat-európaihoz szintekhez közelítő hozamok alapján további jelentős áremelkedés rövid távon nem valószínű.
A Váci út külső, IV. kerületi szakaszán folyamatos a jó kiskereskedelmi telkek iránti kereslet. A Váci út belső, illetve a XIII. kerület egyéb részeiről kiszoruló cégek számára ideális helyszín, a Megyeri híd (M0-s Duna-híd) 2008. év végi várható átadásával pedig tovább növekedhet az útszakasz kereskedelmi értéke.
Az Eston közreműködésével a közelmúltban két ügyletet is kötöttek a területen. Az egyiknél a vevő, az Autó-Fort a Váci út belső részén működő autókereskedésének kiváltására vásárolta meg a korábban is autószalonként és szervizként szolgáló Külső Váci úti ingatlant. A másik ügyletnél az Eston szintén a gépkocsi-kereskedelemhez kapcsolódó profilú cég képviseletében nyújtott ingatlan-tanácsadói szolgáltatásokat egy telephely megvásárlásánál.
Természetesen nem mindegy, mennyire sikerül jól pozicionálni a leendő irodaházakat ebben a térségben. „Ha összejön, akkor az új építésű A kategóriás irodaterületek 80 százalékát akár 6-12 hónapon belül bérbe lehet adni Budapesten” – véli a Colliers International nemzetközi ingatlanügynökség. A társaság utalt rá, hogy az irodaterületek értékesítésével, bérbeadásával megbízott nemzetközi ingatlanügynökségeknek a bérlők mellett a jövőbeni befektetők érdekeit is szem előtt kell tartaniuk a bérlői öszszetétel kialakításában. „Az irodaházak ma azok közé a jövedelemtermelő ingatlanok közé tartoznak, amelyek iránt befektetői oldalról nagyobb a kereslet, mint a kínálat” – nyilatkozta Vajda Tibor, a cég irodaüzletágának magyarországi társigazgatója.
Egy átlagos méretűnek mondható, 15 000 négyzetméteres, A kategóriájú irodaház esetében ma hat-tíz bérlővel lehet számolni. Az ügynökség figyelme először is egy-két domináns, emblematikus társaság felé irányul (cégenként 2000-5000 m2 foglalással számolva), ezt követően a fennmaradó területek értékesítésénél figyelembe veszik, milyen kiegészítő tevékenységet végző cégek jöhetnek még szóba (ezek igényeit jellemzően 300-500 négyzetméteres foglalástól tudják kielégíteni).

Drágulhat a díj

Budapesten az irodák átlagos kihasználtsága 80 százalék körüli, szemben a környező országok fővárosaiban mért 90-nel.
Az előrejelzések szerint az év végéig mintegy 400 ezer négyzetméter új irodaterületet adnak át a beruházók – mondja az Ecostat. Rövid távon a minőségi irodák kínálata inkább rontja, mint javítja a kihasználtságot.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Telekmustra a Külső Váci úton
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 22. 09:03Itt a tavasz, felpörgött a lakáspiac

  Március első három hetében ugrásszerűen, éves szinten 23 százalékkal emelkedett az eladó lakások iránt érdeklődők száma – derül ki az ingatlan.com több mint 30 ezer magánhirdetésen alapuló elemzéséből.

 • MÁRCIUS 21. 13:59Már nem a Belvárost keresik a befektetők

  Jelentős eltérések alakultak ki az év elején a lakásvásárlások célja alapján a fővárosban - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján.

 • MÁRCIUS 21. 11:50Olvad a különbség az új és a használt lakások ára között

  Hiába emelkedik tovább az új építésű lakások ára, a használtaké kissé gyorsabban növekszik, ezzel mérséklődik az árkülönbség a két kategória között – derül ki az Otthontérkép legújabb felméréséből.

 • MÁRCIUS 21. 08:25Nem ügyelnek az ingatlanvásárlók az energiahatékonyságra

  Vajon mennyire vált fontossá az emberek számára az energiatakarékosság, figyelnek-e rá lakásvásárlásánál, és mennyire hajlandóak megfizetni az árát? Ennek a kérdésnek járt utána a Balla Ingatlan ügyvezetője.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér