Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2016. 2. 1. 17:45|Utolsó módosítás: 2016. 2. 1. 18:12|Diószegi József | Vállalatok » Közlekedés

Megkezdődött az M3-as metrókocsik felújítása

Elkezdődött az M3-as metrókocsik felújítása, a BKV pedig már a vágányok rekonstrukciójára készülve autóbuszokat szerez be.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Egy elromlott szerelvény miatt délelőtt sem járt egy ideig egy szakaszon a 3-as metró – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ez még inkább aktuálissá teszi a szerelvények felújítását, amelyek már meg is kezdődtek. Az első felújítandó szerelvényt januárban átadták a vállalkozónak – tájékoztatta a Világgazdaságot a BKK. Az ütemezésnél elsődleges szempont, hogy lehetőség szerint azokat a szerelvényeket adják munkába, amelyeknek a műhelyi felújítása már amúgy is esedékes.

A metrókocsik felújítására vonatkozó szerződés 2015. szeptember 11-én lépett hatályba. Az első szerelvények a szerződés hatálybalépését követően 16-18 hónap múlva megérkeznek, majd a prototípus szerelvények sikeres próbáit követően havonta két felújított szerelvény állhat forgalomba. A felújított járművek garantált élettartama 25 év. A 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény korszerűsítéssel egybekötött felújítására és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására vonatkozó pályázatot az egyetlen érvényes ajánlatot adó orosz Metrowagonmash nyerte 219,2 millió eurós ajánlattal. 

Forgalmi változásokra nem a metrókocsik, hanem az M3-as metróvonal infrastruktúrájának felújítása miatt kell számítani – közölte a BKK. A vonal rekonstrukciója még idén elkezdődik, jelenleg a munka előkészítése zajlik. A felújítás a tervek szerint három szakaszban és két ütemben valósulna meg. Az első ütemben az északi és déli szakasz, a második ütemben a középső – Lehel tér és Nagyvárad tér közötti – szakaszt építik át. Ezen időszakokban az utazóközönséget pótlóbuszok szállítják majd. Az első időszakban a vágányzár az északi és déli szakaszt érinti, ezzel egy időben a középső szakaszon a metrószerelvények üzemszerűen közlekednek.

A forgalom lebonyolítására a BKV 150 vadonatúj csuklós autóbuszt szerez be. A 2016. január 18-án lezárt tender első helyén a lengyel Solaris cég áll, az eredmény végleges kihirdetésére azonban még várni kell, mert az eljárás a moratóriumi szakaszban van, még bármelyik résztvevő élhet jogorvoslattal – közölte lapunkkal a BKV, amely az eljárás ezen szakaszában a vételárral kapcsolatosan nem tudott információt adni.

Az újonnan beszerzendő csuklós buszok kizárólag a metrópótlásban vesznek részt. Ha a kétszer 75 darab pluszban beállított csuklós autóbusz nem volna elegendő, akkor a megkötendő szerződések – a szükséges anyagi forrás rendelkezésre állása esetén – lehetőséget biztosítanak a százszázalékos opciós mennyiség lehívására. A tervek szerint sűrübben járnak majd az érintett lakóterületeken a belváros felé közlekedő busz- és villamosjáratok is.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Megkezdődött az M3-as metrókocsik felújítása
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • OKTóBER 23. 11:44Ne próbáljon rutinból közlekedni! Lezárások, terelések Budapest-szerte

 • OKTóBER 21. 16:35Visszájára sült el az embargó

  Nem érte el célját az orosz embargó – véli a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ). Sőt az uniós tagállamok Oroszországgal gazdasági kapcsolatban álló cégeit érintik negatívan.

 • OKTóBER 21. 16:11Drónok a csomagszállításban

  Újabb drónkiszállítási tesztbe kezdett a UPS a CyPhy Works drónkészítésre szakosodott cég közreműködésével. Az eszközöket távoli vagy nehezen megközelíthető területekre való kereskedelmi szállítmányok célba juttatására tesztelik

 • OKTóBER 21. 15:41Minimalizálhatóak a lopás miatti károk

  A Transport Asset Protection Association Europe (TAPA, Szállítmányozott Vagyontárgyak Védszövetsége) jelentése szerint Európa-szerte magas a közúti szállítmányokat érő incidensek száma. A káresetek azonban jelentősen csökkenthetők.

 • Legfrissebb
 • Legolvasottabb
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Október 23.: ünnepségek és tüntetések

 • Nobel-díj 2016 Fotók: AFP

 • Népszavazás 2016

 • ENSZ-közgyűlés New Yorkban

 • V4-csúcstalálkozó Varsóban. Fotók: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér