Magyar gazdaság

Több mint duplájára növeli kapacitását a Dr. Oetker magyarországi gyára

Az ötmilliárd forintos beruházás keretében raktár, út és napelempark is épül.

Október elején kezdődött meg a Dr. Oetker jánossomorjai üzemének bővítése, 2025 első negyedére készülhet el, több mint duplájára emelve a gyár kapacitását – mondta el a Kisalföldnek Bukovics Ferenc gyárigazgató.

Az 1995-ben zöldmezős beruházás keretében létesített gyárban hatszázféle termék készül, és a termelés 70 százaléka exportra megy. A mostani, ötmilliárdos beruházás a legnagyobb bővítés az üzem történetében, amely 2009-ben raktárral, 2012-ben gyártóegységgel bővült.

Bukovics Ferenc a Dr. Oetker gyárigazgatója
Fotó: Kerekes István / Kisalföld

A gyárigazgató elmondta, hogy a 22 országba exportáló gyár fejlesztése során egy 2000 négyzetméteres raktár és egy 2700 négyzetméteres termelési épületrész készül el 2025-re, de épül egy 750 négyzetméteres, kétszintes szociális épület is, amelyet később akár négyszintesre is lehet bővíteni. 

A beruházásnak útépítés és egy olyan napelempark létrehozása is része, amely képes lesz a gyár teljes áramfelhasználását megtermelni. 

A felhasznált áram 16 százalékát egyébként már jelenleg is napelemek biztosítják.

Bukovics elmondta azt is, hogy a termelés idén 30 százalékkal nőtt, és 36 új munkatársat vett fel az üzem, a gyár 100 százalékon üzemel. A beruházás után a jelenlegi évi 12 ezer tonnás termelés pedig akár 20-30 ezer tonnára is nőhet, és a mostani 260 fős kollektíva további 80 fővel bővülhet.

A fenntarthatóság a cégcsoport által öt éve kialakított új stratégia egyik fontos alappillére, ami egyébként a Dr. Oetker vállalat egész tevékenységét meghatározza: ez a szemlélet nemcsak a környezetvédelemre, hanem a munkatársak és a fogyasztók egészségére is kiterjed. Nagy hangsúlyt fektetnek a cukorcsökkentésre, hogy termékeik ne csak finomak, hanem minél egészségesebbek is legyenek. 

 

Dr Oetker beruházás raktár üzem
Kapcsolódó cikkek