Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2015. 3. 5. 05:00|Utolsó módosítás: 2015. 3. 5. 07:00|Hornyák József | Vállalatok

Programmal helyettesítenék a könyvelőt

Forradalmi változást ígér a könyvelési piacon egy új szoftver. A Számviteli Innovációs Iroda Kft. azt állítja, hogy fejlesztésének segítségével a könyvelésen havi tízezreket takaríthatnak meg a vállalatok. A könyvelők képviselői azonban óvatosságra intenek mindenkit. Szerintük az emberi erőforrás alkalmazása nem megspórolható

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Akár a teljes könyvelési költséget is megtakaríthatják a vállalkozások a Számviteli Innovációs Iroda Kft. új szoftverével – legalább is ezt ígéri a cég. A magyar startup vállalkozás szoftvere nagyfokú automatizáltságnak köszönhetően nyújt segítséget a vállalkozásoknak. A társaság szerint innovatív üzleti modelljük teljesen felboríthatja a könyvelői piacot. Bár eddig is ingyenesen elérhetőek voltak bizonyos könyvelő programok, ám a könyvelésért magáért eddig több tízezer forintot kellett fizetni. Az új rendszer ebben hozhat változást.

A szoftvert – mint Vázsonyi Miklós, aki a fejlesztésért felelős a cégben elmondta – az Új Széchenyi Terv keretében kapott 8 millió forintos támogatásból valósították meg. A rendszerben a vállalatokra az adatok (például számlák, bizonylatok, jelenléti ívek) elektronikus rögzítése hárul – a többi munka nagy részét a könyvelőcég által működtetett számviteli szakértői rendszer végzi el. Vagyis Vázsonyi szerint a kezeléséhez nem szükséges több tudás, mint ami egy klasszikus könyvelővel való együttműködéshez kell.

“A piacot teljesen átformáló innovációt akartunk: ilyen volt a Skype is, amely ingyenes telefonálást kínált, és ezzel nem tudtak mit kezdeni a versenytársak. A Google keresője, a Gmail vagy a DropBox szintén fogyasztói többletet eredményezett, hiszen a felhasználók ingyen juthatnak a szolgáltatáshoz” – tette hozzá a fejlesztő. Olyan kis cégeket, startupokat is várnak, amelyek nem tőkeerősek, nem tudják kigazdálkodni a könyvelési szolgáltatás díját. Akiknek nincs igényük komplex adótanácsadási szolgáltatásra, azoknak kínálnak ingyenes könyvelést – mondja a fejlesztő.

A szakértők – a hagyományos könyvelőirodák érdekképviseleti szervei – azonban nem tanácsolják egy vállalatnak sem, hogy igénybe vegyék a szolgáltatást. Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének az elnöke a Világgazdaságnak azt mondta, furcsának tűnik, hogy egy üzleti vállalkozás ingyen könyvelési szolgáltatást kínáljon, még akkor is, ha európai uniós projekt elnyerésével valósították meg a szükséges fejlesztéseket.

Szerinte ugyanis egy vállalkozást fent kell tartani, ezért nonszensz, hogy ingyen könyveljenek. Vázsonyi viszont azt mondja, hogy lesz olyan, aki soha sem fizet a könyvelésért. Az üzleti modell azonban szerinte ekkor is működik, hiszen az extrákért fizetni kell.

Zara László veszélyesnek tartja az ingyenességet a könyvelés terén. „Az nem is könyvelés, hogy mindent az ügyfél ír be a rendszerbe, ez pusztán adatrögzítés, a könyvelés pedig sokkal több ennél” – mondta az egyesület elnöke. Zara szerint a jó könyvelés feltételezi a szaktudást, a folyamatos továbbképzést, amely ellenőrizhető. Elengedhetetlen, hogy az ügyfél ismerje, és rendszeresen személyesen találkozzon a könyvelővel, mivel a könyvelés, az adótanácsadás kölcsönös bizalmon alapul.

A könyvelő-adótanácsadó együtt él a vállalkozással, és az ügyfél elvárja, hogy adózási-, pénzügyi vagy üzleti tanácsadást kapjon – fejtette ki Zara László. Vázsonyi viszont hangsúlyozza, hogy az automatizált könyvelést a Számviteli Innovációs Iroda mérlegképes könyvelője felügyeli, és a szakértői rendszert folyamatosan tanítja. A könyvelés nem az ügyfélnél található szoftverben történik, hanem nálunk az irodában, az ügyfelek által beküldött adatok alapján – tette hozzá. „Akiknek nincs igényük komplex adótanácsadási szolgáltatásra, azoknak kínálunk ingyenes könyvelést” – fejtette ki.

Vázsonyi kiemelte, hogy a szolgáltatásuk csak akkor ingyenes, ha a bizonylatokat határidőre és precízen tölti fel a cég. Ha ez nem sikerül, akkor havi díjat számláznak ki és a bizonylatok utólagos feltöltéséért is fizetni kell. A vállalkozó nyilatkozik arról, hogy az általa megadott adatok megfelelnek a valóságnak.

Dokumentumokból szúrópróbaszerűen ellenőrzik a vállalatokat, de lehetnek olyan esetek, hogy hibák maradnak az adatrögzítésben. Vagyis ha egy adóhatósági ellenőrzés során rábukkannak az adatrögzítéssel kapcsolatos hibára, az adott céget terheli a büntetés. „Ez a vállalkozó kockázata” – mutatott rá Vázsonyi. Hozzátette, hogy a könyvelés helyességéért persze nem az ügyfél felel, csak a rögzítésért. A vállalkozó egy feladatlistát lát maga előtt, amelyen láthatóak a határidők, erre neki kell figyelnie.

A könyvelők szerint azonban szaktudás nélkül nem működik a dolog. A vállalkozók sokszor azt sem tudják, hogy milyen adózási forma alatt működik a saját cégük, nemhogy azt, hogy a bejövő bizonylatokat hogyan kellene lekönyvelni – mesélte egy neve elhallgatását kérő könyvelő. A kínált szolgáltatás nem szűri ki a hibásan rögzített tételeket sem, így egy NAV-ellenőrzés során komoly bírságra és adóhiányra számíthat az adózó, aki úgy gondolta, hogy a könyvelőn spórolhat egy kis pénzt.

Az ingyenes könyvelést kínáló cég pedig mossa kezeit, hiszen a hozzájuk beérkezett adatok alapján a bevallások, a beszámolók jók, és határidőben érkeztek meg a hatósághoz. A könyvelők szerint éppen azért nem kerülhető meg az általuk nyujtott szolgáltatás, mert az ő munkájuk a biztosíték arra, hogy a cég bármilyen hatóság előtt megállja a helyét. Más kérdés: a könyvelők nem feltétlenül képesek teljes anyagi felelősséget vállalni a munkájukért, a későn beérkezett, nem lekönyvelt bizonylatok esetén pedig ők sem vállalnak felelősséget.

A vállalkozók egy része azonban – sokszor a költségek miatt – most is nehezen szánja rá magát, hogy megfelelő könyvelőt fogadjon. más kérdés, hogy a megfelelő könyvelő segítségével még spórolhat is egy vállalat: ha a szakértő részletesen áttekinti a cég működését, akkor a különböző törvényi lehetőségek kihasználása végül kisebb adó megfizetéséhez is vezethet – hangsúlyozta a neve elhallgatását kérő könyvelő. Más kérdés, hogy a Számviteli Innovációs Iroda modellje épp erre épül, hiszen a feláras szolgáltatások tartalmazzák majd az adótanácsadást is.

Sok feladata van egy könyvelőnek

Minden könyvelés cégre szabott, csak kismértékben lehet automatizált, mivel minden vállalkozás más és más, így a könyvelendő mennyiség, a vállalkozás tevékenysége, létszáma is – érvelt Zara László. Szerinte ezért a munka a díjazás sem lehet egységes. A könyvelő felelősséggel eljárva meghatalmazottként beadja a vállalkozás bevallásait, kapcsolatot tart a NAV-val, igazolásokat kér, bejelenti a munkavállalót, adóellenőrzéskor eljár az ügyfele nevében. Fontos, hogy felelősségbiztosítással is rendelkezzen, ha hibázik. „Csak mindezeknek megfelelő szakértőt lehet könyvelőnek-adótanácsadónak nevezni, akinek a munkáját pedig meg kell fizetni” – szögezte le az egyesület elnöke.

A szerződés a Ptk. alapján ászf-nek minősül (általános szerződési feltételek), mivel a megrendelő a szerződés feltételein nem tud változtatni, azokat a szolgáltató egyedül határozta meg – mondta a Világgazdaságnak Pók László, a Szecskay Ügyvédi Iroda partnere. A szerződés aláírása teljesen hagyományos módon, papír alapon történik – tette hozzá.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Programmal helyettesítenék a könyvelőt
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

HOZZÁSZÓLÁSOK

 • 12. szb2015. 12. 8. 20:08

  Ezt a szoftvert a magyar adórendszer hívta életre!Ha átláthatóbb lenne és nem több éves szakmai felkészülést igényelne a kiadás és a bevétel ütköztetése, illetve a járulékok kiszámítása akkor az egyszerű kisvállalkozónak nem kellene alkalmaznia könyvelőt.Ez nyugaton működik. Illetve az ellenőrzés nem abból indul ki hogy mindenki csal. Más az adózási kultúra.A nagyvállalati rendszerekben pedig kikerülhetetlen egy könyvelő részleg ezt úgy sem lehet automatizálni.Bár elképzelhető az automata pénztárak után, hogy a multik előírják a dolgozóiknak hogy maguknak bérszámfejtsenek! :)

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Ezt a szoftvert a magyar adórendszer hívta életre!Ha átláthatóbb lenne és nem több éves szakmai felkészülést igényelne a kiadás és a bevétel ütköztetése, illetve a járulékok kiszámítása akkor az egyszerű kisvállalkozónak nem kellene alkalmaznia könyvelőt.Ez nyugaton működik. Illetve az ellenőrzés nem abból indul ki hogy mindenki csal. Más az adózási kultúra.A nagyvállalati rendszerekben pedig kikerülhetetlen egy könyvelő részleg ezt úgy sem lehet automatizálni.Bár elképzelhető az automata pénztárak után, hogy a multik előírják a dolgozóiknak hogy maguknak bérszámfejtsenek! :)

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 11. Könyvelőnéni2015. 5. 19. 15:22

  Kedves Hozzászólók!
  Láthatóan többüknek halvány fogalma sincs miről beszél. Nekem ne akarja bemutatni az ügyfeleket senki, van benne részem bőven. Amikor Áfa bevallás napján úgy esik be a számlákkal, de ez még a jobbik eset, mert van sajnos aki hónapokig a könyvelő felé sem néz. És még meri valaki azt állítani, hogy a könyvelő nem ad tájékoztatást! Sajnos van sok olyan vállalkozó, aki a minimális figyelmet sem fordítja saját vállalkozására. Akkor viszont Én kérdezem, hogy egy ilyen ember mit akar egy ingyenes könyvelő programmal?

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Kedves Hozzászólók!
  Láthatóan többüknek halvány fogalma sincs miről beszél. Nekem ne akarja bemutatni az ügyfeleket senki, van benne részem bőven. Amikor Áfa bevallás napján úgy esik be a számlákkal, de ez még a jobbik eset, mert van sajnos aki hónapokig a könyvelő felé sem néz. És még meri valaki azt állítani, hogy a könyvelő nem ad tájékoztatást! Sajnos van sok olyan vállalkozó, aki a minimális figyelmet sem fordítja saját vállalkozására. Akkor viszont Én kérdezem, hogy egy ilyen ember mit akar egy ingyenes könyvelő programmal?

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 10. hamarosanyi2015. 3. 16. 12:23

  TMaria, mi nemrég vittük át hozzájuk a férjemmel az összes vállalkozásunkat. Nincs sok cégünk, de eddig a könyvelőnek többet kifizettünk havonta, mint amennyit a gyerekeinkre tudunk költeni összesen! Kaptunk egy kezdeti csomagot, ami alapján most rögzítjük az adatokat. Elég profinak tűnik, nekünk megéri rögzíteni a saját bizonylatainkat azért, hogy a könyvelésért ne kelljen fizetni.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  TMaria, mi nemrég vittük át hozzájuk a férjemmel az összes vállalkozásunkat. Nincs sok cégünk, de eddig a könyvelőnek többet kifizettünk havonta, mint amennyit a gyerekeinkre tudunk költeni összesen! Kaptunk egy kezdeti csomagot, ami alapján most rögzítjük az adatokat. Elég profinak tűnik, nekünk megéri rögzíteni a saját bizonylatainkat azért, hogy a könyvelésért ne kelljen fizetni.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 9. Kormos812015. 3. 16. 09:00

  Kedves Vállalkozók! Személy szerint én is "tintanyaló" könyvelő vagyok. 6 éven keresztül koptattam az iskolapadot, hogy megszerezzem a tudásomat. Minden évben súlyos forintokat fizetek azért, hogy a szakmámban dolgozhassak. Mindig minden körülmények között a vállalkozó érdekei voltak az elsők! Soha senkitől semmilyen információt nem tagadtam meg! Ha éves szinten 3 számlája volt akkor ahhoz mértem a díjamat is. Ha kell akkor éjjel 11-kor jelentek be alkalmazottat. Ha kell akkor vasárnapi ebéd főzés közben szolgálom ki az igényeiket. Nagyon sokak nem is kíváncsiak arra milyen adónem alá tartoznak, mert sokkal kényelmesebb ha valaki kézben tartja azokat és tudja végezni a tényeleges dolgát! Én csak arra tudok buzdítani mindenkit aki lenéz ezért, hogy próbálja meg! Várja az információkat a robottól. Az majd korrektül elkészíti a beszámolókat, KSH adatszolgáltatásokat, esetleges hitelkérelmeket és még sorolhatnám. És ha netalán tán fizetési kedvezményre szorul a vállalkozás, halasztás illetve részlet, biztosan azt is elkészítik ingyen! Nagyon hosszú lenne a lista amit írni tudnék! Kollégáim és a szakmánk védelmében írom! Nem mindenki tróger!

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Kedves Vállalkozók! Személy szerint én is "tintanyaló" könyvelő vagyok. 6 éven keresztül koptattam az iskolapadot, hogy megszerezzem a tudásomat. Minden évben súlyos forintokat fizetek azért, hogy a szakmámban dolgozhassak. Mindig minden körülmények között a vállalkozó érdekei voltak az elsők! Soha senkitől semmilyen információt nem tagadtam meg! Ha éves szinten 3 számlája volt akkor ahhoz mértem a díjamat is. Ha kell akkor éjjel 11-kor jelentek be alkalmazottat. Ha kell akkor vasárnapi ebéd főzés közben szolgálom ki az igényeiket. Nagyon sokak nem is kíváncsiak arra milyen adónem alá tartoznak, mert sokkal kényelmesebb ha valaki kézben tartja azokat és tudja végezni a tényeleges dolgát! Én csak arra tudok buzdítani mindenkit aki lenéz ezért, hogy próbálja meg! Várja az információkat a robottól. Az majd korrektül elkészíti a beszámolókat, KSH adatszolgáltatásokat, esetleges hitelkérelmeket és még sorolhatnám. És ha netalán tán fizetési kedvezményre szorul a vállalkozás, halasztás illetve részlet, biztosan azt is elkészítik ingyen! Nagyon hosszú lenne a lista amit írni tudnék! Kollégáim és a szakmánk védelmében írom! Nem mindenki tróger!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 8. norbi2015. 3. 8. 11:53

  Másik közhely csak találóbb: Ha adsz a szegénynek minden nap egy halat, ezeken a napokon nem fog éhezni. Ha megtanítod halászni, soha nem fog éhezni. A cikkben szereplő Zara László "A vállalkozók sokszor azt sem tudják, hogy milyen adózási forma alatt működik a saját cégük" lenéző megjegyzése miatt írok. A helyzet az, hogy a vállalkozók azért nem tudnak semmit a vállalkozásuk számviteli helyzetéről, mert a könyvelőik nem mondják el nekik. A mai könyvelőtársadalom pont olyan, mint az ókori mágusok (meg ez az Adómágus is itt lent): visszatartják a tudást, kiszolgáltatottá teszik a vállalkozót. Mennyivel egyszerűbb lenne elmondani a vállalkozónak, hogy bemész az Ügyfélkapuba, és az ebev-szolgáltatás menüpont Törzsadatok menüje alatt megtalálod, hogy milyen adóalany vagy. Ehelyett ez a majom röhög a vállalkozón, megveti, hogy nem tudja, hogy milyen adóalany. Kiválóan jellemzi a könyvelőket ez a cikk. Drukkolok a start-up-nak, hogy tudjon váltotztatni a helyzeten, nagyon jó a kezdeményezés!

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Másik közhely csak találóbb: Ha adsz a szegénynek minden nap egy halat, ezeken a napokon nem fog éhezni. Ha megtanítod halászni, soha nem fog éhezni. A cikkben szereplő Zara László "A vállalkozók sokszor azt sem tudják, hogy milyen adózási forma alatt működik a saját cégük" lenéző megjegyzése miatt írok. A helyzet az, hogy a vállalkozók azért nem tudnak semmit a vállalkozásuk számviteli helyzetéről, mert a könyvelőik nem mondják el nekik. A mai könyvelőtársadalom pont olyan, mint az ókori mágusok (meg ez az Adómágus is itt lent): visszatartják a tudást, kiszolgáltatottá teszik a vállalkozót. Mennyivel egyszerűbb lenne elmondani a vállalkozónak, hogy bemész az Ügyfélkapuba, és az ebev-szolgáltatás menüpont Törzsadatok menüje alatt megtalálod, hogy milyen adóalany vagy. Ehelyett ez a majom röhög a vállalkozón, megveti, hogy nem tudja, hogy milyen adóalany. Kiválóan jellemzi a könyvelőket ez a cikk. Drukkolok a start-up-nak, hogy tudjon váltotztatni a helyzeten, nagyon jó a kezdeményezés!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 7. TMaria2015. 3. 5. 19:10

  Sziasztok. Van már esetleg valakinek tapasztalata velük? Szívesen kipróbálnám, mert a könyvelőimmel eddig sosem voltam elégedett. Ha működik a dolog, akkor miért fizetnék azért a pár számlámért, amit sikerül nagyritkán kiállítanom? Ha belegondoltok, tényleg drága a könyvelés ahhoz képest, amit kap az ember érte cserébe.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Sziasztok. Van már esetleg valakinek tapasztalata velük? Szívesen kipróbálnám, mert a könyvelőimmel eddig sosem voltam elégedett. Ha működik a dolog, akkor miért fizetnék azért a pár számlámért, amit sikerül nagyritkán kiállítanom? Ha belegondoltok, tényleg drága a könyvelés ahhoz képest, amit kap az ember érte cserébe.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 6. JakabZsolt2015. 3. 5. 18:55

  Szerintem is jó ötlet. Ha belegondoltok, egy könyvelő tényleg képes nap mint nap bemenni a munkahelyére, és kézzel hosszasan összemacerálni ezredszerre is az, amit automatizálni is lehetne. És a cégek meg azért fizettek eddig, mert ez még nem volt automatizálva.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Szerintem is jó ötlet. Ha belegondoltok, egy könyvelő tényleg képes nap mint nap bemenni a munkahelyére, és kézzel hosszasan összemacerálni ezredszerre is az, amit automatizálni is lehetne. És a cégek meg azért fizettek eddig, mert ez még nem volt automatizálva.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 5. PrométZeusz2015. 3. 5. 18:41

  Adómágus, ez nem olcsó, hanem ingyen van. Az amerikai tőzsdéken azok a cégek aratnak, akik ingyenes szolgáltatásaikkal tömegeket juttatnak hozzá értékhez. Ilyeneket a nagy Adómágus is használ nap mint nap. Erre valódi társadalmi igény van. Én csak biztatni tudom a kezdeményezőket, jó ötlet, és a világ ebbe az irányba tart.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Adómágus, ez nem olcsó, hanem ingyen van. Az amerikai tőzsdéken azok a cégek aratnak, akik ingyenes szolgáltatásaikkal tömegeket juttatnak hozzá értékhez. Ilyeneket a nagy Adómágus is használ nap mint nap. Erre valódi társadalmi igény van. Én csak biztatni tudom a kezdeményezőket, jó ötlet, és a világ ebbe az irányba tart.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 4. Adómágus2015. 3. 5. 17:23

  Közhely: "olcsó húsnak híg a leve!" Amit megspórol a könyvelő és az adószakértő díján, annak többszörösét fizeti ki büntetésként a NAV-nak. 20 éves tapasztalat. Zara úrral értek egyet.

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Közhely: "olcsó húsnak híg a leve!" Amit megspórol a könyvelő és az adószakértő díján, annak többszörösét fizeti ki büntetésként a NAV-nak. 20 éves tapasztalat. Zara úrral értek egyet.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 3. toxi2015. 3. 5. 17:03

  Igazad van Mtak! Én is felháborítónak találom mennyit kifizettem már a piktornak néhány pemzlizéséért, meg a színházi jegy is drága pedig csak ott ugrálnak a színpadon...A fodrász/kozmetikus/műkörmös kombinációrol nem is beszélve! Robotokat mindenhova! Vesszen az ember éljen a gép!

  Jelentem a moderátornak!
 • Jelentem a moderátornak! ×

  Programmal helyettesítenék a könyvelőt


  Igazad van Mtak! Én is felháborítónak találom mennyit kifizettem már a piktornak néhány pemzlizéséért, meg a színházi jegy is drága pedig csak ott ugrálnak a színpadon...A fodrász/kozmetikus/műkörmös kombinációrol nem is beszélve! Robotokat mindenhova! Vesszen az ember éljen a gép!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Gazdasági csúcstalálkozó: Csúcsvezetőknek!

 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér