Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

2017. 2. 17. 06:03|Gyöngyösi Balázs | Vállalatok » Szolgáltatás

Új dimenzióban a lóversenyfogadás

Megszokottá vált az elmúlt évtizedben a 100-200 millió forintos veszteség éves szinten a magyar lóversenyfogadásban, a nemzetközi nyereményalaphoz való csatlakozással azonban hosszú távon biztosítva van a hazai futamok finanszírozása.

Mik ezek?

×

A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A tavalyi 1,3 milliárd forint után idén 4 milliárd forint körüli árbevételt vár a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezető-helyettese, 2021-ig pedig a 8-10 milliárd forintos éves forgalom elérése a cél. Horváth Zalán lapunknak elmondta: míg két-három éve még a fogadások 70 százaléka összpontosult a magyar galopp- és ügetőversenyekre, addig mostanra 50-50 százalékban oszlanak meg a tétek a hazai és a nemzetközi futamok között.

Merthogy külföldi sporteseményekre is fogadhatunk itthonról, a franciaországi mellett jellemzően német, belga, holland lóversenyek szerepelnek a kínálatban, de a dubaji futamok is népszerűek. Fajlagosan még mindig a hazai versenyek a kedveltebbek, de éves szinten 800 magyar futam áll szemben 6000 külföldivel. A futamokat a televízió is közvetíti, déltől este hatig-hétig lehet 15 percenként fogadni, a napi 20-25 futam kielégíti a keresletet. A lovira és a Kincsem Park nagy rendezvényeire kijáró hazai fogadók köre 4500–5000 főre tehető.

Kép: VG

A fogadás 2013 óta a hagyományos kábeles ausztrál rendszer helyett internetalapú terminálokon zajlik, a 440 fogadóterminálhoz kapcsolódó szerverközpont beszerzése 680 millió forintba került. Tavaly január–februárban a terminálok egyidejű működése a központ kapacitásának csak egy-két százalékát kötötte le, mert a rendszert több tízezres kihasználtságra tervezték. A Szerencsejáték Zrt.-vel való együttműködés e téren ugrásszerű előrelépést hoz Horváth Zalán szerint: e hónap eleje óta 1650 település 4500 fogadóhelyén vannak jelen 5000 terminállal, ez azt jelenti, hogy több mint tízszeresére ugrott a lóversenyfogadás elérhetősége országszerte.

Az új játékon, a Kincsem+ tutin a várható jackpot 300 millió forint naponta, de a nyeremény a szuper jackpotos napokon a 3 milliárd forintot is elérheti. A 16-20 lovat felvonultató francia futamokból az első öt helyezett sorrendjét kell eltalálni, ehhez jön pluszban a főnyereményért az 1 és 3000 közti nyerőszám sorsolása. Az okos gépi játéknak éppen az a lényege, hogy nem igényel szaktudást, hiszen súlyozza a profi fogadók által már kézileg kitöltött szelvények szerinti sorrendet, így tízből nyolcszor biztosan ott lesznek a favorit lovak az első ötben.

A két állami szerencsejáték-szervező cég együttműködésével Magyarország a második helyre lépett Európában a lóversenyfogadásban, csak a 12 ezer fogadási terminált üzemeltető Franciaország áll előttünk – hangsúlyozta az ügyvezető-helyettes. Horváth Zalán úgy látja, hazánk közép-európai fogadóközponttá válhat, a régió országai közül a jövőben a szlovákok, a csehek, a lengyelek, a szerbek, de még a szlovénok és az osztrákok is a magyar módszer szerint helyezhetik új alapokra a lóversenyfogadást.

A dinamikus fejlődéssel egyelőre nehezen tud lépést tartani a magyar lótenyésztés, 60 ezer alatti a lóállomány, évente pedig legfeljebb 200-250 versenyló születik. Az mégis biztató, hogy hosszú idő után tavaly magyar lett az év galopplova: My Luck, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok dióspusztai angol telivér ménesének lova.

A cikk küldése e-mailben

×
Cikk címe:
Új dimenzióban a lóversenyfogadás
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Mehet

A *-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Ajánlott cikkek

Rovat további hírei
 • MÁRCIUS 28. 06:45Bukarestben is betiltatnák az Ubert

  Követheti a magyar mintát Bukarest, hogy törvényi szigorral lépjen fel a fuvarmegosztás elvén működő szolgáltatók ellen, miután ott is fellázadtak a szállítók. A kormány sürgősségi rendelettel terelné korlátok közé a hazánkból is kivonult Ubert, amelyet adócsalással is vádolnak a román fővárosban

 • MÁRCIUS 27. 15:23Már a sírkő is digitális, de egymillióba kerül

  Digitális sírkövet dobott piacra egy maribori temetkezési vállalat - írta a helyi sajtó hétfőn. A mintapéldány bemutatása óta már ötven megrendelés érkezett a terméke.

 • MÁRCIUS 27. 11:02A pincérek nem érzik az áfacsökkentést

  Az áfacsökkentés után sem emelkedett a pincérek bére, még mindig jócskán elmarad az átlagbérektől - írja a Népszava.

 • MÁRCIUS 27. 10:22Látássérültek perelték be a robotéttermet

 • Képgalériák
 • Videogalériák
 • Forgalomba áll az első felújított szerelvény

 • Kárpát-medencei gazdasági fórum Hajdúszoboszlón

 • 25 éve gyárt Magyarországon az Opel

 • Újabb öt évig köztársasági elnök Áder János

 • Gazdasági kilátások és a növekedés lehetőségei - a Világgazdaság konferenciája

 • Ismét Oscar-díjas lett egy magyar film Fotók: AFP

Előző
Következő
 • Túlteljesített a Magyar Telekom

  Túlteljesített a Magyar Telekom

 • Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

  Ezért van romokban Spanyolország gazdasága

 • Így állnak a legnagyobb gazdaságok

  Így állnak a legnagyobb gazdaságok

 • Magyar a világ két legjobb bárja

  Magyar a világ két legjobb bárja

 • Bóvliba vágtak minket - vox pop

  Bóvliba vágtak minket - vox pop

Előző
Következő
Világgazdaság Piactér