Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2010. 7. 1. 15:46|Utolsó módosítás: 2010. 7. 1. 15:57|Világgazdaság Online | Vállalatok » Kereskedelem

Új logisztikai központot hozott létre a Szentkirályi

Ünnepélyes keretek között adta át ma a Szentkirályi Ásványvíz Kft. telephelyén létesített Balogh Sándor Logisztikai Központot a két fővédnök, Dr. Becsey Zsolt, külgazdaságért felelős államtitkár és dr. Bábel Balázs, kalocsai érsek, valamint Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A 4 000 m2-es, 6 hektáron elhelyezkedő épület fél milliárd forintos beruházás eredményeként fél év alatt valósult meg. A bérelt raktárak kiváltásának céljából épített központtól hatékonyabb, gyorsabb és gazdaságosabb kiszállítást, a palackok sérülési kockázatának minimalizálását, valamint jelentős költségcsökkenést várnak. Az irodákat is magába foglaló raktárház kapacitását tekintve 5 millió liter ásványvíz tárolására alkalmas.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. vadonatúj logisztikai központját, amelyet a tulajdonos-ügyvezető Balogh Levente édesapjáról, Balogh Sándorról neveztek el, ma ünnepélyes keretek között avatta fel Dr. Becsey Zsolt, külgazdaságért felelős államtitkár és dr. Bábel Balázs, kalocsai érsek mint fővédnökök, valamint Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A 4 000 m2-es, 6 hektáron elhelyezkedő központ avatóján részt vett Szabó Gellért , Szentkirály polgármestere is.

Az előző években megnövekedett ásványvízkereslet miatt a Szentkirályi 2007-ben épített 3 000 m2-es üzem- és raktárháza már nem volt elegendő a palackok tárolásához, így távolabbi, bérelt raktárakat kellett igénybe vennie a társaságnak. A Balogh Sándor Logisztikai Központ kivitelezése 2009 év végén kezdődött, amelynek legfőbb célja az volt, hogy az eddig bérelt, nagy működési költségekkel járó raktárakat kiváltsák, és saját bázisa legyen a cégnek.

A több mint 500 millió forintos beruházást 75 százalékban bankhitelből és támogatott hitelből finanszírozta a vállalat, 25 százalékban pedig saját erőből fedezték. A központtól legfőképpen gyors, gazdaságos és hatékony kiszállítást, jobb szervezhetőséget, a palackok sérülési kockázatának csökkentését, jelentős költségmegtakarítást, továbbá még színvonalasabb elszámolási rendet várnak. A raktárházban jelenleg 6 000 raklap készáru, azaz 5 millió liter ásványvíz tárolása lehetséges egyidejűleg.

"A logisztikai központunk megvalósulása azért is boldoggá tesz, mert ez az egyre bővülő fogyasztói körnek és igényeknek köszönhető. Emellett persze mindig hangsúlyozom, hogy a környezetünk védelme rendkívül fontos, így ha elvettünk tőle valamit, azt adjuk is vissza a természetnek. Bár bővítési terveink között szerepel az is, hogy az épület területét 5 éven belül a kétszeresére növeljük, azt mondom: egy lépést tegyünk a beruházásért, de két lépést a környezetvédelemért. Ezt édesapám is így gondolná, ezért is méltó a központ az ő nevének viselésére.” – mondta Balogh Levente.

Az esemény egyik fővédnökeként Dr. Becsey Zsolt beszédében elmondta: „Az államnak vitathatatlanul vezető szerepet kell vállalnia abban, hogy a magyar kis- és középvállalkozások itthon és külföldön egyaránt boldoguljanak, hiszen ők a gazdaság igazi motorjai, miután a hazai munkahelyek 70 százalékát biztosítják a versenyszférában.” Majd Lezsák Sándor a magyar vállalkozói családokról beszélt és a cégalapító Balogh Sándorról osztott meg néhány gondolatot a résztvevőkkel.

A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Új logisztikai központot hozott létre a Szentkirályi
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér