Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 3. 16. 05:00|Utolsó módosítás: 2017. 3. 16. 13:29|Diószegi József | Vállalatok » Szolgáltatás

Startolhatna a Digi mobilszolgáltatása

Már akár a jövő héten elindulhatna a negyedik mobilszolgáltató. A Digi Kft. korábban ugyanis március 21-ét jelölte meg a szolgáltatás megkezdésének tervezett időpontjaként.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Elméletileg jövő kedden elindulhatna a negyedik mobiltelefon-szolgáltató, a Digi Kft., ugyanis 2017. március 21-ét jelölte meg a mobiltelefon-szolgáltatás megkezdésének tervezett időpontjaként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH). A jövő keddi start azonban bizonytalannak tűnik, hiszen a távközlési cég eddig semmi jelét nem adta az indulásnak, hiányoznak például az ilyenkor bevett marketingeszközök, a médiakampányok. Megkerestük a Digi Kft.-t is, de a cégtől nem kaptunk választ arra, hogy tartják-e a beígért időpontot.

Az egész országban jelen lennének Fotó: Darnay Katalin
A március 21-i indulást a Digi már hónapokkal korábban bejelentette az NMHH-nak, és a Világgazdaság információi szerint a cég új dátumot nem közölt a hatósággal, de amennyiben bármilyen változás következne be a bejelentetthez képest, arról tájékoztatnia kellene az NMHH-t. Lapunk úgy tudja, ilyen nem történt, de valójában a Digi még akkor sem késett ezzel, ha március 21-én nyújtja be a módosított dátumot. A szolgáltatónak nem kell megindokolnia a változtatást – közölte lapunkkal az NMHH. Ha a szolgáltató a szolgáltatást a bejelentésben megjelölt tervezett kezdési időpontig nem kezdi meg, a hatóság törli a nyilvántartásból.

A Digi mobiltelefon-szolgáltatást kíván nyújtani, mégpedig az egész ország területén. Már egy ideje gőzerővel építkezik: területi lefedettsége növelését segíti, hogy a törvényi előírások értelmében a cégeknek meg kell osztaniuk a többiekkel szabad toronykapacitásaikat. Ilyen irányú megkeresés érkezett a Digitől a Magyar Telekomhoz – mondta korábban lapunknak Szabó János, a Telekom vezérigazgató-helyettese. Az említett cégek a hálózati összeköttetésről is tárgyaltak. Úgy tudjuk, hasonló kéréssel a Vodafone-t és a Telenort is megkeresték. (Ez egyébként a jelenlegi szereplők között is szükséges ahhoz, hogy hívást lehessen indítani egy másik szolgáltató hálózatába.) A hálózatépítésről azért sem lehet sokat tudni, mert a Digi – üzleti érdekei védelmében – épülő mobilhálózati adatainak zárt kezelését kérte az NMHH-tól.

A közvetve állami tulajdonú MVM Net is nyitottságról nyilatkozott, a cég a közelmúltban úgy fogalmazott: ha a mobilszolgáltatók piacán megjelenő Digi Kft. terveinek megvalósításához igényt tart országos gerinchálózati kapacitásra, az MVM Net nyitott a nagykereskedelmi/társszolgáltatói együttműködésre. Az MVM Net egyébként már most is számos hazai és nemzetközi távközlési vállalattal áll nagykereskedelmi kapcsolatban.

A forgalomban lévő 11 millió SIM kártyával jellemzett hazai mobiltávközlési piac erősen túltelített, aki itt új szereplőként meg akarja vetni a lábát, annak a konkurenciától kell ügyfeleket szereznie – vélik a Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők. Ezt teszi majd a Digi is, amely várhatóan szokása szerint agresszív hódítást tervez, vagyis olcsóságával igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani a meglévő piaci tortából.

MVM Zrt. - az elmúlt évek árbevétele


A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Startolhatna a Digi mobilszolgáltatása
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • ÁPRILIS 26. 12:04Az Uber ellen tüntettek a bukaresti taxisok

  Taxistüntetést rendezett Bukarestben a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber internetes fuvarmegosztó cég tisztességtelennek ítélt konkurenciája ellen tiltakozva, illetve az ennek teret engedő joghézag felszámolását követelve.

 • ÁPRILIS 26. 10:30Kitört a cégalapítási láz Szerbiában

  Érezhetően növekszik a vállalkozói kedv Szerbiában, a statisztikai adatok szerint ugyanis egyre több céget alapítanak az országban.

 • ÁPRILIS 25. 18:37Sötét jövőt vázolt az Alibaba-vezér

  A világ egyik leggazdagabb üzletembere szerint fel kell készülni arra, hogy válságokat is hoz a robotizáció.

 • ÁPRILIS 24. 12:48A versenyképességet javítaná a logisztikai összefogás

  Százmilliárd forintot meghaladó nemzetgazdasági többletbevételt generálhatnának azok az intézkedések, amelyeket a magyar logisztikai iparág kilenc meghatározó szervezete közösen javasol egy, a kormánynak március végén benyújtott ágazati helyzetértékelésében.

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Így tért vissza tél Magyarországra - az MTI fotói

 • A 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton verseny. Kép: MTI

 • Légy innovatív! Élj a lehetőséggel! - címmel rendezett konferenciát a Világgazdaság - Fotók: Móricz-Sabján Simon

 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér