Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 2. 15. 09:08|Utolsó módosítás: 2017. 2. 15. 09:46|Világgazdaság Online | Vállalatok » Kereskedelem

Májusban nyílik meg az új IKEA Soroksáron

Várhatóan májusban nyílik meg Soroksáron az új IKEA áruház. A 17 milliárd forintos beruházással készülő új kereskedelmi egység 280 új munkahelyet teremt.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Jó évet zárt tavaly a 28 országban 340 áruházzal működő az IKEA csoport. 2016-ban a 34 milliárd eurót is meghaladta az árbevétel, amely 7 százalékos növekedést jelent 2015-höz képest. A növekedés részben az új áruházak megnyitásából fakad, 12 új áruházat nytottak a tavalyi év során.

Magyarországon is sokat profitált a svéd bútoráruházlánc a fogyasztás bővüléséből: 14 százalékkal, 54 milliárd forintra nőtt a két, már meglévő áruház árbevétele. 7,2 millió vásárló látogatta meg az IKEA magyar honlapját, 5 millióan pedig személyesen is meglátogatták valamelyik áruházat. Egyre többet is vásárolunk 16 700 forintra nőtt az átlagos költés, amely tíz százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Májusban nyílik meg az új IKEA Soroksáron Fotó: AFP
A legnagyobb növekedést az élelmiszerekhez kapcsolódó árucikkek forgalmazása terén érték el a magyar IKEA áruházak, ebben a szegmensben 24 százalékos volt a forgalomnövekedése. Az ehhez kapcsolódó konyhai bútorok, kiegészítők forgalma is meredeken emelkedett. Óránként egy konyhabútort értékesítenek a magyar áruházakban, évente tehát közel ötezret. A svéd húsgolyók is népszerűek a magyar fogyasztók körében: az IKEA áruházakban tavaly egymillió adag ételt szolgáltak fel 850 ezer vásárlónak. A növekedés azonban a jelenlegi keretek között már kezdi elérni a határait: kissé szűk a két áruház.

Ezért az IKEA is belép az online kereskedelembe: első lépésben a hagyományos és digitális csatornák integrálása zajlik le. Beindul a click and collect (c&c) szolgáltatás, február közepétől az áruházban átvehető lesz az online megrendelt termék, az év folyamán pedig, várhatóan a nyár végén, az online megrendelt áruk házhozszállítása is megkezdődik az ország egész területén. A c&c szolgáltatás először a budaörsi áruházban lesz elérhető, háromezer forintos díjért.

Immár belátható időn belül, májusban megnyílik az újsoroksári IKEA áruház: 34 ezer négyzetméteren, mintegy 17 milliárd forintos beruházással. Az áruház teljes energiaigényét megújuló energiaforrások biztosítják: a fűtés-hűtés geotermikus erőforrás szolgáltatja, az elektromosságot napelemek biztosítják. A beruházás 280 munkahelyet teremt, az álláshelyek feltöltése most is zajlik.

- az elmúlt évek árbevétele


A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Májusban nyílik meg az új IKEA Soroksáron
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 23. 11:37Mást várnak már a fogyasztók, meg is érzi a piac

  A kiskereskedők nem mehetnek elég hamar elébe a fogyasztói elvárások változásainak. Ezek egyik mozgatórugója az autózási, közlekedési szokások átalakulása.

 • MÁRCIUS 23. 10:57Új irányba tart a Mol-csoport

  Az eddigiekhez képest új területeken is vezető, illetve meghatározó regionális szereplő kíván lenni a Mol csoport a nemrég elfogadott új, hosszú távú stratégiája szerint

 • MÁRCIUS 23. 09:00Közel öt százalékkal emelkedett a boltok forgalma

  2017. januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelenti a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • MÁRCIUS 23. 06:29Hosszabbított nyitva tartás lesz nagypéntek előtt és után is

  Mivel a nagypéntek a beszállítóknak is munkaszünet lesz, a készlethiány fejfájást okozhat az áruházláncoknak, de így is szinte garantált húsvétkor a rekordforgalom.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér