Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 1. 12. 05:00|Utolsó módosítás: 2017. 1. 12. 07:00|Diószegi József | Vállalatok » Ipar

Száz új busz érkezik az egykori Volánokhoz

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A győri Kravtex Kft. nyert a Volán Buszpark Kft. pályázatán, úgyhogy az autóbuszgyártással is foglalkozó vállalkozás hatvan normál padlós szóló- és negyven alacsony padlójú buszt szállíthat az egykori Volán-cégeknek – derül ki az Európai Unió hivatalos lapjából, a TED-ből. A hétmilliárd forintos beszerzést pénzügyi lízinggel valósítja meg a Volánok beszerzéssel foglalkozó társasága, a finanszírozó a Budapest Lízing Zrt. A szerződést tavaly decemberben írták alá, és információink szerint az első buszok már meg is érkeztek a regionális közlekedési központokba, vagyis az egykori Volánokhoz.

A Kravtex tavaly 116 autóbuszt szállított le, ebből 113-at a Volánoknak. Az elmúlt időszakban évente 100-120 autóbuszt gyártottak a cég mosonmagyaróvári üzemében, amelynek területét 5600 négyzetméterrel több mint 16 ezer négyzetméterre növelték.

A tavalyi beruházás közel 600 millió forint saját forrásból valósult meg, és számottevően növeli a cégcsoport gyártókapacitását. A beruházás lezárását jelentő eseményen hirdette meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a nemzeti autóbuszgyártási stratégiát, amely részben az egykori Volánok elöregedett járműparkjának frissítését célozza meg hazai gyártású buszokkal, és több ezer hazai gyártmányú autóbusz beszerzését vetíti előre a következő évekre.

A kibővített mosonmagyaróvári gyárban néhány éves felfutást követően akár ötszáz Credo autóbusz is készülhet majd évente – ami több száz új munkahelyet teremthet –, ennek azonban nagyon fontos feltétele a hosszabb távú, kiszámítható belföldi megrendelésállomány, ezért ez a szám egyelőre csak elméleti. (Tavaly alig több, mint 400 új busz kelt el Magyarországon.)A Credo buszok 70–85 százalékos magyar hozzáadott értéke a Kravtex szerint a legmagasabb a hazai gyártmányok között. Az említett kapacitásbővítés mellett műszaki fejlesztést is végrehajtottak a Kravtexnél, elkészült az első nyújtott, 13 méter hosszú Credo szólóbusz is. A napokban kezdték tesztelni a 13 méteres elővárosi buszt, amelynek városi változatán is dolgoznak, és várhatóan februárban mutatják majd be.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Száz új busz érkezik az egykori Volánokhoz
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • JANUÁR 17. 11:05Európa tetején a magyar autópiac

 • JANUÁR 16. 09:02Év végén megtorpant az építőipar

  2016 novemberében az építőipari termelés volumene 14,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés mindkét építményfőcsoportban csökkent: az épületek építése 2,5, az egyéb építményeké 25,7 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján novemberben az építőipar termelése 1,7 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest.

 • JANUÁR 16. 05:00Országreklám nélkül nem jönnek a vendégmunkások

  Intenzív gépesítéssel és két-háromezer legálisan foglalkoztatható külföldi vendégmunkással biztosabban tudná teljesíteni a hirtelen megugró megrendeléseket a magyar építőipar, amely hiába várja az ukránokat

 • JANUÁR 13. 12:46Paks is megdrágulhat

  Az acélpiacon ma már a kínaiak diktálnak, a büntetővámok és az állami támogatások dzsungelében az árak is keresik a helyüket. A paksi atomerőmű építéséhez szükséges orosz acél drágulása is küszöbön áll.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Beköszöntött az extrém hideg Európa városaiba - Fotó: MTI, AFP

 • Olimpia 2024 - Legfrissebb látványtervek. Fotó: MTI

 • Tömegbe hajtott egy teherautó a berlini karácsonyi vásáron Fotók: AFP

 • Már osztják az Erzsébet-utalványokat Fotók: MTI

 • Lemondott Matteo Renzi Fotók: AFP

 • Meghalt Fidel Castro - Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér